6 december 2017 door Miranda in 'Tips', Skigebieden onder de loep', Reisverslagen''

Galtür: één van mijn favoriete plekjes in de Alpen

“Wat is jouw favoriete skigebied?”, die vraag wordt mij heel vaak gesteld. En hoewel ik de vraag vaak lastig te beantwoorden vind - ik vind het eigenlijk áltijd en overal leuk in de Alpen - heb ik natuurlijk wel mijn voorkeuren. Over het algemeen houd ik van kleine skigebieden waar het lekker rustig is en je met verse sneeuw ook wat sporen buiten de pistes kan trekken. Galtür is zo’n plek waar ik altijd graag kom. Een heerlijk skigebied, een kneuterig dorpje en het grote Ischgl met dito skigebied en gezellige après-ski ligt op slechts 15 minuten rijden. Een goede combi!

Galtür helemaal aan het einde van het Paznauntal

Galtür ligt op 1600 meter hoogte, helemaal aan het einde van het Paznauntal, voorbij de dorpen See im Paznaun, Kappl en Ischgl. De omliggende bergwereld is behoorlijk indrukwekkend: de bergen zijn hoog, stoer en rotsachtig. De dikke muren in het dal beschermen de huizen tegen het eventuele natuurgeweld (lawines) dat van deze bergen kan komen. Het dorpje zelf stelt eigenlijk weinig voor, maar heeft alles wat ik nodig heb tijdens mijn wintersport: een sportwinkel, een supermarkt en een paar plekken om iets te eten of te drinken. Het is bovendien een ideale plek voor families!

Skiën in het Silvapark met uitzicht op de Kopssee

Dat de 43 km pistes die het skigebied van Galtür telt misschien weinig indruk maken, snap ik best, maar het is voldoende voor enkele dagen wintersportplezier. Ik vind het geen enkel probleem om een beperkt aantal fijne afdalingen een paar keer per dag te doen. De blauwe 3, de rode 5 en de zwarte 1 zijn mijn favoriete pistes in het skigebied. Ook afdaling 8 en de skiroute met het uitzicht op de Kopssee pak ik zonder moeite 5x achter elkaar. Heerlijk! En met verse sneeuw ben ik het liefst achterin het skigebied bij de Breitspitzbahn te vinden. Vorig jaar is de oude tweezitter vervangen door een splinternieuwe en snelle gondel. Rondom deze lift liggen mooie skiroutes en fijne poederafdalingen. Voor kinderen ligt er een mooi kinderland onderaan het skigebied. Ook zijn er zijn veel glooiende blauwe pistes voor de eerste meters in het skigebied. Er is zelfs een freeride avontuur speciaal voor kinderen met de Siggi's Freeride Route, super leuk!

Skiën in het Silvapark Galtür

Galtür biedt veel mogelijkheden voor freeriders

Mijn tips voor Galtür

De eerste keer dat ik in Galtür kwam sliepen we in een knus pension en nog steeds is dit mijn favoriete adres. In Galtür vind je een ruim aanbod aan accommodaties, het zijn vooral kleinschalige gebouwen. Op de piste eet en drink ik graag bij de Addis Abeba[r], een moderne en strakke berghut met goed eten en een zonnig terras. Maar eigenlijk zijn alle berghutten leuk! ’s Avonds schuif ik graag aan voor een traditionele specialiteit in de Tiroler Stube. Het is een super klein restaurantje, waar je vaak je tafel moet delen en je voor een klein bedrag heel goed eet.

Families in Galtür

Families voelen zich absoluut thuis in Galtür

Grote broer Ischgl op 15 minuten rijden

Na een paar dagen Galtür vind ik het vaak erg leuk om naar Ischgl te gaan, dat op slechts 15 minuten rijden ligt. Het verschil tussen beide plaatsen is enorm, maar juist daarom zo leuk. Skiën in het enorme skigebied Silvretta Arena Ischgl - Samnaun met bijna 240 km aan pistes, is altijd fijn. Lange brede afdalingen, afgewisseld met steile zwarte pistes en skiroutes en aan het eind van de dag nog even die lange dalafdaling terug naar het dorp. Een dagje Ischgl voel ik altijd wel in mijn benen; ‘ski till you drop’ zeg maar. En na het skiën nog even het dorp in. Mensen en winkels kijken. Een wijntje in de Trofana Alm en daarna weer snel terug naar het altijd rustige Galtür.

Het skigebied van Ischgl ligt vlakbij

Het enorme skigebied van Ischgl ligt op slechts een kwartiertje rijden

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen