Skip to navigation Skip to main content

Nieuwe 10-persoons gondel in Finkenberg

 

De oude Finkenberger Almbahn was al sinds 1987 in gebruik en met cabines voor 4 personen was de capaciteit laag. Deze zomer wordt er gewerkt aan de aanleg van een nieuwe 10-persoons gondel, waarmee je binnen een mum van tijd op een hoogte van 1750 meter staat. De bestaande lift wordt afgebroken en ook het dal- en bergstation worden volledig herbouwd. Met de komst van de nieuwe Finkenberger Almbahn is Finkenberg klaar voor de toekomst en bereiken wintersporters voortaan sneller en comfortabeler het skigebied. De opening van de nieuwe lift staat gepland voor 2 december 2017.

Verdubbelde capaciteit

De 900 meter aan hoogteverschil van het dal- naar het bergstation nemen voortaan 7 minuten in beslag. De capaciteit wordt ten opzichte van de oude situatie meer dan verdubbeld en stijgt naar 2400 personen per uur. Wachttijden behoren hiermee tot de verleden tijd. De 56 cabines verplaatsen zich met een snelheid van 6 meter per seconde richting het skigebied van Mayrhofen-Finkenberg-Lanersbach. Onderweg naar boven kun je gebruik maken van gratis WiFi en de 10-persoons cabines zijn verwarmd. Instappen verloopt zonder hoogteverschil, waardoor ook families met kinderwagens snel en zonder stress kunnen instappen.

Opening op 2 december 2017

Het oude dalstation in het hart van Finkenberg (875 m) wordt afgebroken en vervangen door een modern en innovatief liftgebouw. De huidige parkeergarage blijft behouden en wordt met de nieuwe lift verbonden. Ook het bestaande bergstation op een hoogte van 1760 meter wordt ontmanteld en op dezelfde plaats herbouwd. Dit zal ook de plek zijn waar de cabines ’s avonds worden opgeborgen. Om het centrum van het skigebied op de Penken te bereiken kun je hier overstappen in de 8-persoons gondel uit 2003. De werkzaamheden aan de nieuwe Finkenberger Almbahn zijn eind april 2017 gestart en duren volgens planning tot halverwege november. Zo kan tijdens de start van het nieuwe wintersportseizoen, op 2 december, gebruik gemaakt worden van de nieuwe lift.

Cijfers en feiten over de Finkenberger Almbahn

Bergstation: Almstüberl Lengte: 1780 m
Hoogte bergstation: 1760 m Hoogteverschil: 885 m
Snelheid: 6 m/sec Duur: 7 min.
Cabines: 10 Personen Capaciteit: 2400 pers./uur
Aantal cabines: 56 Plaats: Finkenberg

Skigebied van Finkenberg

Het skigebied van Finkenberg beschikt over meer dan 135 kilometer aan pistes en reikt tot een hoogte van 2500 meter. Finkenberg deelt de pistes met Mayrhofen, Hippach en Lanersbach. Het afwisselende skigebied beschikt over een veelzijdig pisteaanbod. Er zijn brede afdalingen voor beginners, uitdagende zwarte pistes (

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.