17 februari 2017 door Marco in 'Alpenweer'' | 0 Reactie(s)

Alpenweer: sneeuw onderweg, kaiserwetter op zondag

Vandaag begint voor het noorden van Nederland de voorjaarsvakantie. Traditiegetrouw trekken veel vakantiegangers naar het Alpengebied in deze periode. Vandaag zijn er al flink wat mensen onderweg naar de Alpen, maar de grootste toestroom wordt morgen verwacht. Tijdens de heenreis wordt er onderweg flink wat neerslag verwacht. Ook in de rest van het weekend houdt de sneeuw aan, daarna neemt hogedruk tijdelijk de invloed op het weer over, maar al snel trekken in de loop van volgende week nieuwe storingen richting het Alpengebied.

Sneeuw tijdens aankomst, kans op verkeersproblemen

De wintersporters komen aan terwijl er sneeuw valt in de noordelijke helft van de Alpen, wat vooral in het zuiden van Duitsland en in het Alpengebied zelf tot verkeersproblemen kan leiden. Onderweg valt in Duitsland veelal regen, maar zeer plaatselijk kan er ook wat natte sneeuw tussen zitten. De neerslag op veel plaatsen doet de verkeersdoorstroming geen goed, er kunnen lange files ontstaan. In de vroege zaterdagochtend trekt de neerslag naar het zuidoosten weg, maar kan er wel nevel of mist ontstaan. De hoeveelheid sneeuwval in Zuid-Duitsland neemt af.

Het sneeuwt lekker momenteel (Kirchberg)

Het sneeuwt lekker momenteel (Kirchberg)

Kaiserwetter op zondag en maandag

De vele wintersporters die vandaag of morgen aankomen in het Alpengebied, vallen met hun neus in de boter wat betreft het weer in de eerste dagen. Vooral zondag, maar ook op maandag is het rustig en bovenal zonnig weer. In de dalen ligt de temperatuur veelal enkele graden boven het vriespunt, maar de temperatuur daalt rond 1500 meter alweer onder het vriespunt. Er staat weinig wind en de lucht is dusdanig droog dat overal goede zichten worden verwacht; de kans op nevel of "hochnebel" is in de middaguren klein.

Prachtig zonnig weer verwacht op zondag

Prachtig zonnig weer verwacht op zondag

Onrustiger weer later in de week

Vanaf dinsdag is het weer gedurende een aantal dagen overwegen bewolkt met vooral in de noordelijke helft van het Alpengebied af en toe wat sneeuw boven 1500 meter. Vooral woensdag en donderdag kunnen in de noordelijke Alpen verraderlijke dagen worden. Depressies komen dichterbij en mogelijk komt er langs de noordflank rond 2000 meter veel wind te staan. In de zuidelijke helft van de Alpen blijft het door de noordwestelijke stroming overwegend droog en af en toe breekt de zon door.

Slecht zicht en harde wind op de pistes later in de week mogelijk

Slecht zicht en harde wind op de pistes later in de week mogelijk

Reactie(s)

Laat een reactie achter

Waarschijnlijk ken je Marco van het NOS journaal waar hij het weer presenteert. Hij gaat ieder jaar op wintersport en het liefst naar Les Trois Vallées. Voor Snowplaza.nl verzorgt hij regelmatig het Alpenweer.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen