Beoordelingen Meiringen-Hasliberg

Het is altijd prettig om voor je vakantie ervaringen van andere wintersporters over een skidorp of skigebied te lezen. Een beoordeling kan je doen besluiten juist wél of niet naar Meiringen-Hasliberg te gaan. Door middel van de onderstaande beoordelingen kun je bepalen of Meiringen-Hasliberg ook voor jouw een goede bestemming is voor je volgende wintersport. Lees de recensies van bezoekers die reeds in Meiringen-Hasliberg op wintersport zijn geweest. Ben jij in Meiringen-Hasliberg geweest? Deel dan jouw ervaringen met andere bezoekers en laat je beoordeling achter. Zo help je andere bezoekers bij het vinden van hun ideale wintersport bestemming.

Schrijf een beoordeling
weather Gemiddelde beoordeling bezoeker
Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 30 december 2019

Door: S DR over Meiringen-Hasliberg

Mooi gebied dat groter oogt dan het is

Leuk en mooi gebied met hotels dicht bij piste. Het biedt ook redelijk veel afwisseling en het is vrij snel te bereiken. Het blinkt niet uit in sneeuwgarantie en het is zeker gezellig, maar eerder wat soberder (typisch Zwitsers zeker?)

Voor beperkte omvang vind je hier toch aardig wat afwisseling. Naar Zwitserse normen is het bovendien niet zo duur.
De sfeer is gezellig, maar haalt niet het niveau van de oergezellige Oostenrijkse sfeer. Ondanks de hoogte is het niet het meest sneeuwzekere gebied. Wij kregen zelfs met regen af te rekenen op 1400m hoogte (in februari)

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 8 maart 2018

Door: Rob Hartemink over Meiringen-Hasliberg

Zeer rustige, maar kindvriendelijke wintersport vakantie gehad in een zeer gemütlich dorpje

Zeer mooi aan te rijden, in een heerlijke Zwitserse omgeving.

Kleinschalig, bosrijk , we voelden ons welkom

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 8 maart 2018

Door: Rob Hartemink over Meiringen-Hasliberg

Zeer rustige, maar kindvriendelijke wintersport vakantie gehad in een zeer gemütlich dorpje

Zeer mooi aan te rijden, in een heerlijke Zwitserse omgeving.

Kleinschalig, bosrijk , we voelden ons welkom

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 5 maart 2018

Door: Anoniem over Meiringen-Hasliberg

Genoten

Heerlijke week gehad met 8 volwassenen en 2 kleine kinderen. We hadden geen behoefte aan après-ski. En hebben het erg gezellig gehad.

“Goedkope” skipassen

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 20 juni 2016

Door: Fiona over Meiringen-Hasliberg

Aangenaam verrast door Meiringen

Meiringen ligt niet ver verwijderd van de Jungfrau Region, maar is een stuk rustiger. De massa laat dit veelzijdige skigebied rechts liggen, waardoor echte drukte hier niet voorkomt. Vanuit Meiringen kun je met een grote gondel naar Hasliberg (Reuti), waar je vervolgens de aansluiting kunt maken op de rest van het skigebied. Het aanbod van pistes is veelzijdig. Van een pittige zwarte (11) vanaf de Hochstrass tot enkele brede blauwe afdalingen. Ook is er de 'Aksel Lund Svindal', hij trainde hier voor hij de overwinning behaalde tijdens de Lauberhonrennen in Wengen. Al met al een gemoedelijke skigebied met authentieke hutten, een fijne sfeer, goede sneeuw en lekkere pistes.

Veelzijdig pisteaanbod
Kindvriendelijk
Mooie omgeving
Vanuit Meiringen 3 liften pakken voor je op de ski's staat
Geen apres-ski

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 22 februari 2010

Door: Anoniem over Meiringen-Hasliberg

Vakantie tijdens carnavals vakantie 2010 en dat was topdrukte want ook Duitsland en Zwitserland zelf hadden vakantie. Leuk dorp, uitstekend hotel (Du Sauvage). Met 2 kinderen van 7 en 9 jaar een weekje geweest. Het gebied is niet heel erg uitgebreidt dus voor lange tochten moet je hier niet zijn en 2 - 3 jaar ski-ervaring is wel nodig want echt veel beginnerspisten zijn er niet. Zlef >20 jaar ski ervaring en vond er voldoende leuke (off) pisten om een weekje rond te skien. LET OP: Er is vanuit het dorp maar 1 gondel naar boven en de gemiddelde tijd bedroeg 3 kwartier om boven te komen bij de ski school met een negatieve uitschieter tot 1,5 uur. Dat is toch elke morgen behoorlijk stressen. Verder geen dalafdaling mogeijk ondanks goede sneeuw dus ook met dezelfde gondel weer terug. Wat ons betreft leuk gebied voor de relaxte skieer die de mogelijkheid heeft om buiten de nederlands en zwitserse schoolvakanties om te gaan. Tot slot een compliment voor de skischool. a) de skischool kwam al op zaterdagavond in het hotel voorlichting geven en je kon gelijk inschrijven dus geen gezoek op maandagmorgen en tevens voldoende nederlandstalige leraren voor de kinderen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 5 maart 2009

Door: Inge over Meiringen-Hasliberg

Net een klein weekje terug van Meiringen-Hasliberg. Prachtig skigebied. Begrijp opmerking van Ron wat betreft beginnersgebied wel, als je nog nooit op de latten hebt gestaan en na wat lesuurtjes hier wordt losgelaten dan wordt het bij sommige pistes wel wat lastig. De blauwe piste nr 1 vond ik voor beginners wel goed te doen, overlopend op piste nr 21 naar wasserwendi was echt een hele leuke afdaling. De meeste rode piste's zijn vrij breedt met prachtig uitzicht. Erg comfortabel ook de cabine en stoeltjesliften, vrij weinig sleepliften. Enig minpuntje in krokus, de toch wel 45 min wachttijd om van station Meiringen met gondel naar Bidmi (verzamelpunt skischool) te komen. Verder een top ski-gebied met genoeg eettentjes met prima bediening. Wij gaan hopelijk volgend jaar weer hierheen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 19 januari 2009

Door: Ron Notten over Meiringen-Hasliberg

We zijn voor het eerst naar dit prachtige gebied geweest. Ronduit fantastisch mooi. Alleen is het echt geen gebied voor de beginnende skiër. Je ziet ze er ook niet (herkenbaar standje "ploeg"). Ik kon mijn ski's na één dag weer terug brengen naar de verhuur, omdat er simpel weg geen enkele piste was die niet te steil voor me was, ondanks mijn 15 lesuren. Ik heb me daarna wel uitstekend vermaakt op de mooie wandelroutes en rodelbaan. Ben je alles behalve een beginnende skiër dan is Meiringen een absolute aanrader! Ons hotel, Parkhotel Du Sauvage, was erg mooi en het personeel zeer vriendelijk. De kamertjes waren een beetje piep, maar zeg nu zelf. Hoe veel ben je nu tijdens de wintersport op de kamer? Vraag wel voor een kamer met twee bedden, want samen op een erg verende twijfelaar is wennen. Als de één zich draait, stuitert de tweede tegen het plafond :-)

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 20 november 2008

Door: Anoniem over Meiringen-Hasliberg

Hopelijk ligt er een dik pak sneeuw met de Kerst en zo ook in januari. Op naar Meiringen. Onze vrienden gaan met de Kerst en wij 19 januari. Voor ons een nieuw gebied. Ik hoop op een gezellige apres-ski.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 27 februari 2007

Door: Andre van E over Meiringen-Hasliberg

Ben nu voor de derde keer in Meieringen geweest en het was ronduit fantastisch. Het is een leuk en gezellig dorp met leuke winkels en er is van alles te doen. Wij hebben geslapen in Park hotel Du Sauvage en kan niet anders zeggen dat zowel de bediening en accomodaties helemaal top waren. Was daar met onze kinderen en die hebben zich prima vermaakt in dat hotel. Zowel beginners als ervaren kunnen in het skigebied prima uit de voeten. Volgend jaar ben ik er weer!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 24 februari 2007

Door: Ingrid Vanmechelen over Meiringen-Hasliberg

Februari 2007: Wij zijn met het ganse gezin voor de eerste maal op skivakantie geweest in Meiringen. Helaas geen fantastische sneeuw, maar wél een volledige week zon. Het skigebied van Meiringen - Hasliberg vonden wij uitermate geschikt voor kinderen, vanwege de compactheid en de centraal gelegen terrassen. Het enige nadeel volgens ons is de tijd die men erin steekt om tot boven in het skigebied te geraken. Hier ben je in het hoogseizoen gemakkelijk 1,5 uur mee kwijt, dus de aanschuiftijden zijn waanzinnig. Het skigebied op zich is geweldig, maar de skipassen in verhouding tot de grootte van het gebied erg duur. Wij hadden een heel leuke vakantie.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 15 februari 2006

Door: Fam. G.Weijermars Holland Zutphen over Meiringen-Hasliberg

Dit jaar bezoeken we zwitserland voor de 25e keer.Meiringen voor de 17e keer.Ieder jaar ontdekken we wel weer iets nieuws.Wij vinden het skigebied schitterend en in Meiringen voelen we ons thuis.Zelfs onze kinderen nu 22 en 24 jaar oud gaan nog steeds met ons mee.(Nu met vriendin)Als het mogelijk is logeren we bij Fam. Peter Michel. Meiringen !!! bedankt voor de vele mooie skivakanties.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 8 december 2005

Door: ES over Meiringen-Hasliberg

Meiringen hasliberg is een fantstisch skigebied. Bij de zwitsers een zeer geliefd gebied. In 2006 wordt er een nieuwe sessellift in gebruik genomen die de wachttijden in hasliberg sterk moet verminderen. Voor wie van een gerieflijk skigebied houdt is dit een aanrader.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen