Skip to navigation Skip to main content

10 mooiste buitenzwembaden in de Alpen

9582 - 10 mooiste buitenzwembaden in de Alpen (1)

Na afloop van een wintersportdag de spieren tot rust laten komen in het warme water van een zwembad is heerlijk. Wanneer je daarbij ook nog uitzicht hebt op het besneeuwde berglandschap dan is dat dubbel genieten! In de Alpen zijn tal van hotels en spa’s te vinden die beschikken over ‘a pool with a view’. Heerlijk ontspannen in het warme water en ondertussen ook nog eens de skiërs naar beneden zien komen of de besneeuwde toppen zien. De spa’s van hotels zijn vaak ook gewoon toegankelijk voor dagjesmensen. In dit weblog hebben we de 10 mooiste buitenzwembaden in de Alpen voor je op een rijtje gezet.

#1. Tauernspa, Kaprun

De Skyline-Pool van de Taernspa in Kaprun is op zichzelf al bijzonder. Als een balkon lijkt het zwembad aan de spa te zijn geplakt. Het zwembad heeft glazen wanden en biedt uitzicht op de gletsjer van de Kitzsteinhorn/Maiskogel – Kaprun. De Skyline-Pool maakt onderdeel uit van een water- en saunawereld met een oppervlakte van 20.000 m².

#2. Spa des Bisses, Nendaz

De Spa des Bisses is ondereel van Hotel Nendaz 4 Vallées en ook toegankelijk voor daggasten. Het buitenzwemad is maar liefst 15 meter lang en heeft diverse gedeeltes waar je heerlijk kunt liggen. Het uitzicht op de bergen van de Rhônevallei in het Zwitserse Wallis is adembenemend. De ideale plek om de batterijen weer op te laden voor een nieuwe dag op de pistes van Les 4 Vallées.

#3. Alpenroyal Spa, Wolkenstein

Het buitenzwembad van de Alpenroyal Spa in Wolkenstein is al een belevenis op zich. Het water heeft een temperatuur van maar liefst 33 graden en er is onderwatermuziek. Ook is er een hydromassage gedeelte, een stroomversnelling en een whirlpool. Tel hier ook nog eens het uitzicht op de Dolomieten bij op en je begrijpt waarom dit zwembad in deze top 10 staat.

#4. Aqua Dome, Längenfeld

Grote blikvanger van de Aqua Dome in Längenfeld zijn de drie buitenbassins. De kegelvormige zwembaden zijn stuk voor stuk verschillend van elkaar: normaal bad (35° C), zoutbad en massagebad. Terwijl je in een van de baden, drijft, ligt of zwemt, heb je uitzicht op de bergwereld van het Ötztal.

#5. Tschuggen Bergoase, Arosa

De Tschuggen Bergoase in Arosa is ontworpen door de Zwitserse architect Mario Botta en een paradijs voor ieder zintuig. Op een oppervlakte van 5000 m² vind je alle vormen van wellness die je je maar voor kunt stellen. Niet alleen het uitzicht vanuit het buitenzwembad is een lust voor het oog, maar de vormgeving van het gebouw is dat ook.

#6. Felsentherme, Gastein

Het water van de Felsentherme komt uit maar liefst 18 bronnen en heeft een watertemperatuur van 44,3˚C. Het water is verrijkt met mineralen en helpt uitstekend bij het ontspannen van de spieren. Vanuit de diverse buitenbaden heb je uitzicht op de bergen van de Hohe Tauern en de skipistes van Gastein.

#7. Therme Leukerbad

De Leukerbad Therme is de grootste spa van Zwitserland en heeft maar liefst 10 bassins met verschillende waterattracties. De warmwaterbaden (28°C tot 43°C) beschikken over vitaliserend, thermisch water dat rijk is aan mineralen. Het buitenbad wordt omgeven door bergen en van het uitzicht krijg je nooit genoeg.

#8. Singer’s Spa, Berwang

Het buitenzwembad van Hotel Singer in Berwang maakt onderdeel uit van een spa die bestaat uit drie verdiepingen. Verschillende sauna’s, Ergoline-Solarium, stoombad, rustoase, het is slechts een kleine greep uit wat deze spa te bieden heeft. Van het weidse uitzicht vanuit het buitenzwembad krijg je nooit genoeg.

#9. Waldhof Spa, Fuschl am See

De Waldhof Spa is met een oppervlakte van 4000 m² de grootste hotelspa van de Oostenrijkse streek Salzkammergut. Er zijn diverse buitenbaden, waarvan eentje een behoorlijk afmeting heeft en hierdoor geschikt is voor het trekken van baantjes. Koud is het buitenbad allerminst, het water is maar liefst 32°C.

#10. Hotel Annapura, Courchevel

Zwemmen met uitzicht op de piste, zo hoort een middagje zwembad na afloop van een wintersportdag eruit te zien. Vanuit de spa van Hotel Annapura in Courchevel heb je een prachtig zicht op de pistes van Les Trois Vallées. Twee sauna’s, twee Turkse baden, een jacuzzi en beautyruimtes maken het wellnessaanbod compleet.

Wat is het mooiste buitenzwembad waar jij in gezwommen hebt? Laat een reactie achter!

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.