Skip to navigation Skip to main content

Top 5 berghutten op de Seiser Alm

De Seiser Alm biedt alles wat een wintersport in Italië zo mooi maakt. Je kunt er heerlijk skiën, je wordt omgeven door de unieke Dolomieten én je kunt er heerlijk eten. In dit weblog hebben we de top 5 berghutten op de Seiser Alm voor je op een rijtje gezet. Stuk voor stuk prachtige plekjes waar je kunt genieten van de lokale keuken en een fantastisch uitzicht. De Seiser Alm is de grootste Alpenweide van Europa en is per gondel te bereiken vanuit Ortisei in Val Gardena of Seis am Schlern aan de andere zijde van de alm. Kastelruth ligt ook vlakbij, maar biedt geen directe toegang tot het skigebied.

#1. Sanon Hütte

De Sanonhütte / Baita Sanon is een van de meest authentieke berghutten op de Seiser Alm. Door de eigenaren Magdalena en Raffael, en hun zoons Daniel en Likas, word je hartelijk begroet en zij doen er alles aan om je je thuis te laten voelen. Dat je hier gaat genieten van heerlijk eten staat vrijwel vast. Op het menu prijken typische Zuid-Tiroler gerechten die met liefde worden bereid. Bij goed weer heeft de Sanonhütte een heerlijk terras, maar binnen is het ook goed toeven. Zeker als je een plaatsje weet te bemachtigen bij de traditionele kachel!

#2. Schgaguler Schwaige

Verheug je tijdens een bezoek aan de Schgaguler Schwaige op de meest heerlijke wijnen en lokale gerechten met spek en kaas. De berghut ligt op een hoogte van 1905 meter en werd in 1991 geopend. Op het grote terras valt vrijwel altijd een plaatsje te bemachtigen en anders kun je altijd nog plaatsnemen op een van de ligstoelen. Mocht het weer onverhoopt te wensen overlaten, dan zal je binnen ook geen verkeerde tijd beleven. De inrichting is authentiek, precies zoals het in een berghut met dergelijk karakter hoort te zijn.

#4. Tschötsch Alm

De Tschötsch Alm ligt misschien wel op een van de mooiste plekken op de Seiser Alm. Je geniet hier niet alleen van heerlijke gerechten uit de Zuid-Tiroler keuken, maar ook van een waanzinnig uitzicht. De historische berghut is meer dan 100 jaar oud en komt oorspronkelijk uit het Pustertal. Binnen is een prachtige mix tussen traditioneel en modern ontstaan. Het oude hout gaat fantastisch samen met de natuursteen en het glas. Alle gerechten worden gekookt met producten uit de lokale omgeving en diverse wijnen komen van het bijbehorende Tschötsch Hof.

#5. Gostner Schwaige

De jonge chef Franz Mulser zwaait de scepter in de keuken van de Gostner Schwaige. Het keukentje heeft een oppervlakte van slechts 2,5m2, maar toch weet hij er de meest heerlijke gerechten uit te toveren. Wie van zijn kookkunsten wil genieten moet er vroeg bij zijn, de hut biedt plaatst aan 25 personen. De Gostner Schwaige beschikt over een eigen kaasboerderij waar veel van de producten vandaan komen, die Mulser voor zijn gerechten gebruikt.

Wat is jouw favoriete berghut op de Seiser Alm? Laat een reactie achter!

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.