30 mei 2017 door Miranda in 'Opmerkelijk''

Even knipperen met de ogen: zie ik dat nou goed? Een windsurfer in de sneeuw? Levi Siver, professioneel windsurfer deed het gewoon! Veel wintersporters staan in de zomer op het water op een golfsurf-, kitesurf- of windsurfboard. Deze zomersporten hebben best veel gemeen met het gevoel van verse sneeuw onder je ski's of snowboard. In ieder geval met het gevoel van vrijheid! Kiters hebben natuurlijk jaren geleden al de ski's of het snowboard ondergebonden om te gaan snowkiten, maar windsurfen in de sneeuw, dat had tot nu toe niemand geprobeerd. Bekijk het resultaat in deze spectaculaire video.

Windsurfen in de sneeuw

Levi Siver is professioneel windsurfer. Hij weet wel raad met zeil en board in de hoge golven. Soepel beweegt hij over de golven, gijpt, draait en springt. In de video zie je hem omhoog lopen in Stream Mountain (Japan). Op z'n rug draagt hij een zeil, mast, giek en een board, dat lijkt een combi te zijn tussen een klein waveboardje en een snowboard. Er zit in ieder geval een echte vin onder en voetbanden, zoals we die gewend zijn op een windsurfboard. Eenmaal boven heeft ie z'n zeil opgetuigd en begint aan zijn afdaling. Met de wind in het zeil maakt hij prachtige bochten en kleine sprongetjes. Het landschap achter hem maakt het hele perfecte plaatje compleet.

Windsurfen in de sneeuw

Eerste windsurfer op een berg

Levi wilde graag de eerste windsurfer op een berg zijn en ging het avontuur samen met Red Bull aan. Naast dat hij gewoon een geweldig goede windsurfer is, weet hij ook heel goed op een snowboard van de berg te komen. De combinatie was snel gemaakt. Toch duurde het uiteindelijk nog 20 dagen voordat alle opnames voor de video waren gemaakt. De wind, de sneeuw en het weer moesten natuurlijk perfect zijn voor een optimaal resultaat. En dat is gelukt!

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen