Skip to navigation Skip to main content
Obertauern Winter (9)
© TVB Obertauern

Het Oostenrijkse skigebied Obertauern, dat boven de Tauernpas in de regio Salzburgerland ligt, ligt er prachtig bij! De bergen zijn dik besneeuwd, in de berghutten brandt het haardvuur en de pistes zijn strak geprepareerd. Groot voordeel is dat de meeste accommodaties aan of vlak bij de pistes liggen. Ski-in ski-out: skibussen en auto's zijn dus overbodig! Je stapt vanuit de voordeur zó de skipistes op en kunt de hele dag heerlijk ontspannen.

Skigebied Obertauern

Obertauern heeft een bijzonder hoge ligging. Het dorp ligt op 1740 meter hoogte, de pistes strekken zich uit tot op 2313 meter hoogte. Dat maakt Obertauern het sneeuwrijkste skigebied van Oostenrijk, dat van eind november tot en met april geopend is. Je vindt er ruim 100 km aan pistes. Het grootste deel daarvan is rood van kleur, maar er zijn ook flink wat blauwe en enkele zwarte afdalingen. Een groot aantal skipistes is bedekt met natuursneeuw, wat heerlijk aanvoelt onder je ski’s. De skiliften zijn zo aangelegd, dat je alle pistes in het skigebied achter elkaar aan kunt skiën, met de klok mee of tegen de klok in. In het skigebied zijn ruim 50 bergrestaurants, bars en après-ski hutten waar je lekker kunt lunchen of je skidag met een drankje kunt afsluiten.

Skiën op de pistes van Obertauern
© TVB Obertauern

Ski-in ski-out

Geen zin in gesleep met skimateriaal? In Obertauern ben je aan het juiste adres. Vanuit bijna alle hotels, pensions, appartementen en andere accommodaties sta je direct op de piste. Er zijn namelijk 11 liften waaruit je kunt kiezen om het skigebied in te gaan. De auto kun je dus gerust in de parkeergarage van je hotel laten staan.

De beroemde Tauernrunde

In totaal 26 skiliften maken het mogelijk om de beroemde Tauernrunde te skiën. Deze skitocht brengt je door het hele skigebied en is voor iedere skiër goed te doen. Je kunt de skitocht op 11 verschillende punten starten. Voor kinderen is er een speciale variant van deze skitocht: de ‘Bobby-Runde’. Vernoemd naar de mascotte van het gebied. Voor de jeugd is er de ‘My Track’- Runde. In beide trajecten is een traject met snelheidsmeting, een spookbaan, een kinderiglo en een stuk met golvende pistes.

Samen de Tauernrunde skiën in skigebied Obertauern
© TVB Obertauern

Uitdaging: de Gamsleiten 2

Op de meeste pistes in Obertauern kun je heerlijk gemoedelijk skiën. Er is er echter ook eentje bij die een flinke uitdaging biedt: de Gamsleiten 2. Dit is namelijk een van de steilste skipistes in de Alpen, met een hellingshoek tot 45 graden! Ben jij een durfal en beschik je over een goede skitechniek? Dan mag je ‘m niet overslaan.

First Track skiën bij zonsopkomst in Obertauern
© TVB Obertauern

First Track skiën

Als eerste op de piste, als de zon nog maar net is opgekomen. Welke skiër droomt daar niet van? In Obertauern maken ze die droom waar. Op 19 januari, 14 februari, 16 maart en 6 april is er een speciaal programma voor: First Track. Al om 7.30 uur sta je op de piste, samen met een aantal locals. Zij voeren je over de mooiste pistes en laten je van het waanzinnige uitzicht op de opkomende zon genieten. Na afloop kun je tijdens een heerlijke brunch weer op krachten komen en het samen met de locals over deze geweldige ervaring hebben.

Obertauern ski-in ski-out in het hele dorp
© TVB Obertauern

Events in Obertauern

Lijkt het je wel wat, een wintersport in Obertauern? Er worden het hele skiseizoen ook bijzondere events georganiseerd die een vakantie hier extra leuk maken. Hier zijn twee bijzondere winterhighlights in skigebied Obertauern, waarvan wij vinden dat je ze niet mag missen:

15 maart 2023: Gamsleitenkriterium

De leukste en grootste schatkistenjacht in Oostenrijk, die deze winter voor de 15e keer plaatsvindt. Deelnemers graven in de sneeuw naar meer dan 30 goed gevulde schatkisten, waarmee geweldige prijzen te winnen zijn. Wat denk je van een gloednieuwe BMW ter waarde van ruim € 70.000? Maar er zijn ook wintersportreizen en diverse vouchers te winnen.

25 maart 2023: Sheskis for Pink Ribbon

Een ski-event voor en door sterke vrouwen, dat al voor de 5e keer wordt georganiseerd. Hoop, plezier en doorzettingsvermogen. Dat is waar het om draait tijdens dit event ter ondersteuning van kankerresearch.

Dit weblog is geschreven in samenwerking met TVB Obertauern.

Winter Esther

Over Esther

Hoewel Esther ooit is begonnen met skiën, ging haar wereld pas echt open toen ze op een snowboard kwam te staan. Vanaf dat moment is ze nergens liever dan op de pistes! Ze is zelfs zo dol op wintersport, dat Oostenrijk drie jaar lang haar thuisbasis was.