Skip to navigation Skip to main content

Hochoetz investeert in nieuwe 6-persoons stoeltjeslift Kühtailebahn

Hochoetz
© Spalder Media Group

Komend winterseizoen komt er een nieuwe lift in het Ötztal: de 6-persoons stoeltjeslift Kühtailebahn in Hochoetz. Na 21 winterseizoenen werd het tijd voor vervanging van de oude 3-persoonslift. De nieuwe stoeltjeslift is een flinke verbetering voor het skigebied en gaat zorgen voor een snellere doorloop. Voor aanvang van het aankomende skiseizoen is de nieuwe stoeltjeslift Kühtailebahn klaar voor gebruik.

Nieuwe lift in Hochoetz

De oude lift werd in 2001 als eerst in gebruik genomen maar krijgt nu een make-over naar een nieuwe, moderne 6-persoons variant. Niet alleen de capaciteit van de zitplaatsen wordt verdubbeld, maar ook de snelheid van de lift zal meer dan twee keer zo snel gaan. Binnen twee minuten sta je boven aan de piste. Dat betekent minder langere wachttijden en langer skiplezier.

 

Feiten & cijfers van de nieuwe Kühtailebahn

Begin komend winterseizoen zal de lift voor het eerst gaan draaien. Het berg- en dalstation worden beiden vernieuwd. De rit omhoog wordt een stuk comfortabeler en er kunnen meer personen per uur worden vervoerd. Bij de bouw van de lift is er ook extra gelet op de veiligheid.

 

Feiten & cijfers van de nieuwe 6-persoons stoeltjeslift Kühtailebahn

Dalstation:      1840 m. Lengte:                 726 m.
Bergstation:    2071 m. Hoogteverschil:      231 m.
Snelheid:        6 m/sec. Capaciteit:             2600 pers./uur
Duur rit:         2:10 minuten Locatie:                 Hochoetz

 

Over het skigebied Hochoetz

Hochoetz is klein en familievriendelijk skigebied in het Oostenrijkse Ötztal. Het skigebied telt 41 kilometer aan skipistes met vrijwel alleen rode en blauwe pistes, wat het gebied overzichtelijk en geschikt maakt vooral voor gezinnen. Het hoogste punt in Hochoetz is 2200 meter. Naast Hochoetz kun je ook terecht met je skipas in het hooggelegen Obergurgl, Hochgurgl, Vent en Kühtai. Het dorp zelf is een typisch Tirools dorpje en vooral populair onder Oostenrijkse gezinnen met kinderen. Echte après-ski zal je in Hochoetz niet vinden. Wel zijn er genoeg fijne berghutten, gezellige schirmbars in het dal en een groot WIDI kinderland voor kinderen.

Winter Isabel

Over Isabel

Voor Isabel is wintersport niet alleen skiën, maar ook een speciaal gevoel. Even nergens aan denken en van de pistes afglijden in het zonnetje. Kaiserschmarrn voor de lunch en meezingen in de après-ski met een biertje in de hand. Heerlijk!