24 januari 2017 door Joanne in 'Algemeen'' | 0 Reactie(s)

Wat is avondskiën?

Steeds meer skigebieden openen ook in de avonduren hun pistes. Tijdens avondskiën zijn de pistes 's avonds verlicht, waardoor je ook in het donker kunt skiën. Wat is precies avondskiën en waarom zou je het doen? Je staat natuurlijk al de hele dag op de piste. Je hebt net je eten op en lekker gedoucht. Wie wil er dan nog naar buiten? En toch is het een aanrader. Stort je in de drukte bij de kassa en probeer het uit. Skiën in het donker heeft iets magisch. De felle lichten en de zwarte duisternis. Eén keertje avond skiën en je bent verkocht.

Los ticket kopen

Om eerst maar met een minpunt te beginnen. Het avond skiën zit vaak niet bij de prijs van je skipas inbegrepen. Je zult dus apart een ticket moeten kopen. De kosten hiervan liggen rond de 10, 15 euro.

Skishow door skileraren

Okay, je moet apart een ticket kopen. Maar dan krijg je ook waar voor je geld. Naast het skiën is er in veel skigebieden een show voorbereid door de skileraren. Plekken waar het avondskiën samenvalt met de show zijn bijvoorbeeld Sölden, Fiss en Serfaus. Meestal is dit een combinatie van show, muziek, licht, goede skiërs en vuurwerk. Een combi van oud en nieuw, Efteling en koningsdag dus eigenlijk!

Vermijd de drukte

Nadat de pistes aan het eind van de middag dichtgaan, zijn de liften gesloten. Dan is er tijd om de piste(s) weer opnieuw te prepareren. Direct bij aanvang is het dan vaak druk. Mensen met (kleine) kinderen zullen zeker de eerste lift willen pakken. Als er ook nog een show plaatsvindt is het voorafgaand daaraan ook druk bij de lift. Maar ga je net een kwartiertje later, dan heb je nergens last van. Als je even op die tijden let, kan je de drukte vermijden.

Vermijd de drukte

Vers geprepareerde pistes

Avondskiën is bijzonder. En toch kunnen weinigen het opbrengen om na een lange dag op de latten ’s avonds wéér het huis uit te komen. En dat maakt het juist zo geweldig. De pistes zijn later op de avond bijna leeg en daardoor vrijwel voor jou alleen! Je kunt carven over de volle breedte van de pistes. Hoe vaak kan dat? Vlak voor de piste opent is er bovendien opnieuw geprepareerd. En omdat er vervolgens niet heel veel mensen over de piste suizen heb je echt een vers tapijt.

Prima zicht op de piste

Doordat de zonnestralen niet alles verblinden, ontstaat een soort wazig licht. Gek genoeg geeft dat dus een hele goed diepte. Je ziet goed waar je skiet. Aan het eind van de dag gaat de zon onder en voelt het heel koud. Tijdens het avondskiën heb je hier geen last van. Een zwoele avond zou ik het niet willen noemen, maar het voelt heel anders aan.

Prima zicht op de piste

Rodelen & après-ski

Overdag ga je skiën, maar ‘s avonds kan je nog prima op een slee gaan zitten. Niks zo leuk als gillend naar beneden suizen op een gammel sleetje. Dit is ook de avond bij uitstek om lekker te gaan après-skiën. Ook de lokale bevolking en de skileraren gaan er nu op uit. De sfeer is goed en veel bars zitten vol. De restaurants op de verlichte pistes zijn ook open. Warm je bij een knapperend vuurtje in de sneeuw. Dit is het ultieme sneeuwsport moment!

Kortom er zitten een paar minpunten aan avondskiën, maar toch raad ik iedereen aan om het een keer te proberen. Dus sleep jezelf van de bank en ga er deze avond toch op uit. Laten jullie me weten welke gebieden de leukste avondski sessie bieden? Ski ze!

Rodelen & après-ski

Reactie(s)

Laat een reactie achter

Joanne gaat het liefst zo vaak mogelijk naar buiten, de natuur in en het liefst naar de bergen. Qua skiën is ze een laatbloeier, maar ze heeft de 'schade' ruimschoots ingehaald. Inmiddels geeft ze skiles, zodat ze in de winter nog meer in de bergen kan zijn.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen