Skip to navigation Skip to main content

Jubileum aanbiedingen in SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental

Skipas SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental Tirol Oostenrijk
© SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental Marketing GmbH

Als je op een uurtje van München de grens tussen Duitsland en Oostenrijk overgaat, ben je al bijna in skigebied SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental. Dit uitgestrekte skigebied met in totaal 270 kilometer aan pistes, is er eentje van het bijzondere soort. Er liggen negen idyllische dorpen in het skigebied en er zijn 83 moderne skiliften. Daarbij staan er ruim 80 berghutten en restaurants, direct aan de pistes. Zo’n omvangrijk skigebied succesvol maken en houden, dat vraagt heel wat coördinatie. Precies daarin zijn ze in de SkiWelt al 45 jaar de beste.

Samenwerking sinds 1977

SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental bestaat sinds 1977. In dat jaar besloten de skilift-exploitanten in het Brixental en die bij de Wilder Kaiser, de krachten te bundelen en te gaan samenwerken. Samen stond men sterker en kon worden toegewerkt naar de gezamenlijke visie om het grootste skigebied van Oostenrijk te worden. In de decennia die volgden, werd dit doel met veel passie, inzet en continue investeringen van alle betrokken partijen gerealiseerd. De SkiWelt werd het eerste ‘Grossraumskigebied’, waarin de pistes van eerder zelfstandige skigebieden met elkaar werden verbonden. Ook kwam er één skipas, die in het hele skigebied geldig was. Een aanpak die de eerste jaren met argusogen door andere skigebieden werd bekeken en later in de hele wereld navolging kreeg.

Skiën in de SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental met de Kitzbüheler Alpen op de achtergrond
© SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental / Tim Marcour

45-jarig jubileum: SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental

Inmiddels bestaat de SkiWelt 45 jaar en is het ruim dertig jaar het grootste aaneengesloten skigebied van Oostenrijk. Dat moet gevierd worden! De SkiWelt heeft deze winter daarom twee mooie jubileum aanbiedingen, voor korting op je skipas:

  • 3 Dagen skiën voor 45 euro per dag

De SkiWelt stelt hiervoor 1977 tickets beschikbaar in de SkiWelt Onlineshop! Geldig voor de actiedagen: 15-12-2022, 19-01-2023 en 23-03-2023.

  • Vroegboekkorting tot eind februari

Koop uiterlijk eind februari in de SkiWelt Onlineshop een skipas voor minstens 3 dagen voor de periode 18-03-2023 tot 10-04-2023 en je krijgt automatisch 10% korting.

Kerkje op de Hohe Salve met op de achtergrond de Wilder Kaiser
© SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental Marketing GmbH

Authentieke dorpen

Brixen im Thale, Ellmau, Going, Hopfgarten, Itter, Scheffau, Söll, Westendorf en Kirchberg, dat zijn de negen dorpen in de dalen van de SkiWelt, van waaruit je direct toegang tot het skigebied hebt. Je vindt er gezellige hotels, appartementen en vakantiewoningen. Ook vanuit het slechts op 20 km afstand liggende historische stadje Kufstein met de imposante burcht aan de Inn en de plaatsjes eromheen, rijdt dagelijks een skibus naar de SkiWelt. In de dorpen is het knus, sfeervol, en - heel belangrijk - nog zo echt authentiek Tirools. Alsof de tijd er een beetje heeft stilgestaan. Maar niets is minder waar. In de dorpen wordt jaarlijks op grote schaal geïnvesteerd in de sfeer en in het comfort in de accommodaties en faciliteiten voor de gasten.

Gondelbaan Salvenbaan in SkiWelt Hopfgarten
© SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental / Mathäus Gartner

Hypermoderne skiliften en groene stroom

De SkiWelt is met investeringen van inmiddels meer dan een half miljard euro, steeds haar tijd vooruit. Tot de meest baanbrekende projecten behoorden de langste kabeltrein van Europa in SkiWelt Ellmau in 1970, de eerste 8-persoons stoeltjeslift van Europa in SkiWelt Söll in 1988 en de eerste op zonne-energie draaiende lift ter wereld in SkiWelt Brixen in 2008. De SkiWelt draait inmiddels al jarenlang uitsluitend op groene stroom uit waterkracht en zonne-energie, inclusief de besneeuwing. In 2017 ging The Telegraph World Snow Award naar de SkiWelt en daarmee voor het eerst ooit naar een skigebied. Sindsdien sleept de SkiWelt regelmatig onderscheidingen in de wacht als duurzame wintersportbestemming.

Heb je zin in een wintersport in de SkiWelt?

Op deze pagina schreven we al wat er allemaal in het skigebied te doen is. Ben je op zoek naar een accommodatie? Vraag dan bij de lokale VVV's gratis een vrijblijvend overzicht van beschikbare accommodaties aan.

Dit blog is geschreven in samenwerking met SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental Marketing GmbH.

Winter Esther

Over Esther

Hoewel Esther ooit is begonnen met skiën, ging haar wereld pas echt open toen ze op een snowboard kwam te staan. Vanaf dat moment is ze nergens liever dan op de pistes! Ze is zelfs zo dol op wintersport, dat Oostenrijk drie jaar lang haar thuisbasis was.