Skip to navigation Skip to main content

Stubaier Gletscher: 5 tips voor je wintersport (video)

8521 - Stubaier Gletscher: 5 tips voor je wintersport (video) (1)

De Stubaier Gletscher in Tirol ligt op 45 minuten rijden vanaf Innsbruck aan het einde van het Stubaital. Vanuit de dorpjes Neustift en Fulpmes rijd je in een half uurtje naar het dalstation van de gondelliften die je naar het skigebied brengen dat tot 3210 meter hoogte reikt. Met ruim 100 km aan pistes (64 km in de 'vallijn') is dit het grootste gletsjerskigebied van Oostenrijk. Je kunt hier sneeuwzeker skiën van half september tot half juni. De Stubaier Gletscher is een modern skigebied met dito voorzieningen en liften. In deze video geven we je een beeld van het skigebied en 5 tips voor jouw wintersport op de Stubaier Gletscher.

#1. Piste: rode afdaling nummer 20

Het piste-aanbod op de Stubaier Gletscher is behoorlijk afwisselend, maar zoals je verwacht op een gletsjer vind je er vooral heerlijk brede en glooiende afdalingen. Mag het wel wat steiler en pittiger, kies dan voor de rode nummer 20. Deze piste is alleen bereikbaar via een sleeplift, waardoor het er vaak een stuk rustiger is. Doordat de afdaling een groot deel van de dag in de schaduw ligt, is de sneeuwkwaliteit hier vaak erg goed.

#2. Pisterestaurant: Dresdner Hütte

De bergrestaurants op de Stubaier Gletscher zijn over het algemeen groot en functioneel. Dat is maar goed ook, want op drukke dagen willen hier duizenden mensen tegelijk eten. Wil je toch net even iets knusser eten, ga dan naar de Dresdner Hütte. Het is een buffetrestaurant, maar straalt verder de sfeer van een authentieke berghut uit. Je zit erg gezellig en eet er lekker.

Stubaier Gletscher

#3. Even bijkomen: de 'picknick kamer' op de Eisgrat

In het bergstation van de Eisgrat op 2900 meter ligt een grote kamer, die vooral op koude dagen enorm fijn kan zijn. Hier kun je even opwarmen, je spullen stallen of je zelf meegebrachte boterhammen opeten. Vooral skiteams maken dankbaar gebruik van deze grote en warme ruimte.

#4. Must see: Top of Tyrol (3210 meter)

Het bijzondere van skiën op grote hoogte is, dat je bijna overal een prachtig uitzicht hebt. Wil je hier nog een schepje bovenop doen, ga dan naar de 'Top of Tyrol' op 3210 meter hoogte. Je vindt dit uitzichtpunt bij het bergstation van de Schaufeljochlift, vanaf hier moet je nog een flinke trap omhoog. Eenmaal boven kun je genieten van een prachtig 360 graden uitzicht.

Après-ski: Mutterberg

#5. Après-ski: Mutterberg

De après-ski in de dorpen van het Stubaital is niet enorm bruisend, maar bij de Mutterberg is het aan het einde van een wintersportdag eigenlijk altijd gezellig. Rondom de grote paraplubar bij het dalstation van de Gamsgartenbahn verzamelt iedereen zich die graag nog even een biertje drinkt na het skiën. Ben je met de skibus, check dan even goed wanneer de laatste bus terug gaat, want anders moet je een (dure) taxi nemen. Het kan hier namelijk nog wel eens tot laat gezellig blijven.

Dit waren onze tips voor een wintersport in Stubaier Gletscher. Heb jij nog tips? Laat een reactie achter.

Miranda Winter

Over Miranda

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.