Skip to navigation Skip to main content
Skien In Skiwelt zo mooi
© SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental / Mathäus Gartner

De wintersportvakantie, we kijken er allemaal al weken (of maanden!) vooraf naar uit. En als het dan zo ver is, wil je er natuurlijk alles uit halen wat maar mogelijk is! In het skigebied SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental, met wel 270 km aan pistes en 82 liften, zijn de mogelijkheden eindeloos. 114 km blauwe pistes, 120 km rode pistes, 10 km zwarte pistes, 26 km skiroutes… Een skidag is er eigenlijk te kort om alles te beleven. Daarom zetten we hier op een rijtje hoe je van vroeg tot laat echt alles uit je skidag in SkiWelt haalt.

Alle pistes af op de SkiWelt Tour

Vanuit welke van de negen dorpen je SkiWelt ook ingaat, duik niet roekeloos de eerste de beste mooie piste op. Hoe aanlokkelijk al die perfecte ribbels ook zijn, je doet er goed aan om een slimme keuze te maken, als je zo lang mogelijk skiënd wil genieten. De SkiWelt Tour is je ideale optie. Deze gemarkeerde skiroute brengt je door de hele SkiWelt en laat je de mooiste plekken en pistes ervaren. Je kunt ‘m zelfs twee dagen verschillend skiën, want er is een route linksom (oranje gemarkeerd, 84 km lang) en een route rechtsom (groen gemarkeerd, 69 km lang). Het leuke is dat je tijdens deze toer nooit twee keer dezelfde piste of lift neemt. Tenzij je dat zelf wilt natuurlijk.

SkiWelt Tour de skiroute door de hele SkiWelt
© SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental / Tim Marcour

Aanbieding: korting op je skipas tijdens de SuperSkiWeken

Van 8-21 december 2023 en van 16 maart tot 1 april 2024 zijn het SuperSkiWeken in SkiWelt. Tijdens deze actieperiodes krijg je 15% korting op je skipas met een geldigheid vanaf 3 dagen. Daarmee bespaar je een leuk bedrag!

‘s Avonds laat nog avondskiën

SkiWelt beschikt over het grootste avondskigebied van Oostenrijk en het is zeer de moeite waard om daar aan het einde van je skidag gebruik van te maken. Op de flanken van de Hohe Salve kun je woensdag tot zaterdag tot 21.30 uur over 10 km verlichte skipiste skipiste afdalen. De liften draaien, dus je kunt meerdere keren op en neer. Langs de baan zijn verschillende hutten en restaurants open, dus ook een stop voor een hapje of drankje tussendoor is mogelijk.

Nachtskifahren Skiwelt Wilder Kaiser-Brixental
© SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental / Dietmar Denger

Eten in een van de 80 berghutten

Als we het dan toch over een hapje en drankje hebben: SkiWelt blinkt uit in het grote aantal berghutten dat er pal aan de piste staat. In totaal zijn het er 80, wat betekent dat je zo ongeveer iedere 3,5 km wel langs een hut komt. Lang overwegen waar je gaat stoppen is niet nodig. Want alle hutten zijn reuze gezellig, bieden heerlijke Tiroolse lekkernijen op de kaart en hebben volop ruimte op het terras om lekker van de zon te genieten. Doordat de meeste hutten door families gerund worden, heerst er een authentieke, gastvrije sfeer. Die wil je – letterlijk – proeven.

Kaiserschmarrn eten in de Jochstubn in SkiWelt
© SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental / Dietmar Denger

Genieten van gezellige après-ski

Een drankje aan het einde van de middag om je skidag mee af te sluiten kan natuurlijk ook. Er zijn zowel onderaan de 21 dalafdalingen als in de SkiWelt dorpen tal van leuke après-ski bars. Ga gewoon achter de muziek aan, dan vind je ze vanzelf! Extra tip: doe vooral een keer een ijskoud drankje in de ijsbar in het iglodorp. Dat kan overdag maar ook tijdens een van de ICE party’s die om de week op dinsdagavond in het iglodorp plaatsvinden. De gondellift naar het 18 iglo’s tellende iglodorp blijft speciaal voor die party’s tot 23.00 uur draaien.

Apres ski in Skiwelt Wilder Kaiser Brixental Evenproductions
© SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental / evenproductions

Early Bird skiën vanaf 16 februari 2024

Ben je in de periode na 16 februari 2024 op wintersport in SkiWelt? Dan kun je elke vrijdag en zaterdag extra vroeg de piste op! In SkiWelt Brixen en SkiWelt Westendorf draaien de SkiWelt lift, Sonnenlift, Choralmbahn, Alpenrosenbahn 1 & 2 en de Talkaserlift dan al vanaf 7.30 uur en kun je heerlijk als eerste over 22 km vers geprepareerde pistes suizen. Bekijk de zonsopgang vanuit de lift of vanaf de verder nog lege piste. Zo kun je die eerste of laatste dag van je wintersportvakantie óók nog flink wat meters maken op de ski's. 

Early bird skien in Skiwelt Wilder Kaiser Brixental
© SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental / Simon Beizaee

Zin in een wintersportvakantie in SkiWelt?

Eerder schreven we deze special over SkiWelt, met daarin nog veel meer informatie over dit fijne skigebied, dat een van de grootste en meest familievriendelijke van Oostenrijk is. Ben je op zoek naar een fijne wintersportaccommodatie in een van de SkiWelt dorpen? De lokale VVV helpt je graag. Je kunt er vrijblijvend een aanvraag doen.

Dit weblog is geschreven in samenwerking met SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental GmbH.

Winter Esther

Over Esther

Hoewel Esther ooit is begonnen met skiën, ging haar wereld pas echt open toen ze op een snowboard kwam te staan. Vanaf dat moment is ze nergens liever dan op de pistes! Ze is zelfs zo dol op wintersport, dat Oostenrijk drie jaar lang haar thuisbasis was.