Skip to navigation Skip to main content

Webcams: (vrijwel) overal in de Alpen verse sneeuw!

8391 - Webcams: (vrijwel) overal in de Alpen verse sneeuw! (1)

Afgelopen nacht heeft het flink gesneeuwd in de Zwitserse en Franse Alpen. Plaatselijk is er meer dan 50 centimeter verse sneeuw gevallen! In delen van Oostenrijk en Italië heeft het echter ook gesneeuwd, en ook hier kleuren de webcams weer winters wit. Vandaag kan er, met name in Oostenrijk, nog meer verse sneeuw vallen al nemen de hoeveelheden langzaam af. Met de komst van deze verse sneeuw is een heerlijke wintersport de komende tijd weer verzekerd. Veel (laaggelegen) pistes konden wel wat verse poeder gebruiken en dat is na deze nacht in één klap gebeurd. In dit weblog een overzicht van de mooiste webcams uit de Alpen.

Verse sneeuw voor Oostenrijk

Na de grote hoeveelheden verse sneeuw in Frankrijk is nu Oostenrijk aan de beurt. In Oostenrijk gaat er de komende dagen nog wat sneeuw bij vallen. Hierbij moet echter opgemerkt worden dat de temperatuur na morgen weer flink gaat stijgen, waardoor de sneeuwval over kan gaan in regen. Vandaag kan er zo'n 10 tot 30 centimeter vallen, tot in de dalen. Vanaf morgenavond gaat de sneeuwgrens omhoog naar (1500 meter), wat betekent dat er in de dalen veel regen kan vallen.

Klik hier om naar de sneeuwhoogtes in de Alpen te gaan >

La Clusaz

Les Deux Alpes

Saint Colomban des Villards

Chamonix

Lech am Arlberg

Saalbach-Hinterglemm

Zauchensee

Mittenwald

Valle d'Aosta

Zinal

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.