Skip to navigation Skip to main content

Comfortabel op de piste staan: dit heb je nodig

Skiërs met rode jassen op de piste

Ga je binnenkort op wintersportvakantie? Dan is het goed om vooraf na te denken over wat je nodig hebt om comfortabel op de piste te staan. Je hebt namelijk meer nodig dan alleen ski‘s. Hoe beter je je voelt op de piste, hoe meer plezier je beleeft. Wat je echt nodig hebt om comfortabel op de piste te staan? Wij zetten hieronder een aantal dingen op een rij!

Goede skikleding

Onmisbaar tijdens een wintersportvakantie, is goede skikleding. Het is belangrijk om hierin te investeren, want daar heb je veel profijt van. Kies voor een warme en waterdichte ski jas, zodat je het niet zomaar te koud krijgt. Zorg er wel voor dat de jas ademend is, zodat vocht snel wordt afgevoerd. Zo blijf je jezelf comfortabel voelen als je op de piste staat. Naast een ski jas is ook een hoogwaardige skibroek een must.

Ook onderkleding is een belangrijk onderdeel van een ski-outfit. Het is belangrijk dat ook je onderkleding comfortabel zit, zodat je geen ongemak ervaart als je op de piste staat. Als je hiernaar op zoek bent, dan is Bamigo onderkleding van bamboe een aanrader. Deze onderkleding is ademend, zacht en beter voor het milieu.

Skisokken

Wat ook niet mag ontbreken in je koffer als je op wintersportvakantie gaat, zijn skisokken. Deze sokken helpen je erbij om je voeten droog en warm te houden en dat is natuurlijk essentieel in de sneeuw. Kies voor sokken van hoge kwaliteit, die in staat zijn om vocht snel af te voeren en isolerende eigenschappen hebben.

Skihelm

Om comfortabel op de piste te staan, is het van groot belang dat je voor een veilige skiuitrusting zorgt. Een skihelm is daar een belangrijk onderdeel van. Zorg ervoor dat je een helm hebt die goed past en niet te strak of te groot is. Een skihelm is onmisbaar omdat het je extra warmte en bescherming tegen hoofdletsel biedt.

Handschoenen

Handschoenen zijn ook een must op wintersportvakantie. Zonder handschoenen is jouw ski-ervaring namelijk niet comfortabel. Goede handschoenen bieden bescherming tegen de kou, waardoor je niet zomaar koude handen krijgt. Kies wel voor handschoenen die waterdicht en isolerend zijn, want daar heb je het meeste profijt van op de piste.

Zoals je hierboven hebt gelezen, heb je wel het een en ander nodig om comfortabel op de piste staan. Zorg dat je jouw wintersportvakantie goed voorbereid, zodat je niet voor onverwachte verrassingen komt te staan. Beschik je over een hoogwaardige skiuitrusting, dan staat jou nog maar één ding te doen: genieten!

112 - Winter - Joris

Over Joris

Joris is een bergliefhebber in hart en nieren. Al van kinds af aan komt hij in de bergen, zowel in de zomer als winter. Inmiddels brengt hij veel tijd per jaar door in de bergen en zijn er weinig plaatsen waar hij niet geweest is.