Skip to navigation Skip to main content
SFL Familie Rent In de sneeuw
© Serfaus Fiss Ladis Marketing Gmbh / Andreas Kirschner

Als je met je gezin op wintersport gaat, is het belangrijk dat iedereen zijn winterplezier vindt, ook als de wensen een beetje uiteenlopen. In skigebied Serfaus-Fiss-Ladis in het Oberinntal van Tirol hoef je daar niet aan te twijfelen. Met pistes voor elk niveau, liefdevolle kinderopvang en een weekprogramma vol animatie vliegt de week hier voorbij! Er is volop te beleven voor iedereen, juist ook buiten de uurtjes op de piste. Kijk maar eens naar deze activiteiten voor jong en oud:

1. Spelenderwijs leren in de sneeuw(pret)parken

Voor de kinderen zijn er skischolen in speciaal voor hen ingerichte sneeuw(pret)parken. Zo zijn er in Serfaus de Kinderschneealm en Murmlipark en in Fiss-Ladis Berta’s Kinderland. Spelenderwijs, vol liefde en geduld leren kinderen hier skiën of snowboarden. Dat maakt het superleuk om hier te leren skiën! De professionele skileraren hebben er net zo veel plezier in als de kinderen en de met veel fantasie en liefde aangelegde pistes vormen het ideale oefenterrein voor kinderen. Voor je het weet ga je samen de blauwe piste af.

2. Rodelen: leuk voor jong en oud(er)

Ontdek samen het plezier van rodelen. Sleetje huren, benen optrekken, touw vast en gaan! Zeker weten dat je de slappe lach krijgt als je over de 8 km lange rodelbaan omlaag suist. Om je heen het schitterende landschap van bergen en bossen, terwijl de frisse lucht je neus kietelt. Dat is puur genieten.

SFL Rodelen Fiss
© Serfaus Fiss Ladis Marketing Gmbh / Andreas Kirschner

3. Vliegen in de bergen

Avontuur en adrenalinekicks biedt de Fisser Flieger: met z’n vieren vlieg je naast elkaar aan een soort deltavlieger op zo’n 47 meter hoogte over het dal – terwijl de tranen van het lachen in je ogen staan. Want, de vlieger gaat niet alleen vooruit, maar ook achteruit! Voel je zo vrij als een vogeltje en geniet voluit: de Fisser Flieger is absoluut veilig!

SFL Fisser Flieger
© Fisser Bergbahnen Gmbh / Andreas Kirschner

4. Skyswing booster voelen

Wie gek is op kermisattracties en van spanning en sensatie houdt, die wil zeker in de Skyswing in Fiss. Ervaar het gevoel van gewichtloosheid wanneer de centrifugaalkracht en zwaartekracht elkaar even opheffen, en voel je maag door je lijf verplaatsen zodra dat moment voorbij is. De stoeltjes in de éénarmige Skyswing zijn speciaal voor adrenalinejunkies ontwikkeld. Ze bieden plaats voor acht personen, dus de hele familie kan er tegelijk in. Als je eenmaal bent ingestapt, kan de rit beginnen. Er drie verschillende levels, variërend van licht schommelen tot complete loopings. Er zijn mensen die beweren dat het nog leuker is dan skiën. Je moet het maar aandurven!

5. Schaatsen op natuurijs

De schaatsbaan Lader Schlossweiher in Serfaus-Fiss-Ladis is een leuke afwisseling buiten de piste. Bind de ijzers onder en schaats met z’n allen een rondje over het natuurijs, met uitzicht op een heus Schloss. Een warme chocolademelk na afloop maakt de schaatspret helemaal compleet!

6. Zonsopkomst bij de Hexensee-hütte

Stap in de pistebully Masner Express en rijd in het donker naar de Hexenseehütte. Het is magisch om samen te zien hoe de eerste zonnestralen de bergen langzaam in een warm licht hullen. En dat is niet het enige waar je van kunt genieten: terwijl de dag langzaam aanbreekt, wacht een uitgebreid bergontbijt in de Hexenseehütte op jullie. Daarna sta je als eersten op de nog vrijwel ongerepte pistes. Of je gaat met de Masner Express weer naar Lazid en dan met de gondel terug naar het dal.

SFL Masner Express
© Seilbahn Komperdell Gmbh / Andreas Kirschner

7. Ritje met de Schneisenfeger

Dol op downhill en snelheid? Maak dan een rit van 1,5 km met de rodelslee van de Schneisenfeger achtbaan. De route gaat van de Alpkopf naar de Högsee, waarbij je spannende sprongen maakt, een spectaculaire 360 graden draai en door talloze bochten gaat. Dat alles met een snelheid tot maximaal 40 km per uur. Overigens heb je die snelheid helemaal zelf in de hand, want er zit een prima remsysteem op de rodel. Dus ook als er wat kleinere of jongere passagiers meegaan, is de Schneisenfeger een leuke belevenis. (Open vanaf februari 2024).

SFL Familie Coaster Schneisenfeger Winterplezier
© Seilbahn Komperdell Gmbh / Andreas Kirschner

8. Verlichte pistes en spectaculaire avondshows

En ‘s avonds? Dan maak je zelf nog wat afdalingen op de verlichte pistes of geniet je met z’n allen van een spectaculaire avondshow in de sneeuw. Daarna kun je helemaal tevreden je bed in om nieuwe energie op te doen voor nòg zo’n afwisselende dag in Serfaus-Fiss-Ladis.

SFL Familie Skien Met uitzicht op bergen
© Serfaus Fiss Ladis Marketing Gmbh / Danielzangerl.com

Over skigebied Serfaus-Fiss-Ladis

De drie dorpen Serfaus, Fiss en Ladis liggen bijzonder mooi op een zonnige hoogvlakte in het Oberinntal van Tirol. Hier schijnt de zon zo’n 2000 uur per jaar! Het skigebied van Serfaus-Fiss-Ladis ligt aan de voet van de Samnaun groep en is bijzonder kindvriendelijk, verrassend en afwisselend. Serfaus-Fiss-Ladis biedt maar liefst 214 km aan skipistes, variërend van lichte hellingen tot zwarte pistes. Je kunt er freeriden buiten de piste of freestylen in een van de zes funparken. Voor wie het liever rustiger aan doet op geprepareerde loipes is er een 22 kilometer lange langlaufroute en zijn er 100 km aan geprepareerde winterwandelpaden. De hoogste berg in het skigebied is de M1 op de Masnerkopf (2.828 m.)

Dit weblog is geschreven in samenwerking met Österreich Werbung.

Winter Esther

Over Esther

Hoewel Esther ooit is begonnen met skiën, ging haar wereld pas echt open toen ze op een snowboard kwam te staan. Vanaf dat moment is ze nergens liever dan op de pistes! Ze is zelfs zo dol op wintersport, dat Oostenrijk drie jaar lang haar thuisbasis was.