26 maart 2017 door Miranda in 'Tips''

Flaine in een wintersportplaats in de Franse regio Savoie Mont Blanc. Samen met onder andere Les Carroz en Samoëns vormt Flaine een skigebied van ruim 265 km aan pistes: Le Grand Massif. Het dorp is geheel opgetrokken in Bauhaus stijl en vanuit je accommodatie sta je direct op de pistes. Door de ligging 'vangt' Flaine meer sneeuw dan andere skigebieden in de omgeving. Het skigebied is uitgestrekt, afwisselend en biedt elke wintersporter voldoende mogelijkheden. Ook families met kinderen zullen dit autoluwe dorp waarderen. In deze video geven we je een indruk van het skigebied, het dorp en 5 tips voor jouw wintersport in Flaine.

#1. Piste: rode afdaling Faust

Een heerlijk lange rode afdaling is de Faust. Met de gondel Grand Platieres bereik je de top op 2480 meter hoogte waar je eerst even kunt genieten van het uitzicht op de Alpenreus Mont Blanc. Daarna leidt de lange piste je, gedeeltelijk door het bos, helemaal terug naar het dorp.

#2. Pisterestaurant: Le Michet

Er zijn voldoende pisterestaurants in Flaine, maar eerlijk is eerlijk: ze zijn niet allemaal even gezellig. Restaurant Le Michet daarentegen is bijzonder sfeervol en je kunt hier heerlijk eten. Het chalet was vroeger een schapenboerderij en stond er al ver voordat Flaine gebouwd werd.

Ijsrijden Flaine

Reuze spectaculair: ijsrijden!

#3. Naast het skiën: ijsrijden

IJsrijden is enorm spectaculair en zeker niet alleen geschikt voor grote en kleine jongetjes. In Flaine ligt het grootste ijscircuit van Frankrijk. Op deze 1,5 km lange ronde kun je zelf rijden middels een cursus, of gewoon voor de fun een rondje meescheuren met een ervaren coureur.

#4. Après-ski: Le White

Flaine staat niet bekend om een bruisende après-ski of een wild nachtleven. Toch zijn er meerdere barretjes waar je na het skiën of 's avonds terecht kan voor een biertje of glas wijn. Wij vonden Le White erg gezellig. Het is een typische pub waar ook regelmatig een liveband optreedt.

Friendly Kitchen restaurant Flaine

Sixties stijl in een nieuw jasje: Friendly Kitchen Restaurant

#5. Restaurant: Friendly Kitchen Restaurant

Tijdens ons verblijf in Flaine sliepen we in het Terminal Neige Totem hotel. Een designhotel dat recentelijk gerenoveerd is, maar wel met behoud van de jaren '60 stijl. We waren niet alleen super enthousiast over het bijzondere hotel, maar ook het restaurant 'Friendly Kitchen Restaurant' is een aanrader. Je hoeft niet in het hotel te overnachten om gebruik te kunnen maken van het uitgebreide en heerlijke buffet in dit restaurant; een aanrader!

Dit waren onze tips voor een wintersport in Flaine. Heb jij nog tips? Laat een reactie achter.

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen