Skip to navigation Skip to main content
Skipiste Tignes En Val Disere
© Cande STGM / Tignes

Een wintersport is altijd een unieke belevenis, maar met kinderen erbij toch nog net weer helemaal anders. Je kijkt anders naar de pistes, naar de activiteiten die er naast skiën nog meer te doen zijn én naar de accommodaties. De Franse Alpen zijn dan zeker het overwegen waard. De skipistes zijn er breed, er zijn ontzettend veel leuke dingen te doen en de resorts liggen er prachtig pal aan de piste. Wij laten je in dit blog zien hoe leuk een wintersport met kinderen in de Franse Alpen is.

Wintersport met kinderen in Frankrijk

De Franse Alpen beschikken over de grootste skigebieden ter wereld en de meest prachtige bergen natuurlijk. Met skigebieden als Les Trois Vallées, Les Portes du Soleil, Espace San Bernardo, Tignes-Val d’Isère, Paradiski en L’Alpe d’Huez zijn de noordelijke Franse Alpen gewoon één groot skiparadijs! Frankrijk is een heerlijk land voor een wintersport met kinderen. Naast de kinderlanden en blauwe pistes die je misschien uit Oostenrijk kent, zijn er in de Franse Alpen ook groene pistes, die speciaal voor kinderen en beginners zijn. In vele gebieden zijn er verder skileraren die Nederlands praten, onder andere in Val d’Isère en Val Thorens. De taal hoeft dus helemaal geen drempel te vormen om je kinderen in een skiklasje onder te brengen.

Sunny Ride Val D Isere
© Sunny Ride / Val d'Isère
Sunny Ride kinderpark in Val d'Isère

Onvergetelijke activiteiten voor kinderen in de Franse Alpen

Er worden in Frankrijk heel veel unieke wintersportactiviteiten georganiseerd, die geschikt zijn voor jong en oud. Zo'n activiteit maakt van je wintersport iets wel heel bijzonders, een vakantie om nooit te vergeten!

Tocht met een hondenslede (vanaf 2 jaar)

De sledehonden in de Franse Alpen stammen af van Scandinavische sledehonden en zijn net zo enthousiast als het om een fijn stuk rennen door de sneeuw gaat. Na een instructie mag je samen in de slee plaatsnemen en brengen de honden je naar de mooiste stukjes natuur. Je kunt o.a. in Tignes, Val Thorens en La Rosière zo’n avontuurlijke hondensledetocht boeken.

Ice karten (vanaf 7 jaar)

Zijn jullie enthousiaste Formule 1 fans? Dan is het zeker geweldig om tijdens je wintersport in de Franse Alpen te gaan ice karten! In het midden van het Alain Prost-ijscircuit in Val Thorens ligt een 225 meter lange en 5 meter brede ijspiste die speciaal bestemd is voor karten. Er zijn speciale kinderkarts beschikbaar en andere voor volwassenen. De kartbaan is iedere dag geopend. Op de plaatsen… Klaar… Af!

Ice floating (vanaf 10 jaar)

Je gelooft het misschien niet, maar ice floaten is de ultieme manier van ontspannen. In een superdik wetsuit drijf je tussen de ijsschotsen van het meer van Tignes en zie je de omgeving en de bergen vanuit een heel nieuw perspectief. Een ontzettend coole ervaring voor jong en oud! En dat terwijl je niets van de koude van het water voelt.

Vliegen met een microlight (alle leeftijden)

Wie droomt er niet van om te kunnen vliegen? In Tignes wordt die droom werkelijkheid. Daar kun je samen met een piloot een vlucht tussen de bergen maken met een microlite, een superlichte deltavlieger met motoraandrijving waar je comfortabel in kunt zitten. Een vlucht met een microlite is zo rustig dat zelfs mensen met vliegangst en hoogtevrees er plezier aan beleven.

Fondue eten in een echte iglo (alle leeftijden)

Sluit je familiewintersport af met een bijzonder diner: warme kaasfondue in een echte iglo! In La Rosière en Val Thorens kun je deze fantastische avondactiviteit meemaken. In Val Thorens is een heel iglodorp gebouwd, waar je zelfs in een iglo kunt overnachten. In La Rosière staat de iglo midden in het bos en ga je er op sneeuwschoenen heen. Zo’n avontuur is maar moeilijk te evenaren.

Sleen In De Franse Alpen
© Val Thorens
Sleeën in de Franse Alpen is heerlijk!

Sneeuwplezier in alle vormen

Extra quality time met het hele gezin in in de Franse Alpen gemakkelijk te realiseren. Zo kun je in Alpe d’Huez van de nieuwe snow tubing baan gaan, waarbij je op een rubberen band soepeltjes omlaagglijdt. Ook in Tignes en Val Thorens zijn snowtubing banen. In Tignes kun je gebruikmaken van de gratis rodelbanen of de ‘Expedition Cobra’ doen, een 3 km lange rodelbaan met onder andere een 40 meter lange tunnel en een flinke heuvel in het parcours. Een rustigere sneeuwschoenwandeling behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden. In Val Thorens kun je heerlijk samen een paar rondjes draaien op de schaatsbaan, meerijden op een sneeuwschuiver of lekker samen van de glijbaan in het speelpark. In La Rosière is een leuke fun area en kinderen kunnen er ook fijn sleeën op afgeschermde kindersleebanen. Spannend zijn de Xtreme Luge (700 meter omlaag) en Snake Gliss (meerdere aan elkaar gekoppelde sleetjes), die sleeën naar een heel ander niveau brengen.

Barmes De L Ours View
© Val d'Isère

Kies een Famille Plus accommodatie voor je familiewintersport in de Franse Alpen

In veel van de mooie Franse wintersportresorts vind je accommodaties met het Famille Plus label, dat garant staat voor extra veel aandacht voor kinderen én hun ouders tijdens een verblijf. Kinderopvang, activiteiten, kies maar waar je behoefte aan hebt. Je vindt Famille Plus accommodaties onder andere in de skigebieden La Rosière, Tignes, Val d’Isère, Val Thorens en L'Alpe d’Huez. Hieronder vallen bijvoorbeeld de mooie all-inclusive resorts van Club Med in deze skigebieden. Meer informatie daarover vind je in deze special, die we eerder schreven.

Dit weblog is geschreven in samenwerking met het Frans Bureau voor Toerisme.

Winter Esther

Over Esther

Hoewel Esther ooit is begonnen met skiën, ging haar wereld pas echt open toen ze op een snowboard kwam te staan. Vanaf dat moment is ze nergens liever dan op de pistes! Ze is zelfs zo dol op wintersport, dat Oostenrijk drie jaar lang haar thuisbasis was.