Skip to navigation Skip to main content

Voordelig naar de Canadese sneeuw

8087 - Voordelig naar de Canadese sneeuw (1)

Canada: het land van uitgestrekte gebergten, nationale parken en in de winter gegarandeerd een flink pak sneeuw. Wil jij er last minute nog even op uit naar een sneeuwzeker skigebied? Dan kun je natuurlijk ook naar Canada! Een van de natuurparken in Canada waar je relatief goedkoop naartoe kunt is Jasper National Park. Tijdens het winterseizoen valt hier met gemak zo’n 400 cm aan sneeuw. In dit nationale park vind je skigebied Marmot Basin, een bijzondere bestemming voor jouw wintersport.

Jasper National Park

Jasper National Park is onderdeel van de Canadese Rocky Mountains en ligt in het westen van Canada. Centraal in dit nationale park vind je een bijzonder skigebied: Marmot Basin. De kracht van dit gebied is dat het rust, ruimte en fantastische sneeuw biedt. Zeker voor de liefhebbers van een echt ‘powder snow experience’ is dit skigebied een must!

Skigebied Marmot Basin

Marmot Basin biedt een riant skigebied, met 86 pistes en 7 liften op 4 verschillende bergtoppen. De langste afdaling is zo’n 5,6 km lang. Een groot voordeel van dit skigebied is dat het rustig is, waardoor er nooit wachtrijen staan bij de skilift. Door het gebrek aan massatoerisme vind je hier veel plekken waar de poedersneeuw nog onaangeroerd op de berg ligt. Marmot Basin biedt dus veel off-piste mogelijkheden.

Skikaart van Marmot Basin

Meer winterse highlights

Natuurlijk bieden Canada en Jasper National Park meer dan alleen een fijne ski- en snowboardbestemming. De grote meren, watervallen en rivieren zijn in de winter bedekt met een witte sneeuwlaag en bieden een sprookjesachtig decor. In deze prachtige natuur vind je nog veel meer winteractiviteiten. Denk hierbij aan een tocht op een hondenslee, beklimmen van een ijswand of een tour door de Maligne Canyon. In de Maligne Canyon vind je in de winter een bevroren waterval, erg bijzonder om te zien!

Genieten van de prachtige pistes van Marmot Basin

Onbezorgd op reis

Via de website Sneeuwzeker Deals kun je relatief goedkoop, sneeuwzeker en onbezorgd een reis boeken. Alle reizen die Sneeuwzeker Deals aanbiedt zijn inclusief rechtstreekse retourvlucht met KLM, 7 overnachtingen in een hotel, huurauto (of transfer) en skipassen. Kortom: alles is geregeld. Vanaf Schiphol vlieg je in ongeveer 8,5 uur naar Edmonton International Airport. Vanaf daar reis je makkelijk per transfer of huurauto verder naar Jasper National Park. In het hart van het park overnacht je hier in het dorp Jasper.

Ben jij wel eens in Canada op wintersport geweest?

112 - Winter - Joris

Over Joris

Joris is een bergliefhebber in hart en nieren. Al van kinds af aan komt hij in de bergen, zowel in de zomer als winter. Inmiddels brengt hij veel tijd per jaar door in de bergen en zijn er weinig plaatsen waar hij niet geweest is.