Skip to navigation Skip to main content

Dorfbahn Serfaus: nieuwe metro in Serfaus-Fiss-Ladis

9596 - Dorfbahn Serfaus: nieuwe metro in Serfaus-Fiss-Ladis (1)
Dorfbahn Serfaus: nieuwe metro in Serfaus-Fiss-Ladis

Al 32 jaar lang brengt de Dorfbahn in het autovrije Serfaus wintersporters en locals ondergronds van A naar B. De verouderde metro is nu echter aan vervanging toe. In de toekomst kan de gemoderniseerde Dorfbahn bijna dubbel zoveel personen vervoeren. Daarnaast wordt de metro nog comfortabeler en voorzien van de nieuwste informatie- en veiligheidstechnologie. Ook kun je voortaan bij alle stations in- en uitstappen zonder hoogteverschil tussen metro en perron. In 2019 wordt de nieuwe Dorfbahn van Serfaus (volledig) in gebruik genomen.

Bouw van Serfauser Dorfbahn gestart

Eind april zijn de werkzaamheden aan de nieuwe Dorfbahn in Serfaus van start gegaan. Hieraan voorafgaand werd het project aan de media en dorpsbewoners voorgesteld door de directeuren van Seilbahn Komperdell GmbH en de burgemeester. Meer dan drie jaar is er gesproken over de vernieuwing. Nu is het moment eindelijk daar gekomen, omdat de aanschaf van reserveonderdelen en het onderhoud aan de oorspronkelijke metro naar verloop van tijd te veel geld zou gaan kosten. Na 32 jaar trouwe dienst wordt er afscheid genomen van de huidige Dorfbahn. Nieuwbouw verzekert Serfaus de komende tientallen jaren weer van een betrouwbare en snelle ondergrondse verbinding.

Bouw van Serfauser Dorfbahn gestart

Op 24-04-2017 is er gestart met de bouw van de nieuwe Dorfbahn in Serfaus

Project met drie bouwfases

De planning is om de bouwwerkzaamheden uit te voeren tussen het hoogseizoen van de winter en zomer in, waardoor de bouw in verschillende fases verloopt. Tijdens de winter zal de Dorfbahn gewoon wintersporters vervoeren en in de zomer wandel- en bergliefhebbers. Nu de goedkeuring door het ministerie van verkeer, innovatie en technologie is verleend kan er gestart worden met de bouw. De opening van de nieuwe Dorfbahn staat voor 2019 gepland.

Stations in Serfaus worden vergroot

De complete spoorlijn wordt van begin tot eind vernieuwd. De bestaande stations zullen worden verbouwd en vergroot. Met name station centrum krijgt een flinke facelift en wordt dubbel zo groot. Na alle aanpassingen kan de Dorfbahn straks 3000 personen per uur veroveren. Hiermee wordt de capaciteit bijna verdubbeld ten opzichte van de huidige situatie.

Kosten Dorfbahn Serfaus bedragen 23,5 miljoen euro

In de nieuwe situatie gaat de metro bestaan uit één lang treinstel dat wordt uitgerust met een geavanceerd informatiesysteem. Iedere 9 minuten zal er een metro vertrekken, terwijl dat momenteel om de 10 minuten het geval is. De kosten voor de nieuwe Dorfbahn van Serfaus bedragen 23,5 miljoen euro.

Animatie Station Kirche

Animatie Station Kirche

Meer informatie over Serfaus-Fiss-Ladis

Het familievriendelijke skigebied Serfaus-Fiss-Ladis beschikt over 214 km piste. Er zijn tal van eenvoudige afdalingen waar beginners en families met kinderen op uit de voeten kunnen. Mochten de kinderen na afloop van een wintersportdag nog niet moe genoeg zijn, dan is er bij het dalstation van de Komperdellbahn een indoor speelparadijs. Serfaus is niet alleen te bereiken via de lift of dalafdaling, maar ook met de Serfauser Sauser. Deze tokkelbaan biedt je een gevoel van gewichtsloosheid en behaalt snelheden van 65 km/u. Meer informatie over Serfaus-Fiss-Ladis >

Meer weblogs over Serfaus-Fiss-Ladis

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.