Skip to navigation Skip to main content
Familieskivakantie In De Regio Ski Juwel Alpbachtal Wildschoenau
© Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau / Shootandstyle

In skigebied Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau staat je een onvergetelijke ski-ervaring voor het hele gezin te wachten. Gevarieerde pistes, gezellige berghutten, knusse dorpen, veel aantrekkelijke accommodaties en dan ook nog super kindvriendelijk. Dit skigebied, met de vier bergen en twee dalen, doet z’n naam alle eer aan. Met onze tips heb je er samen met de kinderen heerlijke dagen op en rond de pistes!

Een van de meest kindvriendelijke skigebieden van Tirol

In Ski Juwel is alles toegespitst op gezinnen met kinderen. Van betaalbare gezinsaccommodaties tot kindvriendelijke pistes en van leuke speelparken tot kinderopvang. Voor beginnende wintersporters zijn er maar liefst 10 skischolen om uit te kiezen, waar vooral Nederlandssprekende skileraren zich over de kinderen ontfermen. Vaak hebben ze een eigen kinderpiste waar ze spelenderwijs hun eerste bochtjes leren draaien. Kinderen die al wat meer ervaring hebben, leven zich lekker uit in de verschillende snowparks. Voor de echte kleintjes is er midden in het skigebied kinder- en peuteroppas, zodat je als ouder(s) een paar uurtjes zorgeloos afdalingen kunt maken.

Eerste bochtjes in de sneeuw
© Ski Juwel Alpbachtal Wildschoenau

JUPPI DO kinderpark

Ga vooral naar het JUPPI DO kinderpark bij het dalstation van de Reitherkogelbahn in Reith im Alpbachtal. Dit kinderpark barst bijna uit z’n voegen van de sneeuwattracties en biedt bovendien korte, vlakkere pistes voor de eerste bochtjes. Nergens leer je vrolijker skiën dan hier! Maar ook samen is er van alles te beleven op de leuke pistes en in het magische bos.

Schatzberg Zwergenland

Nóg zo’n prachtige ski-speeltuin is het Schatzberg Zwergenland in Auffach direct bij het middelstation. Rode wangen van het buitenspelen lukt hier zeker. De kleintjes leren er spelenderwijs hun eerste afdalingen maken. En hebben ze even geen zin in de latten? Dan draaien ze lekker rondjes in de ski-carrousel, spelen ze in de iglo of bouwen ze een sneeuwpop.

Kidsrun Family plezier en actie Wiedersbergerhorn
© Ski Juwel Alpbachtal Wildschoenau

Speciale kinderpistes

Lekker met het hele gezin skiën is in Ski Juwel geen opgaaf. De speciale kinderpistes zijn leuk voor kleine én grote skiërs en verbeteren ongemerkt je skitechniek. Voor de eerste echte bochtjes gaan jullie naar de Wiedersberger Horn, voor de skiroute naar de Kohlgrubenlift. Vanaf daar kom je vanzelf weer op de kinderpiste uit. De 100 meter lange piste bij de Acherfeldlift in Inneralpbach is heel geschikt als de kinderen in alle rust hun skitechniek willen oefenen. De piste bij de Böglerlift in Alpbach is lekker glooiend en daarom ideaal voor beginners. Kinderen met iets meer ski-ervaring zullen op de Wiedersbergerhorn graag over de blauwe of rode piste naar de Gmahbahn of het middelstation van de Wiederbergershornlift afdalen. De populaire Kids Run die langs piste 46b gaat biedt met de leuke figuren, golven en steile bochten een avontuurlijke afdaling.

Zoete verwennerij bij de hutten

Een actieve dag in de buitenlucht is voor kinderen pas compleet als er eten op tafel komt, dat ze écht lekker vinden. Kaiserschmarrn, de Tiroolse variant op pannenkoeken, is daarbij favoriet! In de hutten in Ski Juwel staat dit gerecht sowieso op het menu. Bereid je er maar vast op voor de porties hier groot zijn!

Kinderen eten Kaiserschmarren met choco
© Ski Juwel Alpbachtal Wildschoenau

Plezier in de funparks en op de funslope

Boxen, kickers, rails: in beide dalen van Ski Juwel is een snowpark waar je echt met kinderen naartoe wilt. Het snowpark op de Schatzberg biedt met het gevarieerde aanbod aan obstakels een ski-uitdaging voor jong en oud. Het snowpark Alpbachtal wordt iedere dag opnieuw in topvorm gebracht, zodat je er zeker van kunt zijn dat de obstakels perfect zin. Ook de funpiste op de Wiederberger Horn is top. Uitdagingen zoals bochtige trajecten, golven, sneeuwtunnels en andere funelementen houden de vaart erin en de lach op je gezicht.

Actie en plezier voor jong en oud op de pistes van Ski Juwel

Op de funpiste zijn tal van leuke elementen ingebouwd
© Ski Juwel Alpbachtal Wildschoenau
's Avonds in het donker op de verlichte piste!
© Ski Juwel Alpbachtal Wildschoenau
Mee als bijrijder op een pistenbully, het kan in Ski Juwel!
© Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau
Spectaculair: in de Lauser Sauser achtbaan naar het dal!
© Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau

Skiën en sleeën in het donker  

Op vrijdag- en zaterdagavond is er veel gezelligheid op de verlichte pistes van de Reither Kogel. Zeker voor kinderen is dat een heel andere beleving van het skiën dan overdag. Als je te moe bent om te skiën, kun je op woensdag en donderdag ook in het donker rodelen, op de Roggenboden. Lekker op een sleetje omlaag en een tussenstop maken voor een warme chocolademelk bij een van de hutten langs de route. Ga je mee in het donker de piste op?

Laat je lekker met z’n allen rijden!

Kijk je ook altijd vol bewondering hoe de pistebully’s de bergen bedwingen? Ervaar het zelf en ga als bijrijder mee met een echte pistebully, als die de piste klaarmaakt voor de volgende dag! Je kunt in Ski Juwel ook met de gondel omhoog en dan razendsnel op de slee weer naar beneden! Plezier verzekerd als je met z’n allen een uurtje doorbrengt op de rodelbanen op de Markbachjoch, Schatzberg en Reither Kogel. Nog net een beetje meer spectaculair is een rit met de Alpbachtaler Lauser Sauser, de bijna 1,5 km lange alpine achtbaan direct bij de gondel van de Wiedersbergerhornbahn die snelheden haalt tot wel 42 km per uur!

Over skigebied Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau

Met 113 kilometer aan pistes en 45 liften is Ski Juwel leuk voor jong en oud. Vervelen is er hier niet bij! Zowel op de pistes als daarbuiten is het een en al actie voor het hele gezin, dat kun je in dit blog wel lezen. Bovendien is alles goed bereikbaar en is er een gemoedelijke sfeer in de beide dalen. De hoogste berg in het skigebied is de 2128 meter hoge Wiedersberger Horn in het Alpbachtal. De Schatzberg is met 1898 meter de hoogste berg in de Wildschönau. Fijne tip is de superactie aan het eind van het winterseizoen. Vanaf 16 maart tot einde skiseizoen 2024 krijg je bij de aankoop van twee skipassen voor volwassenen er een gratis skipas bij voor kinderen tot 15 jaar. Geldig bij een minimumverblijf van drie dagen.

Dit weblog is geschreven in samenwerking met Österreich Werbung.

Winter Esther

Over Esther

Hoewel Esther ooit is begonnen met skiën, ging haar wereld pas echt open toen ze op een snowboard kwam te staan. Vanaf dat moment is ze nergens liever dan op de pistes! Ze is zelfs zo dol op wintersport, dat Oostenrijk drie jaar lang haar thuisbasis was.