Recensies Skigebied Gstaad

Ervaringen van andere wintersporters zijn onmisbaar wanneer je voor een wintersport in het skigebied van Skigebied Gstaad wilt kiezen. Een recensie over Skigebied Gstaad kan de doorslag geven om wel of niet voor dit skigebied te kiezen. Zijn er veel pistes voor beginners? En is het skigebied wel zo kindvriendelijk als wordt beweerd? Hieronder lees je de recensies van wintersporters die in het skigebied Skigebied Gstaad zijn geweest. Je kunt ook je eigen ervaringen met de bezoekers delen door zelf een recensie over het skigebied Skigebied Gstaad achter te laten.

Schrijf een beoordeling
weather Gemiddelde beoordeling bezoeker
Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 21 juli 2016

Door: Mariska over Gstaad

Meer dan alleen mondain...

Natuurlijk zit je in Gstaad goed wanneer je houdt van shoppen. Er zijn winkels in overvloed en je kunt je geld hier uitstekend kwijt. Wanneer je de dure shops links laat liggen en voor een 'goedkopere' accommodatie kies dan ontdek je dat Gstaad veel meer is dan alleen mondain. Gstaad Mountain Rides is gewoon een prachtig, sneeuwzeker skigebied waar iedere wintersporter uit de voeten kan. De pistes rond de Hornberg kon ik zeer waarderen en ook bij Gstaad liggen enkele fijne afdalingen. Wel is het vervelend dat het complete pisteaanbod niet met elkaar verbonden is. Verder is het landschap waar je in skiet adembenemend! Zelden zo'n mooi landschap gezien.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 29 januari 2014

Door: Corry over Zweisimmen

Prachtig gebied, goede aansluiting op groter gebied.

Het is een gezellig dorp. Authentiek Zwitsers, er wordt geleefd, gewinkeld en verder geen poespas. Leuk om een keer te rodelen. Op de Rinderberg zijn er leuke restaurants. De dalafdaling is prachtig. Voor de oversteek naar St. Stephan is voldoende sneeuw én ervaring wel vereist. De aansluiting is kort naar dat skigebied, maar pittig om te doen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 6 maart 2010

Door: Karel Warmenhoven over Schönried

Schönried en het nabij gelegen Saanenmöser liggen op ruim 1200m hoogte.Je hebt direct toegang tot het 105km grote skigebied van Gstaad. Wachtrijen zijn er nauwelijks.Beneden zijn er bij beide dorpen prima voorzieningen voor de kleintjes:lopende bandjes,slalomparcours e.d. Tot 9 jaar zijn de kinderen gratis;dit geldt voor het hele gebied!! Het gebied is heel aantrekkelijk voor families. De pistes zijn ruim,prima onderhouden en boven heb je fraaie uitzichten. In beide dorpen kun je brood e.d. kopen. Voor een supermarkt moet je wel naar Gstaad zelf. Daar is, op een 5tal km afstand, een prima Coop.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 26 januari 2010

Door: Anoniem over Zweisimmen

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 21 februari 2009

Door: Marie Martialis over Gstaad

Wij verbleven vorig jaar in januari in Mountain Lodge in Schönried, een jeugdherbergachtig hotel. Het was goedkoop, maar daarmee is alles gezegd. Het skigebied Rellerli erachter vond ik niet veel soeps. In Saanenmöser liggen veel leukere pistes, aan de Hornberg, breed als autostrades, zalig om te carven! Ook zeer geschikt voor beginners, er is plaats genoeg. We gaan terug in maart voor een shortski en verblijven dan op de Hornberg zelf in een chalet op 2000 m hoogte. Gstaad en ski in het algemeen kan je zo duur of zo goedkoop maken als je maar wil. Gstaad is volgens mij zelfs goedkoper dan sommige gebieden in Frankrijk. In Zwitserland heb je sowieso al minder après-ski, maar dat Tirolergedoe is toch niet aan mij besteed.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 9 januari 2008

Door: bb over Gstaad

In Saanemoser en schonried is geen apres ski, zweisimmen is gewoon gezellig, geen poespas. Snowparadise ca 120 km pistes en la videmanette zijn leuke veelzijdige skigebieden, vooral voor beginners. Jammer dat dalafdalingen Zweisimmen en Gstaad niet sneeuwzeker zijn. De gletscher Les Diablerets is met afdaling Combe de l Audon 14 km een leuke dagtocht. Schitterend uitzicht op omringend berglandschap, berner-, walliser en franse alpen, rhonedal en op meer van geneve. Goedkope en nette accommodatie in zweisimmen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 12 januari 2007

Door: Ad Zuiderent over Château-d'Oex

Het is een vriendelijk dorp met alle gebruikelijke faciliteiten, een redelijk aantal restaurants, pizeria's en een soort snackbar. Het dorp heeft twee spoor-stations, erg luxe voor zo'n kleine plaats. Op 15 autominuten ligt een tweede, groter skigebied bij de dorpen Rougemont en Saanen en op 20 autominuten ligt een nog groter skigebied, Snow-paradise 2000, bij de dorpen Schönried, Saanersloch, Zweisimmen en St. Stefahn. De gletscher Les Diablarettes ligt op 50 minuten van Chateau-d'Oex.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 28 november 2006

Door: Anoniem over Château-d'Oex

Saai

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 28 maart 2006

Door: Anoniem over Gstaad

We komen al meer dan 20 jaar in Zweisimmen, een eenvoudig rustig boerendorp met aansluiting op snowparadise 120 km. Er zijn nauwelijks wachttijden bij de liften en het prijsniveau is veel lager dan gstaad. Ben je hier uitgekeken dan kan je altijd nog in lenk/adelboden skiën 12 km verder. Er hangt zo'n relaxed sfeertje dat je er 100 kan worden. Het is alleen niet zo sneeuwzeker.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 28 februari 2006

Door: BLOMMAERT RITA over Gstaad

wij zijn juist terug van ski reis het was super ! mooie pistes ,veel sneeuw zeker een aanrader voor families wij logeerden in schonried ,niet zo duur als gstaad maar zeker de moeite waard wij gaan zeker terug volgend jaar!!! de familie De Winter- Blommaert

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 9 januari 2006

Door: Jeffry over Gstaad

In Gstaad heb je een ding nodig: franken, heel veel franken. Heb je die dan is het the place to be. Weinig mensen bij de lift heerlijke pistes. En de apres ski is net als het dorp luxe. De topper is club 911 en wil je zien en gezien worden moet je naar disco greengo. Wil je dat niet is club 911 een goed alternatief. ook de andere dorpen in het gebied zijn goed om te skien. Maar Gstaad is ook leuk in het dorp dat missen de de dorpen in het deel van Vaud. Saanermoeser is het jonge dorp. Hier komen de snowboarders aan hun trekken.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen

Sneeuwhoogte
Skigebied Gstaad

Berg115 cm
Dal45 cm
open - dicht
hoogten

Deze informatie geldt voor het skigebied Gstaad - Saanen - Rougemont. Gedurende het wintersportseizoen wordt deze informatie dagelijks geaktualieerd

Toestand pistes kunstsneeuw
Km pistes open 40
Liften open8 van 9
Rodelbaan open open
Snowpark