Skip to navigation Skip to main content

Puur natuur en rust tijdens een wintervakantie in Kufsteinerland

Kufsteinerland Rust
© VANMEY Photography

De afgelopen twee winters stonden voor een deel in het teken van corona en de bijbehorende beperkingen en regels omtrent reizen en vakantie. Maar nu de vooruitzichten voor het wintersportseizoen goed zijn, is bij veel mensen de drang om naar de sneeuw te gaan groot. Meer dan ooit zijn we op zoek naar rust, natuur en een plek waar we echt kunnen ontstressen. Genieten van de sneeuw, heerlijke winterse wandelingen, langlaufen of skiën, maar dit alles zonder massa’s andere toeristen. Het Kufsteinerland biedt veel ruimte en het beleven van een veilige wintervakantie is hier gegarandeerd.

Romantische winterwandeling

De regio Kufsteinerland biedt een enorm netwerk aan winterwandelpaden door de ongerepte natuur. De sneeuw op deze wandelwegen is plat gewalst, waardoor ze goed begaanbaar zijn met een paar stevige waterdichte wandelschoenen. Een hoogtepunt is de winterwandeling door het Kaisertal, dat verkozen is tot mooiste dal van Oostenrijk. Via 300 treden is het dal relatief eenvoudig te bereiken. In dit dal mogen alleen bewoners zich met de auto verplaatsen en de stilte die er heerst zorgt voor hernieuwde energie. Wandelen over de besneeuwde almen en langs bergboerderijen die met een witte deken bedekt zijn, is onvergetelijk. Uniek is de speciale zonnentour met gids in het dal, welke gratis is voor houders van de KufsteinerlandCard.

Rodelen of sneeuwschoenwandelen

Andere winterse activiteiten die in alle rust ondernomen kunnen worden zijn rodelen en sneeuwschoenwandelen. De diverse rodelbanen in de regio zijn te voet bereikbaar. Na een wandeling met de slee omhoog, is het tijd voor de welverdiende afdaling. Een slee is ter plaatse te huur. Met speciale sneeuwschoenen, een soort ‘tennisrackets’ die men onder normale wandelschoenen vastmaakt, kunnen ook ongeprepareerde wandelpaden met een dikke laag sneeuw bedwongen worden. Een aanrader is de sfeervolle romantische avondwandeling in Hinterthiersee. Sneeuwschoentochten worden ook met gids aangeboden. 

Sneeuwschoenwandelen in het Kufsteinerland
© Lolin

Langlaufen en skiën in rustige gebieden

Langlaufen is een ideale sport voor wie op zoek is naar rust, puur natuur en lichamelijke inspanning. Langlaufen kan in elk tempo, van relaxed tot sportief. Alle loipes zijn met het openbaar vervoer gemakkelijk bereikbaar. In Schwoich is een geheel nieuw langlaufcentrum geopend, waar naast de mogelijkheden om biathlon te trainen, 28 km aan loipes ligt. Ook voor skiliefhebbers zijn er mogelijkheden in de regio. Het Kufsteinerland kent enkele kleine en rustige skigebieden in Thiersee, Bad Häring en Schwoich, waar beginners en families zich thuis zullen voelen. Wie meer uitdaging en pistekilometers zoekt, kan terecht in het nabijgelegen SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental met bijna 300 km aan pistes.

Lichtfestival in Kufstein

De meer dan 800 jaar oude Vesting torent trots boven de historische stad Kufstein uit. Van 27 december 2022 tot en met 29 januari 2023 vindt hier dagelijks een unieke lichtshow plaats onder de naam 'Stimme der Burg', oftewel stem van het kasteel. Terwijl een vertelstem informatie geeft over de geschiedenis van de burcht, kunnen bezoekers genieten van indrukwekkende lichtprojecties. Een bezoek aan deze sfeervolle stad is sowieso een aanrader tijdens een wintervakantie in de regio. Talloze winkels, restaurants en bars zorgen voor een levendige afwisseling in de verder zo rustige regio.

Genieten van de rust tijdens een wintervakantie in het Kufsteinerland
© Lolin

Voordeel met de KufsteinerlandCard

De regio Kufsteinerland biedt bezoekers een gastenkaart aan, waarmee kosteloos aan activiteiten kan worden deelgenomen. De KufsteinerlandCard wordt gratis verstrekt vanaf de tweede verblijfsdag in een accommodatie in het Kufsteinerland. Met deze chipkaart profiteren gasten van talloze voordelen. Zo kan er gebruik gemaakt worden van het openbaar vervoer in de regio, bijvoorbeeld van gratis bussen, maar ook activiteiten en toegang tot diverse bezienswaardigheden en attracties behoren tot de mogelijkheden. Denk aan winterwandelen bij de Zahmer Kaiser, musea bezoeken zoals de Tiroolse glaswerkfabriek Riedel Kufstein, een bezoek aan de vesting Kufstein, maar ook de langlaufloipes en een begeleid activiteitenprogramma zijn bij de kaart inbegrepen.

Miranda Winter

Over Miranda

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.