Skip to navigation Skip to main content
Blije familie op de pistes van Nassfeld
© Nassfeld.at / Martin Lugger

Ken jij het familievriendelijke Nassfeld al? Deze wintersportbestemming ligt in Karinthië en biedt alles voor een heerlijke skivakantie met kinderen. Het skigebied met 110 kilometer aan pistes wordt ontsloten door 30 moderne liften. Ook zijn er in de omgeving nog drie kleinere familiegebieden. Men doet er hier alles aan om families een heerlijke tijd te laten beleven. De 7 redenen in dit weblog maken duidelijk waarom Nassfeld zo’n fijne wintersportbestemming voor families is.

1. Zonnig en veel sneeuw

Het familievriendelijke Nassfeld ligt in het zuiden van Karinthië op de grens met Italië. Dankzij de natuurlijke ligging valt hier jaarlijks 7 tot 8 meter sneeuw en schijnt de zon maar liefst 850 uur! Wil je de kans op een sneeuwzekere wintersport met volop zonneschijn zo groot mogelijk maken, dan zit je hier helemaal goed. En voor kinderen is het toch een stuk fijner leren skiën of in de sneeuw spelen wanneer de omstandigheden aangenaam zijn.

2. Skiën op funpistes The Snake & The Wave

Kinderen skiën maar al te graag over paadjes door de bossen en over andere speciale pistes. In Nassfeld zijn er The snake en The Wave. The Snake is een combinatie van een funpark en een ski cross. Op de 700 meter lange afdaling bij de Lärchenboden kom je onder andere rollers, jumps, kombochten, een tunnel en een rainbow box tegen. Kinderpiste The Wave (2 km) is wat gemakkelijker en bestaat uit gemakkelijkere kombochten, golven en sprongen.

Vader en dochter op funpiste The Snake in Nassfeld
© Nassfeld.at / Martin Lugger

3. Kinderen tot 10 jaar skiën én overnachten gratis

Een wintersport met (meerdere) kinderen kan aardig in de papieren lopen. Ook in Nassfeld is men zich hiervan bewust. Om families niet op kosten te jagen, skiën en overnachten kinderen hier tot 10 jaar (tijdens bepaalde periodes) helemaal gratis. Ook de skilessen en materiaalhuur (voor 3 of 6 dagen) zijn inbegrepen!

4. Drie skischolen en vier kindvriendelijke oefenweides

Alle voorwaarden om goed te leren skiën zijn aanwezig in Nassfeld. Er zijn drie professionele skischolen in het skigebied en vier veilige oefenterreinen. Uiteraard zijn deze voorzien van oefenliften en lopende banden. Mascotte Octi, de skiënde octopus, houdt ondertussen een oogje in het zeil. Eventueel is het ook mogelijk om je kind tussen de middag over te laten blijven.

Kind lunchen bij bergrestaurant in Nassfeld
© Nassfeld.at

5. Rodelen en schaatsen op natuurijs

Een wintersport met de familie wordt nóg leuker wanneer je ook andere activiteiten onderneemt. Rodelen is zo’n activiteit die bij jong en oud voor plezier zorgt. In de omgeving van Nassfels liggen maar liefst zeven rodelbanen, waarvan vijf verlicht. Schaatsen op natuurijs is hier ook mogelijk. Bind de ijzers onder en maak een ronde over de Pressegger See of Weissensee.

6. Waag je aan de Nassfeld Challenge

Zijn je kinderen al wat ouder en deinzen ze niet terug voor een uitdaging? Waag je aan de Nassfeld Challenge! Registreer je skipas, meld je aan voor de challenge en verzamel badges door verschillende afdalingen af te leggen en prestaties te behalen. Weet je Nassfeld Challenge tot een goed einde te brengen, dan staat hier misschien wel een coole prijs tegenover.

Familie sneeuwgevecht in Nassfeld
© Nassfeld.at / Martin Lugger

7. Tal van uitstapjes naast de piste

Dagje niet skiën? In de omgeving van Nassfeld zijn tal van leuke uitstapjes te ondernemen. Voor een middagje zwemmen zit je goed in de Aquarena in Kötschach-Mauthen. Iedere zaterdag om twee uur kun je een rondleiding krijgen in Terra Mystica. In deze mijn, met 68 meter lange glijbaan en mijntrein, komt de ondergrondse wereld tot leven. Een uitstapje naar Italië (bv. Tarvisio) behoort ook tot de mogelijkheden.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Nassfeld.at.

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.