27 februari 2017 door Peter in 'Nieuws', Aankondigingen''

Les Sybelles heeft eindelijk het licht gezien. De dorpen zijn sinds 2003 met elkaar verbonden maar veel liften zijn sterk verouderd. Regelmatig zit je opgescheept met een sleeplift of trage verbindingsliften. Met een investering van 30 miljoen durft Les Sybelles de concurrentie aan te gaan met andere Franse supergebieden. Bovendien worden de plannen voor een aansluiting met L'Alpe d'Huez (en Les Deux Alpes) steeds serieuzer. De 6 mooie skidorpen (six belles stations) gaan een mooie toekomst tegemoet.

La Chal in St. Jean d'Arves

St-Jean-d'Arves had lange tijd een moeizame aansluiting op het skigebied van Les Sybelles. De trage 4 persoons stoeltjeslift (La Chal) is sinds 2016 vervangen door een supersnelle 6-zitter (Charvin Express). Er zijn nieuwe pistes aangelegd en sneeuwkanonnen geïnstalleerd. De dalafdaling is nu (zo goed als zeker) gegarandeerd en binnen 10 minuten ben je in Le Corbier.

Le Corbier: nieuwe liften en investeringen voor kids

De grootste investeringen worden gedaan in Le Corbier. Het dorp heeft vele jaren van relatieve leegstand gehad. Er moest gekozen worden tussen verschraling of extra investeringen. Voor dat laatste is dus gekozen. Sinds 2016 is een gloednieuwe 6-persoons stoeltjeslift in gebruik. Deze Voie Lactée lift brengt je rechtstreeks naar het Verne plateau. Opmerkelijk zijn de investeringen voor de kleintjes. Vanuit het dorp is sinds kort een 4-persoons stoeltjeslift voor beginners geïnstalleerd. Op de oefenweide zijn 2 rollende tapijten gerealiseerd en er is een rodelbaan geopend. Les Sybelles stond al bekend als familiebestemming en de lokale liftmaatschappij (SATVAC) wil dat graag accentueren.

Saint Sorlin d’Arves: nieuwe piste Edelweiss

Voor de fanatieke wintersporter is de nieuwe (rode) piste Edelweiss een heus pareltje. Vanaf de top van de Ouillon (2431 meter) kun je rechtstreeks afdalen naar Saint Sorlin d'Arves. Dit betekent een hoogteverschil van meer dan 800 meter en enkele intensieve hellingen. Er zijn lawinevangers geplaatst en veiligheidsmaatregelingen getroffen. Het is nu één van de mooiste afdalingen van Les Sybelles.

Verbinding Les Sybelles en L'Alpe d'Huez

L'Alpe d'Huez heeft enorme groeiplannen. Door een investering van 350 miljoen euro wil L'Alpe d’Huez (samen met Les Sybelles en Les Deux Alpes) het grootste skigebied van Europa worden. De verbinding tussen L'Alpe d’Huez en Les Deux Alpes moet in 2019 gerealiseerd worden en vanaf 2021 zal Les Sybelles hierop worden aangesloten. De intentieverklaringen zijn getekend (na 10 jaar steggelen) en het lijkt dus definitief te gaan gebeuren. Het exacte tracé is nog niet bekend maar de verbinding zal tussen Saint Sorlin d'Arves en Vaujany komen. In totaal ontstaat er dan een mega-gebied van meer dan 800 kilometer piste.

Na lang zeuren namen Peter zijn ouders hem eindelijk mee op wintersport. Hij was toen 10 jaar. Op zijn 16e leerde hij snowboarden. Daarna reisde hij de hele wereld rond om op de meest bijzondere plekken om zijn board onder te binden, maar hij is ook regelmatig in Frankrijk te vinden.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen