17 oktober 2017 door Thijs in 'Skigebieden onder de loep''

Bregenzerwald

Het Bregenzerwald ligt in het meest westelijke deel van Oostenrijk en staat bekend om z’n authentieke dorpjes, familievriendelijke skigebieden en ongerepte natuur. De regio ligt in de deelstaat Vorarlberg in de directe nabijheid van de grens met Duitsland, Zwitserland en Liechtenstein. Het Bregenzerwald bestaat uit 22 dorpen waar in totaal iets meer dan 30.000 mensen wonen. Geen massatoerisme en geen skigebieden met honderden kilometers piste, maar wel ‘gemütlichkeit’ en bosrijke afdalingen. In dit weblog lees je meer over het Bregenzerwald en de wintersportmogelijkheden in deze ondergewaardeerde regio in Oostenrijk.

3-Valleien skipas

Ondanks de geringe hoogte van de bergen is er, door de ligging ten noorden van de Alpenhoofdkam, doorgaans voldoende sneeuw in het Großes Walsertal, Lechtal en in Balderschwang (Allgäu). In totaal omvat deze skipas meer dan 250 kilometer aan pistes. Ook onder toerskiërs en freeriders is het gebied geliefd. Wandelaars en langlaufers hebben de beschikking over talloze kilometers aan routes en loipes. Ook wordt het Bregenzerwald geroemd om de cultuur en architectuur. In het landschap prijken tal van bijzondere gebouwen en ook is er een groot aanbod van musea. Tradities worden levendig gehouden en het leven gaat hier een versnelling lager dan in veel andere Oostenrijkse bestemmingen.

3 Valleien skipas

Skigebieden in het Bregenzerwald

Damülls Mellau: met meer dan 100 kilometer aan pistes is het Damüls – Mellau – Faschina Schneereich het grootste skigebied van het Bregenzerwald. Veelzijdig skigebied, waar ieder type skiër zich kan vermaken

Warth-Schröcken: het skigebied van Warth - Schröcken beschikt over bijna 70 kilometer aan pistes en via de Auenfeldjet kun je de aansluiting maken naar de pistes van Lech am Arlberg.

Au-Schoppernau: op de Diedamskopf ligt een familievriendelijk skigebied met 40 kilometer aan pistes. Voor beginners zijn er enkele heerlijke blauwe afdalingen.

Alberschwende: ideaal skigebied voor beginners en families. Alberschwende beschikt over net geen 20 kilometer aan pistes en een groot percentage aan rode afdalingen, die echter nooit zeer lastig worden.

Andelsbuch-Bezau: geliefd onder freeriders en toerskiërs. Daarnaast biedt Andelsbuch goede mogelijkheden voor families en is er een 3 kilometer lange rodelbaan.

Schwarzenberg-Bödele: skigebied Schwarzenberg-Bödele biedt 24 kilometer aan pistes en is een echte geheimtip voor prijsbewuste families.

Egg-Schetteregg: rustig skigebied met brede pistes en een gratis toegankelijk kinderland: Schettiland. Egg-Schetteregg biedt 10 kilometer piste en reikt tot een hoogte van 1400 meter.

Alpenarena Hochhäderich: ideaal skigebied met 9 kilometer pistes. Alpenarena Hittisau-Hochhäderich is met name in trek bij gezinnen, ook langlaufers en wandelaars kunnen hier goed uit de voeten.

Familievriendelijke wintersportregio

De skigebieden in het Bregenzerwald lenen zich stuk voor stuk voor een wintersport met de familie. Drukte op de pistes komt hier haast niet voor en de prijzen liggen hier nog een stukje lager dan elders in Oostenrijk. Au-Schoppernau biedt met Didiland een ideale omgeving om in te leren skiën. Pauli’s Ski Arena in Warth-Schröcken biedt 3 lopende banden, een oefenlift en een speelgedeelte met iglo’s. Voor welk skigebied in het Bregenzerwald je ook kiest, kinderen leren er in alle rust skiën en krijgen er de aandacht die ze verdienen.

Familievriendelijk Bregenzerwald

Langlaufen en winterwandelen in het Bregenzerwald

Het Hittisau-Balderschwang (80 km), Au-Schoppernau (63 km) en Sulzberg-Oberreute (40 km). Bij het Nordic Sport Park Sulzberg vind je de beste faciliteiten en heb je ook de mogelijkheid om kennis te maken met biatlon. De winterwandelpaden in het Bregenzerwald staan aangegeven met roze borden en hebben een lengte van 1 tot 4 uur. In Langenegg heb je de mogelijkheid om een wandeltour met lama’s te maken. Het Bregenzerwald van boven aanschouwen doe je in Andelsbuch. Onder paragliders staat ‘Der Niedere’ bekend als een van de beste vliegplekken van Europa.

Ben jij weleens in het Bregenzerwald geweest? Laat een reactie achter!

Langlaufen Bregenzerwald

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen