Skip to navigation Skip to main content
Familie skiën skigebied See im Paznaun
© TVB Paznaun - Ischgl

See im Paznaun laat zich perfect omschrijven als ‘familieparadijs in de bergen van Tirol’. De hele familie voelt zich hier thuis! Kleine skikampioenen worden hier geboren, kids beleven avonturen op en naast de pistes en voor (groot)ouders zijn er ook tal van mogelijkheden. Van een wintersport met de familie in See im Paznaun krijg je hoe dan ook geen spijt. We geven je graag nog een aantal tips om van een wintersport met kinderen in See een daverend succes te maken!

Nieuwe 8-persoons gondel Furglerblick

See is het eerste dorp wanneer je Paznaun binnenrijdt en daarom eenvoudig te bereiken. Het compacte dorp is overzichtelijk en alle voorzieningen waar je tijdens je wintersport naar op zoek bent zijn aanwezig. Aan de rand van het dorp vertrekt de Medrigjochbahn (6-persoons gondel) richting het skigebied. See beschikt over ruim 42 kilometer aan pistes die bij ieder type skiër in de smaak vallen. Door het brede, glooiende karakter van de pistes kunnen kinderen met een beetje ervaring al snel verder het skigebied in. Nieuw dit seizoen is de 8-persoons gondel Furglerblick waarmee je nog comfortabeler richting het hoogste punt van het skigebied, op 2570 meter, kan.

  • Brede pistes & eenvoudige afdalingen
  • 42,5 kilometer aan pistes voor alle niveaus
  • Oefenweide/kinderland voor kids en beginners
  • Ook o.a. rodelen, avondskiën, buckelpiste en VIP-gondel
  • Services: SkiHit skipas, skiverhuur, skibus, kinderopvang
  • Familievriendelijke accommodaties met kwaliteitsgarantie

Familievriendelijk skigebied See

Het familievriendelijke karakter van See wordt onderstreept door het uitgebreide kinderland met oefenweide bij het middenstation. Kinderen kunnen hier in alle rust hun eerste meters op de ski’s maken. Twee lopende banden en een pannenkoeklift zorgen dat de kids snel weer aan hun volgende afdaling kunnen beginnen. Zijn ze nog te klein om te skiën, dan kunnen ze vanaf een leeftijd van 2 jaar opgevangen worden bij de kinderopvang in bergstation Medrigjoch. Kinderopvang See is van zondag tot vrijdag geopend van 09.30 tot 16.00 uur.

Profiteer van voordeel met de SkiHit skipas

Een familieskigebied zou geen familieskigebied zijn wanneer je niet kunt profiteren van aantrekkelijke aanbiedingen. Naast dat het prijsniveau voor accommodaties hier al wat lager ligt, kun je ook bij de aankoop van je skipas profiteren van voordeel. Ga je voor de SkiHit skipas, dan krijg je 6 gratis extra’s. Tot deze extra’s behoren onder andere een gratis skipas voor de zaterdag (aankomstdag), gratis rodelen (incl. gratis drankje), gratis kinderopvang en gratis ski-onderhoud.

Highlights voor families in See

Dat See een familievriendelijk skigebied heeft moge duidelijk zijn. Toch is het leuk om tijdens de wintersport met de familie ook nog andere winteractiviteiten te ondernemen. Hieronder een aantal tips die je vakantie nét dat beetje extra geven.

  • Rodelen: See beschikt over een zes kilometer lange rodelbaan met 700 hoogtemeters. De start is bij Panoramarestaurant en het eindpunt ligt in het dal. De rodelbaan is (afhankelijk van het weer) dagelijks geopend van 08.30 tot 17.00 uur. Tijdens ‘Medrig bei Nacht’ kun je niet alleen avondrodelen, maar vindt er ook een spectaculaire skishow plaats.
  • Schaatsen: op de ijsbaan van See kun je van woensdag tot zondag (13:00 tot 17.00 uur) terecht om een rondje te schaatsen. Schaatsen kunnen ter plaatse gehuurd worden. Ook kun je hier kennismaken met jeu de boules op ijs, ‘Eisstockschiessen’.
Rodelen met een groep in See im Paznaun
© TVB Paznaun – Ischgl

Dit weblog is geschreven in samenwerking met TVB Paznaun-Ischgl.

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.