Skip to navigation Skip to main content

Nieuwe lift in Ovronnaz: Petit Pré wordt vervangen

Stoeltjeslift (1)
© Spalder Media Group

In het Franstalige deel van Wallis ligt Ovronnaz en daar vind je komende winter een nieuwe lift. De oude Petit-Pré sleeplift uit 1982 is met pensioen en wordt vervangen door een moderne 4-persoons stoeltjeslift. Dit project is onderdeel van een nog groter project, waarmee Ovronnaz het skigebied nog verder wil moderniseren. Naast de Petit-Pré wordt ook de Châtillon neergehaald. Voor deze oude sleeplift komen verbindingspistes in de plaats. Alles over de vernieuwingen in Ovronnaz lees je in dit artikel.

Ovronnaz investeert in modernisatie en optimalisatie

De afgelopen jaren heeft Ovronnaz ruim 25 miljoen CHF geïnvesteerd in het moderniseren en optimaliseren van het skigebied. Dat heeft alles te maken met het feit dat het winterseizoen voor 70 tot 80% van de totale inkomsten zorgt. Ook in 2022 zijn er weer verbeteringen doorgevoerd. Het skigebied krijgt er een nieuwe lift en verbindingspistes bij. Alles moet voor Kerst klaar zijn voor gebruik.

Nieuwe 4-persoons stoeltjeslift in Ovronnaz

Na ruim 40 jaar trouwe dienst is het gedaan met de oude Petit-Pré. De sleeplift uit 1982 wordt vervangen door een moderne 4-persoons stoeltjeslift, waar je komend seizoen al gebruik van kunt maken als je in Ovronnaz bent. Een flinke verbetering voor het skigebied! Het grootste voordeel is dat deze lift een stuk sneller is dan zijn voorganger. Een ritje in de lift duurt straks 4 minuten en 33 seconden, voorheen was dat 10 minuten! Naast dat je nu meer tijd over hebt om te skiën, kun je ook lekker zitten en hoef je niet te staan. Andere voordelen zijn dat de capaciteit iets omhoog is gegaan en dat dit deel van het skigebied een stuk aantrekkelijker is geworden voor families.

Feiten & cijfers nieuwe lift in Ovronnaz

Hoogte dalstation: 1993 m Lengte traject: 1213 m
Hoogte bergstation: 2255 m Hoogteverschil: 262 m
Snelheid: 5 m/sec. Duur rit: 4:33 min
Soort lift: Stoeltjeslift Capaciteit: 1320 pers./uur
Fabrikant: Garaventa Plaats: Ovronnaz

Pannenkoeklift Châtillon afgebroken

Ovronnaz bouwt een nieuwe lift, maar sloopt er ook eentje. De sleeplift Châtillon wordt weggehaald, maar niet vervangen door een nieuwe variant. Deze lift bood voorheen toegang tot de gelijknamige zwarte piste, maar daarvoor in de plaats komen er verbindingspistes. Hierdoor wordt de afdaling zelfs iets langer dan daarvoor! Vanaf de Col de la Forcle komt er een nieuw pad, welke aansluiting biedt op de Châtillon. Daar volgt de afdaling de bestaande route naar het meer, waar deze aansluit op een tweede nieuwe verbindingspiste op de Petite Creuse en eindigt in Ovronnaz. Van 2160 tot 1400 meter is het hoogteverschil nu 760 meter, in plaats van 400 meter. De stoeltjesliften Jorasse en Col brengen je daarna weer tot aan het beginpunt.

De veranderingen aangegeven op kaart in Ovronnaz

Wintersport in Ovronnaz

Op een hoogte van 1400 meter begint het skigebied van Ovronnaz. Het skigebied ligt op een zuidelijk zonneterras en beschikt over genoeg zonuren! Ovronnaz staat bekend om het gezonde klimaat en is een plek voor rust en ontspanning. Maak je vanwege de zon geen zorgen over de sneeuwzekerheid, die zit hier helemaal goed! Het skigebied beschikt over ruim 30 km aan pistes en biedt datzelfde aantal ook aan winterwandelpaden. 

Winter Koen

Over Koen

Skiën is bij Koen al op vroege leeftijd begonnen. Eerst op de borstelbaan, daarna op de 'echte sneeuw'. Inmiddels is hij niet meer van de pistes weg te slaan en is hij helemaal gek van wintersport.