11 januari 2017 door Marco in 'Alpenweer'' | 0 Reactie(s)

De afgelopen week is er veel sneeuw gevallen in de Alpengebieden. Gelukkig gaat er vanaf donderdag ook sneeuw vallen in het Sauerland en in de Ardennen. Ook ons eigen kikkerlandje kan sneeuw verwachten, al zal dat in de loop van vrijdag wegsmelten. Dat is niet het geval in het Sauerland en in de Ardennen. De sneeuw blijft daar voorlopig liggen, waardoor de ski- en langlaufomstandigheden dicht bij huis ook zeer gunstig worden. Dankzij de vrieskou van aankomende week zal de sneeuw ook daar goed blijven liggen.

20 tot 40 centimeter sneeuw in het Sauerland en de Ardennen

We kunnen de komende dagen veel sneeuwbuien verwachten in de heuvelgebieden van België en het midden van Duitsland. Het zal vooral vaak sneeuwen in de nacht van donderdag naar vrijdag en vrijdag overdag. Ook in het weekend blijven de sneeuwbuien over de pistes trekken, waardoor er tot en met zondag 20 tot 40 centimeter sneeuw bij komt. Ook de lagergelegen dorpen kunnen een winterwonderland verwachten. In het weekend kan de temperatuur in de middag rond het vriespunt komen, maar de rest van de dag blijft het gewoon flink door vriezen. Ook na het weekend zet dit door

ardennen

Er is al aardig wat sneeuw gevallen in de Ardennen

Ook de Alpen krijgen sneeuw

Vooral vrijdag laat een storing een dik pak sneeuw achter in de meeste wintersporgebieden in de Alpen. Er wordt 10 tot 40 centimeter sneeuw verwacht. Helaas trekt er wel een stevige noordelijke wind aan. Hierdoor kan het mogelijk zijn dat een aantal liften op vrijdag en zaterdag gesloten zijn. In het weekend is het verder prima skiweer op de pistes. Het weer is wel wat wisselvallig met vooral aan de noordkant van de bergen een aantal sneeuwbuien. De vorstgrens is eerst nog vrij hoog, tussen de 800 en 1500 meter op donderdag, maar op vrijdag gaat het in de dalen overdag ook vriezen. In het weekend en volgende week blijft het vrij koud.

obergurgl

Sneeuw en zon in Obergurgl

Pas op: lawinegevaar

De kans op lawines is met de enorme hoeveelheden vers gevallen sneeuw, het wisselende weerbeeld en de soms stevige wind, de komende dagen vrij hoog in een groot gedeelte van de Alpen. Let goed op de waarschuwingen voordat je de piste op gaat.

weer

Handige weerlinks:

Reactie(s)

Laat een reactie achter

Waarschijnlijk ken je Marco van het NOS journaal waar hij het weer presenteert. Hij gaat ieder jaar op wintersport en het liefst naar Les Trois Vallées. Voor Snowplaza.nl verzorgt hij regelmatig het Alpenweer.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen