9 februari 2017 door Joris in 'Skigebieden onder de loep''

Monts Jura: onontdekte familiebestemming

Monts Jura bestaat uit een verzameling van meerdere skigebieden die zijn gelegen in de Franse Jura. Het Juragebergte ligt in de regio Franche-comté en vormt een natuurlijke scheiding met Zwitserland. De Jura leent zich uitstekend voor een (betaalbare) wintersport met de familie. Ook langlaufers en wandelaars kunnen in deze omgeving uitstekend uit de voeten. Monts Jura bestaat uit de dorpen Mijoux, Lélex, Chézery-Forens en Crozet. Stuk voor stuk gemoedelijke dorpjes voor een zorgeloze wintersport. In dit weblog lees je meer over deze onontdekte wintersportregio en de evenementen die hier deze winter plaatsvinden.

Meerdere kleine skigebieden

Monts Jura beschikt over meer dan 60 kilometer aan pistes. Lélex-Crozet (30 km) en Mijoux- La Faucile (17 km) zijn de twee grootste skigebieden van de regio. De pistes reiken tot een hoogte van maximaal 1680 meter en overbruggen maximaal 800 meter hoogteverschil. Er zijn in totaal 30 liften die 47 pistes ontsluiten. Aangezien de pistes zich niet op grote hoogte bevinden, worden ze in goede conditie gehouden door sneeuwkanonnen. Hierdoor is het mogelijk om op heerlijke dalafdalingen terug te skiën naar de dorpen Mijoux, Lélex en Crozet.

Familievriendelijk karakter

Monts Jura is een ideale bestemming om met de familie naartoe te gaan. Kinderen kunnen hier in alle rust leren skien en bovendien zijn er gunstige aanbiedingen. In Lélex is er ‘Le Club des Oursons’, waar kinderen van 2 tot 12 jaar opgevangen kunnen worden. Daarnaast zijn er twee ESF’s (Club Piou-Piou), een internationale skischool (ESI), en 5 kinderlanden om spelenderwijs te leren skiën. Het kindvriendelijke karakter van Monts Jura wordt onderstreept door extra voordelige skipassen. Wanneer 2 volwassenen een skipas aanschaffen, krijgen de kinderen 50% korting.

Franse kampioenschappen alpineskiën

Op en rond de pistes van Monts Jura worden tal van evenementen georganiseerd. Een van de hoogtepunten dit skiseizoen zijn de Franse kampioenschappen alpineskiën. Van zaterdag 25 tot maandag 27 maart strijden de beste Franse skiërs (oa. Alexis Pinturault en Tessa Worley) op de Rhodos piste in Lélex om de winst. Zowel de slalom als de reuzeslalom staan op het pogramma. Op vrijdag wordt er een groot concert georganiseerd en voor € 1,- kun je met de gondel naar boven.

Franse kampioenschappen alpineskiën

Op slechts 15 km van Genève

Monts Jura ligt op slechts 15 kilometer afstand van Genève en vanaf de pistes heb je een fantastisch uitzicht op het gelijknamige meer. Vanuit Utrecht dien je ongeveer 850 kilometer af te leggen om dit wintersportgebied te bereiken. Bovendien zijn de prijzen voor accommodaties en skipassen hier nog ouderwets laag. De kosten voor een 6-daagse skipas bedragen € 138,-.

Joris is een bergliefhebber in hart en nieren. Al van kinds af aan komt hij in de bergen, zowel in de zomer als winter. Inmiddels brengt hij veel tijd per jaar door in de bergen en zijn er weinig plaatsen waar hij niet geweest is.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen