Skip to navigation Skip to main content
Rosswald Brig Simplon Zwitserland
© Brig Simplon Tourismus AG

Vlak voor de Simplonpas, de bergpas die de Zwitserse regio Wallis en Italië met elkaar verbindt, ligt de wintersportregio Brig-Simplon. Hier kan je je wintersport combineren met een citytrip naar een van de mooiste historische plaatsen van Zwitserland.

Skiën in Rosswald en Rothwald/Wasenalp

Vanuit Brig-Simplon ski je zo in het skigebied Rosswald en Rothwald/Wasenalp. Met zo’n 50 kilometer pistes, van makkelijk tot zwaar, is Rosswald klein maar o zo fijn voor skiërs en snowboarders. De meeste vakantieaccommodaties staan direct aan de skipiste, dus zijn ski-in ski-out. Wat een luxe! Voor de kleintjes is er een skischool en een kinderpark waar ze heerlijk in de sneeuw kunnen ravotten. De meeste liften in het skigebied zijn sleepliften, maar ter afwisseling kun je ook gebruik maken van de stoeltjeslift 'Stafellift' die je tot op 2600 meter hoogte brengt. Op de terrassen van de restaurants aan de piste heb je prachtig uitzicht over het Rhônedal en op de gletsjers van de Walliser en Berner Alpen erachter.

 

 

Skigebied Roswald en Rothwald/Wasenalp Brig Wallis Zwitserland
© Brig Simplon Tourism

Geliefd bij freeriders

Rothwald/Wasenalp doet vooral het hart van freeriders sneller kloppen. Het ligt ten noorden van de Simplonpas, waar iedere winter een enorme hoeveelheid sneeuw valt. De eerste sleeplift vind je direct aan de Simplonpassstrasse. Deze brengt je van 1750 meter hoogte naar de Bodmen op 2220 meter hoogte. Daarvandaan kan je nog hoger, naar de Chastelegge, waar de meeste afdalingen starten. In totaal zijn hier 25 kilometer pistes, van eenvoudig tot moeilijk.

Sneeuwschoenwandeling bij Brig Simplon Wallis Zwitserland
© Brig Simplon - Silvio Burgener

Sneeuwschoenwandelingen

Een sneeuwschoenwandeling of wandeling op een van de winterwandelpaden die in het idyllische berglandschap zijn aangelegd, is net zo’n aanrader als een skidag. In Rothwald, Rosswald en op de Simplonpas zijn met veel zorg sneeuwschoenwandelroutes uitgezet. Er zijn lichte, middelzware en zware trails, in lengte variërend van 1,3 km tot 10,3 kilometer. De routes zijn met roze bordjes aangegeven. Onze tips: de middelzware 'Schneeschuhtrail Simplonpass' is een twee uur durende rondwandeling op 2000 meter hoogte, met waanzinnig uitzicht. De eveneens middelzware dagtocht 'Schneeschuhtour zum Hohture' – door kenners liefdevol de 'Hohtourli' genoemd – voert je langs de schattige Wasenalp en over gelijkmatige hellingen naar de top van de Hohture. Dit is met 10,3 km en viereneenhalf uur lopen de langste van de tochten, maar desondanks ook voor beginners geschikt. De pittige 'Schneeschuhtrail Rothwald' voert je 6,4 km lang door dik besneeuwde, ongerepte bossen en winterlandschappen. Trek hier zeker drie uur voor uit.

 

 

Citytrip Brig Zwitserland in de winter
© Brig Simplon Tourismus AG

Historische stad Brig

Als het een dagje sneeuwt en het zicht niet geweldig is, kun je de plaats Brig zelf eens bezoeken. De plaats heeft een prachtige historische kern en vele sfeervolle restaurants en bars. Je kunt er uitgebreid shoppen in de vele boetiekjes of een stadswandeling met een gids maken. Midden in het centrum springt het Stockalper kasteel direct in het oog. Dit fraaie bouwwerk is open voor bezichtigingen. Als je geïnteresseerd bent in cultuur, moet je hier echt even naar binnen gaan.

 

 

Thermalbad Brigerbad Wallis Zwitserland
© Thermalbad Brigerbad

Ontspannen in het thermaal bad Brigerbad

Ga ter afronding van je wintersport zeker een keer naar het thermaal bad Brigerbad. Dit fraaie complex beschikt over meerdere sauna’s en je kunt er ook heerlijke massages boeken. Het is de grootste openlucht thermale spa van Zwitserland. Vanuit vrijwel alle ruimtes heb je een prachtig uitzicht op de Walliser en Berner Alpen. Zie je jezelf al dobberen in het warme bronwater, terwijl je blik langzaam over de indrukwekkende bergwereld glijdt? Het thermaal bad Brigerbad is iedere dag geopend van 09.00 tot 20.00 uur.

 

 

Brig-Simplon is uniek. Met haar ligging op het kruispunt van Zwitserland en Italië, de fijne skigebieden en de combinatie van pure wintersportbeleving met de historische stad Brig is het echt een bestemming waar je zeker eens voor je wintersport heen moet gaan.

 

Dit weblog is geschreven in samenwerking met Zwitserland Toerisme.

Winter Esther

Over Esther

Hoewel Esther ooit is begonnen met skiën, ging haar wereld pas echt open toen ze op een snowboard kwam te staan. Vanaf dat moment is ze nergens liever dan op de pistes! Ze is zelfs zo dol op wintersport, dat Oostenrijk drie jaar lang haar thuisbasis was.