Skip to navigation Skip to main content

Poll: we hebben vertrouwen in een sneeuwrijke winter

Sneeuw

Afgelopen vrijdag deelden we weer een poll via onze stories op Instagram. Net als voorheen deden weer honderden volgers mee aan dit kleine onderzoek. We stelden vragen over de sneeuwrijke start van het seizoen en in hoeverre we vertrouwen hebben in een goede winter qua sneeuw. De antwoorden zijn overduidelijk: we zien de winter met veel vertrouwen tegemoet!

98% is op de hoogte van de sneeuwrijke start van de winter

Op de vraag of men op de hoogte is dat er al zoveel sneeuw is gevallen in de Alpen, antwoordt 98% met ‘Ja’. Natuurlijk hebben wij de afgelopen weken ook al heel veel gedeeld over de bakken met sneeuw die keer op keer uit de lucht kwamen vallen in de Alpen. 91% weet ook dat hierdoor veel skigebieden al eerder geopend zijn dan vooraf was gepland.

Sneeuwrijke Winter volgens volgers van Snowplaza

43% wil een extra wintersporttrip maken

Door de enorme hoeveelheden sneeuw en de goede condities, geeft 43% aan dat ze een extra skitrip willen maken dit seizoen. We krijgen duidelijk zin in skiën en snowboarden nu er al zoveel sneeuw ligt. 14% geeft aan de bestemming aan te passen door de recente sneeuwval. Zij zoeken een skigebied dichter bij huis of een kiezen voor een lager gelegen gebied.

Verse Sneeuw In Dachstein West
De vele verse sneeuw, maakt dat we vertrouwen hebben in een goede winter

96% denkt dat het een goede winter wordt qua sneeuw

We hebben volop vertrouwen in een sneeuwrijke winter! Maar liefst 83% ziet deze vroege sneeuwval als een voorbode voor een goede winter. Op de vraag: ‘Denk jij dat het een goede winter wordt qua sneeuw’, was maar liefst 96% positief. Laten we hopen dat ons gevoel uitkomt en we inderdaad een goede en sneeuwrijke winter zal worden!

Miranda Winter

Over Miranda

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.