Skip to navigation Skip to main content
Pistenbutler met Butler mobiel
© Turracher Höhe

De Turracher Höhe is een hoogplateau op de grens van Karinthië en de Steiermark in Oostenrijk, waar je een heerlijke wintersport kunt beleven. En dat kan met de luxe van je eigen butler! Het zonnige plateau Turracher Höhe ligt op 1763 m tussen de Nockberge en krijgt iedere winter dikke pakken met sneeuw te verwerken. Het is echter niet alleen qua sneeuwrijke en toch zonnige ligging uniek. Bij 20 wintersportaccommodaties is een speciale butlerservice aanwezig, die zelfs tot op de piste reikt. Maak kennis met de pistebutler van de Turracher Höhe!

Over Turracher Höhe

Dankzij de ligging telt de Turracher Höhe tot de meest sneeuwzekere skigebieden van Oostenrijk. Van november tot mei kunnen skiërs en snowboarders zich op 43 kilometer piste tot op 2.205 meter hoogte uitleven. Tussen hen in zijn de pistebutlers actief. Zij hebben hun standplaats bij de Kornockbahn en zijn overdag op en rond de pistes van de Turracher Höhe te vinden.

Rondom service

Al 20 jaar zoeft de pistebutler als gastheer/gastvrouw door het skigebied en verrast de gasten met kleine attenties. Op de mooiste plekjes langs de piste bouwt hij zijn mobiele bar op en verwent de gasten bv. met een glaasje prosecco of iets zoets. Vanaf maart deelt hij zelfs boerenijs uit. De pistenbutler kent alle ins en outs van het skigebied, weet over het hoe en wat en staat gasten met raad en daad terzijde.

Pistebutler outdoor-programma

Voor wintersporters die in een van de 20 Butler accommodaties verblijven, biedt de pistebutler een afwisselend outdoor-programma. Er is voor iedereen wel iets bij waar de ogen van gaan stralen.

Van maandag tot en met donderdag is er iedere dag wel iets bijzonders te beleven. Zo leidt de pistebutler op maandag een verkenning van het skigebied en een winterwandeling met marshmellow’s roosteren. Op dinsdag kun je onder begeleiding van de pistebutler een actief ochtendprogramma doen, inclusief sneeuwschoenwandeling, ontbijt bij een berghut en een afdaling per ski. Ook is er dan een sneeuwschoenwandeling voor de hele familie. Op woensdag wordt de sneeuwschoenwandeling gecombineerd met wat lekkers in een authentieke berghut. Ook kun je die dag meedoen aan een sneeuwschoenwandeling door de dennenbossen, naar het Mythos edelsteenmuseum. Op donderdag staat er een winterwandeling met de Ranger van het Biosferen-park op het programma. Hij neemt je mee om je met een paar oude boerengebruiken uit de regio te laten kennismaken. Op dinsdag en woensdag kun je samen met de pistebutler een kijkje achter de schermen van de Kornockbahn nemen. En in het voorjaar, van begin maart tot begin april, kun je op dinsdag en donderdag met de pistebutler als eerste de piste op voor Early Morning skiën.

De pistebutler zorgt voor een VIP gevoel en extra veel vakantieplezier

Glaasje prosecco van de pistebutler op Turracher Hoehe
© Turracher Höhe
Gezinswintersport op de Turracher Hoehe
© Daniel Waschnig
Samen op de piste op de Turracher Hoehe
© Thomas Sobian
Funslope op de Turracher Hoehe
© Nikolamilatovic Qparks
Een ijsje van de pistebutler op de Turracher Hoehe
© Turracher Höhe

Butler accommodaties

De 20 verschillende accommodaties waar extra butler service wordt geboden, variëren van mooie ski-chalets tot kleine gezellige berghotels en pensions.

Dit blog is geschreven in samenwerking met Turracher Höhe.

Winter Esther

Over Esther

Hoewel Esther ooit is begonnen met skiën, ging haar wereld pas echt open toen ze op een snowboard kwam te staan. Vanaf dat moment is ze nergens liever dan op de pistes! Ze is zelfs zo dol op wintersport, dat Oostenrijk drie jaar lang haar thuisbasis was.