Skip to navigation Skip to main content

Langste skislang ter wereld in Lederhosen en Dirndl

9591 - Langste skislang ter wereld in Lederhosen en Dirndl (1)

Het laatste weekend van het wintersportseizoen staat in de Zillertal Arena elk jaar in het teken van de Lederhosen en Dirndl. Meer dan 3.000 wintersporters verschenen daar afgelopen zaterdag en zondag in klederdracht op de piste en ontvingen daarom een gratis skipas. Een deel van deze wintersporters in Lederhosen en Dirndl genoot niet alleen van de prachtige pistecondities, maar zette ook een record neer.


150 personen in een skislang

Met 150 achter elkaar glijdende Arena-fans in klederdracht kan de Zillertal Arena een bijzonder record noteren: de 'langste skislang ter wereld in Lederhosen en Dirndl'. De slang startte bij de Arena Stadl en eindigde bij het bergstation van de Hanser X-press, wat gelijkstaat aan een lengte van 600 meter. 'Natuurlijk zorgt dit record voor grote vreugde bij ons', vertelt Annemarie Kröll, marketingchef van de Zillertal Arena, met een lach op haar gezicht. 'Onze slogan 'Have Fun in the Sun' wordt zelden zo nageleefd als tijdens de Lederhosen Wedel Finale.'

Seizoensafsluiting op met een pak verse sneeuw

De hevige sneeuwval van de afgelopen dagen dompelde de Zillertal Arena weer onder in de prachtig witte kleur. Dit weekend stond echter geen sneeuwval op het programma, maar stralende zonneschijn, perfecte pistes en heerlijk lenteweer met 13 graden boven nul. Al met al was het een perfecte afsluiting van het seizoen. Naast gratis skiën en snowboarden genoten de wintersporters dit weekend ook van live muziek, gratis welkomstdrankjes en verschillende 'Lederhosen Wedelfeesten' in de berghutten en bergrestaurants.

Grootste klederdrachtfeest van Oostenrijk

De Lederhosen Wedel Finale is een klein voorproefje van het grootste klederdrachtfeest van Oostenrijk. Van 4 tot 7 mei 2017 vind het Gauderfest in Zell am Ziller plaats om de overgang naar de Zillertal Arena zomer te vieren.

Miranda Winter

Over Miranda

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.