Skip to navigation Skip to main content
3 Zinnen skigebied
© Kottersteger

Het skigebied van 3 Zinnen heeft Dutchweek gevraagd om hier ook een van hun fameuze events te gaan organiseren, jouw kans om van 15 – 18 maart te genieten van alles wat dit prachtige gebied te bieden heeft en Dutchweek! Puur natuur, puur skiën en de combinatie van lokaal en Mediterraan eten, dat is de basis voor het Dutchweek event in het Italiaanse 3 Zinnen. Rond Vierschach (Versciaco) kun je helemaal los!

Het skigebied 3 Zinnen

Skigebied 3 Zinnen ligt in de Dolomieten, net over de grens van Oostenrijk in Italië. In totaal zijn er 115 km aan pistes, op een hoogte tussen de 1130 en 2300 meter. Deze prachtige wintersportregio ligt in het Hochpustertal in Zuid-Tirol en heeft haar naam te denken aan de drie meest karakteristieke toppen van de Dolomieten. De Drei Zinnen, Tre Cime di Lavaredo in het Italiaans, zijn onderdeel van de Sextner Dolomieten en bereiken een maximale hoogte van 2999 meter. Skigebied 3 Zinnen heeft een heel bijzonder sfeertje: de typerende, ruige bergtoppen van de Dolomieten gaan perfect samen met het extra lekkere eten dat je hier in de berghutten en in de authentieke dorpjes vindt. In 3 Zinnen weten ze wat lekker is!

Skigebied 3 Zinnen in de Dolomieten
© Kottersteger

Highlights van het programma

Het Dutchweek event programma maakt van je wintersport één groot feest. Dit jaar kun je o.a. aan de volgende highlights meedoen:

Skiër op de piste van skigebied 3 Zinnen in de Dolomieten
© Kottersteger

Early Bird Ski Tour powered by DAKA

Heb jij altijd al eens willen skiën tijdens zonsopgang? Doe dan mee aan de Early Bird Ski Tour, die voor zonsopgang start op de Helm. Je wordt met de HelmJet lift omhoog gebracht en boven geniet je allereerst van een adembenemend uitzicht. De skigids begeleidt je tijdens de afdaling, terwijl de zon opkomt boven de strakke pistes. Ter afsluiting staat er bij het Helm Restaurant een heerlijk ontbijtbuffet voor je klaar, zodat je nieuwe energie kunt opdoen voor de rest van je skidag én voor het Dutchweek party-nachtleven!

 

Datum: op 17 maart

Partystemming tijdens Dutchweek 3 Zinnen
© Dutchweek

Entertainment

’s Middags op de berg bij het Helm Restaurant Terrace komt de sfeer er van 12.00 – 16.30 uur al goed in met DJ’s met sax en/of een zangeres. Op het terras kun je heerlijk Mediterraans lunchen terwijl je van het waanzinnige uitzicht op de Dolomieten geniet. De HelmJet Sestolift en de Versciaco-Monte Elmo lift brengen je er makkelijk naartoe. Zorg wel dat je je eventbandje om hebt, om toegang tot het terras te krijgen. Aan het einde van een inspannende skidag kun je onderaan de piste bij de Max Alm Terrace naast de Versciaco-Monte Elmo lift van 15.00 – 20.00 uur bijkomen op party en après-ski hits. Je kunt hier ook te voet naartoe, misschien wel zo comfortabel! Tot 17.00 uur is er vrij entree, daarna moet je een eventbandje om hebben. ’s Avonds doen we er in Club Max Alm nog een schepje bovenop met vrolijke internationale tunes van DJ’s met live sax en/of een zangeres.

Online tickets bestellen

Heb je zin gekregen in een geweldige wintersportvakantie tijdens Dutchweek op deze bijzonder fraaie locatie? Je kunt je tickets direct online boeken.

Dit weblog is geschreven in samenwerking met Dutchweek

Winter Esther

Over Esther

Hoewel Esther ooit is begonnen met skiën, ging haar wereld pas echt open toen ze op een snowboard kwam te staan. Vanaf dat moment is ze nergens liever dan op de pistes! Ze is zelfs zo dol op wintersport, dat Oostenrijk drie jaar lang haar thuisbasis was.