Skip to navigation Skip to main content
Skiën op de piste in skigebied Turracher Höhe Oostenrijk
© Thomas Sobian

Turracher Höhe is een geweldig familieskigebied, met kindvriendelijke accommodaties, brede afdalingen en perfect geprepareerde pistes. Toch kun je in dit overzichtelijke skigebied in de Nockberge, tussen Karinthië en Steiermark, ook de nodige adrenalinekicks halen. In dit blog zetten we de leukste mogelijkheden voor je bij elkaar.

Wintersport in Turracher Höhe

Met fijne skipistes en gezellige berghutten in een schitterende natuur, is Turracher Höhe een paradijs voor wintersportfans. In totaal vind je er 43 km skipistes die tot 2205 meter hoogte reiken, maar ook een funpark met 4 lines en 16 skiliften. Met heerlijk glooiende afdalingen voor beginners tot uitdagende skipistes voor ervaren skiërs, biedt Turracher Höhe van november tot mei alle ruimte aan iedereen.

Skiër in Fun Mountain snowpark Turracher Höhe
© Blue Tomato

1. Fun Mountain

Adrenalinejunkies komen ’s winters bij de Fun Mountain in Turracher Höhe volledig aan hun trekken. Dit 1,5 km lange snowpark heeft 4 lines (niveau beginner, medium, gevorderd en family) en meerdere schansen en obstakels. De XXL funslope bij de Schafalmafdaling is met de lengte van 1,5 km een van de langste funslopes ter wereld. Geen wonder dat de Fun Mountain een hotspot binnen de freestyle scene is.

Blik op de piste vanuit een van de 15 skiliften op de Turracher Höhe
© Sam Strauss

2. Zwarte pistes Schafnase en Direttissima

Tussen de vele rode en blauwe pistes van het skigebied Turracher Höhe is de zwarte piste ‘Schafnase’ de plek waar je moet zijn voor je adrenalinekick. Deze 600 meter lange piste (nr 15) onder de Schafalmbahn stoeltjeslift is er eentje voor geoefende skiërs die wel van een uitdaging houden. Ook aan het einde van de rode 'Eisenhutabfahrt' (nr 21) is een lekker stuk zwarte piste, de 450 meter lange 'Direttissima' (nr 35), die je naar de instap van de Turrachbahn stoeltjeslift brengt.

Nocky Flitzer winterachtbaan op de Turracher Höhe
© Attisani

3. Winter achtbaan Nocky Flitzer

De Nocky Flitzer is zonder twijfel de snelste manier om van de berg omlaag te komen. Met een snelheid tot 40 km per uur raast deze geweldige alpenachtbaan omlaag, door dennenbossen, over steile vlaktes, draait zich door kurkentrekkers, golven en sprongen. De 1,6 km lange route is adembenemend mooi en spectaculair tegelijk. Het avontuur begint bij het bergstation van de Panoramabaan, op 2000 meter hoogte. De route omlaag voert je naar het dal, dat op 1763 meter hoogte ligt. Stevig vastgesnoerd met een driepuntsgordel overbrug je in de goed beveiligde karretjes de 185 meter hoogteverschil. Onderweg heb je prachtig uitzicht op de Turracher See en de Karawanken bergketen. Zowel volwassenen als kinderen mogen in de achtbaan. Kinderen vanaf 3 jaar in begeleiding van een volwassene, kinderen vanaf 8 jaar en minimaal 1,25 m groot, ook alleen.

Wandelen op de indrukwekkend mooie Turracher Höhe
© Turracher Höhe / Attisani

4. Sneeuwschoenwandelen

Saai? Nee, een echt avontuur! Samen met een ranger van Biosphärenpark Nockberge als gids, ga je op ontdekkingstocht door de dik besneeuwde dennenbossen. De ranger heeft de nodige technische uitrusting bij zich en vertelt over de dieren en planten die hier op 2000 meter hoogte leven. Volg de sporen, wie weet komen jullie tijdens je tocht wilde dieren tegen!

In razend tempo op de sneeuwscooter in Turracher Höhe
© Turracher Höhe / Holeis

5. Sneeuwscootertocht met gids

Zelf op een sneeuwscooter rijden is een vorm van actie die je niet zo snel meer vergeet! Tijdens een sneeuwscootertocht, onder begeleiding van een gids, kun je het unieke winterlandschap en de omgeving rond de spiegelgladde ijsvlakte van de Turracher See verkennen. En dat in een aardig hoog tempo! Je mag zelf bepalen of je alleen op een sneeuwscooter wilt, of met z’n tweetjes. Laat deze kans niet voorbijgaan, want een sneeuwscootertocht als deze is uniek in Oostenrijk.

Lange winters op de Turracher Höhe

De Turracher Höhe ligt op een hoogte van 1795 meter en dat is gunstig voor wintersporters. Het skiseizoen begint hier in november en loopt door tot mei. Het hoogplateau is tijdens deze maanden dik besneeuwd en biedt alles wat je je maar kunt wensen voor je wintersport. Kom je ook?

Dit weblog is geschreven in samenwerking met Turracher Höhe.

Winter Esther

Over Esther

Hoewel Esther ooit is begonnen met skiën, ging haar wereld pas echt open toen ze op een snowboard kwam te staan. Vanaf dat moment is ze nergens liever dan op de pistes! Ze is zelfs zo dol op wintersport, dat Oostenrijk drie jaar lang haar thuisbasis was.