Skip to navigation Skip to main content
Plezier in het Zillertal
© Tom Klocker photo

Het Zillertal is een van de meeste veelzijdige wintersportbestemmingen van Oostenrijk. Je vindt er 544 kilometer piste op 1600 – 3250 meter hoogte en 180 moderne skiliften. Die kun je allemaal met één skipas, de Zillertaler Superskipass, gebruiken. De vier grote skigebieden in het Zillertal zijn er helemaal op ingericht om jong en oud de wintersport van hun leven te laten hebben. Van kleins af aan lachend op de piste, in het Zillertal is het heel normaal.

Skigebieden boordevol mogelijkheden met kleine kinderen

In het Zillertal liggen vier grote skigebieden: Spieljoch-Hochfügen-Hochzillertal,  Zillertal Arena, Mayrhofner Bergbahnen - Mountopolis en Ski- & Gletscherwelt Zillertal 3000. Er zijn in totaal 25 skischolen, die kinderen spelenderwijs met de skitechniek bekend maken. Speciale kinderveilige skiliften en lopende banden helpen beginners de pistes op. Zodra de eerste technieken lukken, is het tijd om de leuke oefenweides te gaan verkennen. Daarna kun je met het hele gezin samen de familiepistes en de funlines doen, wat vele uurtjes pret en gezelligheid garandeert en tegelijkertijd de skitechniek en coördinatie verbetert.

Kinderopvang

In de ‘Zwergerl Club’ kinderopvang worden de kleinsten met fantasievolle programma’s beziggehouden, terwijl de ouders zorgeloos de piste op kunnen. Kinderen van 3 maanden tot 7 jaar kunnen hier terecht bij professionele medewerkers, die er alles aan doen om hen een leuke tijd te laten beleven. Je vindt de ‘Zwergerl Club’ bij het Spieljoch, in Hochfügen en in Hochzillertal. In de Zillertal Arena is er vanaf 2 jaar kinderopvang in de sneeuw.

Kinderen skiën achter skileraar in de Zillertal Arena
© Zillertal Tourismus / Bernhard Huber

Skiles met pizza en pommes

Ergens tussen de leeftijd van 3 tot 5 jaar kan er met de eerste skilessen begonnen worden. Kinderen krijgen de skitechnieken met smakelijke commando’s aangereikt. ‘Pizza!’ en ‘Pommes!’, klinkt het regelmatig over de piste, als er in de Pflug of juist parallel moet worden geskied. Deze makkelijke commando’s maken dat kinderen de skitechniek heel snel onder de knie hebben. Beweging en plezier, daar gaat het om in de skiklasjes. Helemaal gezellig wordt het als Funty, de grote gele olifantmascotte van de Zillertal Arena, zich bij een skiklasje voegt.

Kinderen op de kinderpiste in de Zillertal Arena
© Zillertal Tourismus / Andre S

Oefenweides en kinderparken

In het Zillertal vind je veel oefenweides en kinderparken die speciaal voor kinderen zijn ingericht. Op de brede pistes van het familieskigebied Spieljoch voelen beginners zich ook meteen op hun gemak. In Pepis Kinderland in Zillertal 3000 kunnen spelenderwijs de eerste bochtjes worden uitgeprobeerd, terwijl in het PenkenPark bij de KidsArea in Mayrhofner Bergbahnen - Mountopolis zelfs de eerste sprongen al kunnen worden geleerd. Voor veel afwisseling kun je terecht op de kinderpiste Rastkogel en de kinderpiste en funslope bij de Hintertuxer Gletscher.

Aan de start van de Speed check parcours in de Zillertal Arena
© Zillertal Tourismus / Tom Klocker

Funpistes voor het hele gezin

In het Zillertal zijn talrijke funpistes, die met het hele gezin leuk zijn om te doen. Op de Funty piste in Zell am Ziller staan allemaal leuke objecten en klinken er geluidseffecten, die je aan het lachen maken als je voorbijkomt. In Spieljoch-Hochfügen-Hochzillertal is een funpark en een Funnyslope met leuke hindernissen. In Hochfügen vind je een fotopoint, SkiMovie parcours, de FunLine en de geliefde Juzi-Line. De Arena-Tour door de Zillertal Arena voert je over SkiMovie- en tijdmetingsparcours, hier zijn ook sneeuw- en actieparken. Bij de Ahorn in Mayrhofner Bergbahnen - Mountopolis vind je het FamilyPark, de FunRide Ahorn en talrijke pistes om lekker te carven. Mascotte Albert Adler is regelmatig onderweg op de Ahorn in Mayrhofner Bergbahnen - Mountopolis, waar hij graag meet & greets met kinderen doet. Je kan hem hier ook op de AlbertAdler Tour tegenkomen, een avontuurlijke route die over golven en door een tunnel gaat. Eveneens in Mayrhofner Bergbahnen - Mountopolis, bij de Penken, liggen vijf andere actierijke skigebieden van alle moeilijkheidsgraden. Op de FunRides Sun-Jet en Gerent en op de KarlKraxler Tour heeft iedereen het gegarandeerd naar z’n zin.

Met kinderen rodelen op een van de rodelbanen in het Zillertal
© Zillertal Tourismus / Christoph Johann

Snowtubing en rodelen

Je hoeft niet altijd op de ski’s van de berg af te gaan. In skigebied Gerlosstein kun je op een ‘snowtube’, een opgeblazen binnenband, over een speciaal geprepareerd parcours omlaag suizen. Gratis, en zo vaak als je wilt. Rodelen kan natuurlijk ook. Er zijn in totaal 15 rodelbanen in het Zillertal, waarvan de rodelbaan in Gerlossstein met 7 km de langste is. Vanuit Hintertux kun je via een winterwandelpad naar de Bichlalm, wat voor het hele gezin een leuke wandeling is. Vanaf de Bichlalm kun je over de natuurrodelbaan van Tux-Finkenberg terug naar het dal. Zelfs al het al gaat schemeren, want deze baan is ’s avonds verlicht.

IJskoude belevenis in ijsgrot in het Zillertal
© Zillertal Tourismus / Tom Klocker

Activiteiten buiten de pistes

Er is zo veel met kinderen te doen in het Zillertal! Winterwandelen met prachtig uitzicht, een ritje met een arrenslee door de sneeuw, geen dag hoeft hier hetzelfde te zijn. Als het weer het een keertje laat afweten, is een bezoekje aan de Erlebnistherme Zillertal in Fügen of aan het Erlebnisbad Mayrhofen een prima optie. Terwijl de kinderen plezier hebben op de vele waterglijbanen, kun jij ontspannen in de sauna of in het zwembad. Beide complexen zijn zo groot, dat je er makkelijk een hele dag kunt doorbrengen.

Dit weblog is geschreven in samenwerking met Zillertal Tourismus.

Winter Esther

Over Esther

Hoewel Esther ooit is begonnen met skiën, ging haar wereld pas echt open toen ze op een snowboard kwam te staan. Vanaf dat moment is ze nergens liever dan op de pistes! Ze is zelfs zo dol op wintersport, dat Oostenrijk drie jaar lang haar thuisbasis was.