9 januari 2017 door Marlene in 'Live vanuit de sneeuw'' | 0 Reactie(s)

Live uit Oberstdorf-Kleinwalsertal: volop verse sneeuw

Aan verse sneeuw geen gebrek in Oberstdorf en het Kleinwalsertal. Frau Holle heeft eindelijk de dekens opgeschud en hierdoor zijn de eerste weken van het nieuwe jaar gestart met veel verse sneeuw. Op de Fellhorn/Kanzelwand, Walmendingerhorn / Ifen / Heuberg, Nebelhorn en Söllereck kunnen wintersporters zich de komende dagen verheugen op afdalingen voorzien van de nodige verse sneeuw. Bovendien gaat ook de zon weer veelvuldig schijnen. Snowplaza was afgelopen zondag aanwezig in het skigebied en heeft de pistes uitvoerig getest.

Verse poeder op de Nebelhorn in Oberstdorf

Op de Nebelhorn barst het van de verse poeder en de sneeuw komt nog steeds onophoudelijk naar benden. De 7,5 kilometer lange dalafdaling, de langste van Duitsland, is hierdoor nog fijner! We genieten met volle teugen van de afdalingen en de bochten die we draaien door de verse sneeuw. Op deze sneeuwcondities hebben we weken gewacht! De winter is nu echt begonnen!

‘Nebel’ op de Nebelhorn in Oberstdorf

Wintersporters genieten van de verse sneeuw die eindelijk is gekomen

Tientallen centimers verse sneeuw

In skigebied Fellhorn-Kanzelwand liggen 36 veelzijdige pistekilometers op ons te wachten. Het is een paar graden onder nul en er komen dikke sneeuwvlokken uit de hemel naar beneden. Vanuit het skigebied kun je zowel naar het dalstation van de Fellhornbahn als naar de Kanzelwandbahn skiën. Op de onderste gedeeltes van de pistes zijn in de loop van de dag flinke bulten met verse sneeuw ontstaan. Skiën onder deze condities is behoorlijk inspannend en de benen beginnen al snel te branden. Gelukkig kun je bij de bergestaurants snel weer nieuwe energie opdoen. Op de Fellhorn kunnen we je bij Restaurant Schlappoldsee de hamburger aanraden en bij het panoramarestaurant bij het Kanzelwand bergstation vind je op zonnige dagen een heerlijk terras.

Skibus langs de skigebieden

Alle skigebieden van Oberstdorf-Kleinwalsertal (Fellhorn-Kanzelwand, Walmendinger Horn / Ifen / Heuberg Arena, Nebelhorn en Söllereck-Höllwies) zijn toegankelijk met één skipas. De verschillende skigebieden zijn niet met elkaar verbonden door middel van pistes en liften. Er staat echter wel een gratis skibus tot je beschikking. Deze brengt je bijvoorbeeld eenvoudig en snel van de Kanzelwandbahn naar de Heuberg Arena of naar de Ifenbahn.

Tientallen centimeters verse sneeuw in Oberstdorf-Kleinwalsertal

Tientallen centimeters verse sneeuw in Oberstdorf-Kleinwalsertal

Verse sneeuw en zonneschijn in Oberstdorf-Kleinwalsertal

Door de onophoudelijke sneeuwval en het slechte zicht, viel er zondag niet heel eenvoudig te skiën, maar de sneeuwcondities vergoedde veel. Er is echter geen tijd om de spieren tot rust te laten komen. De nieuwe week is gestart met volop zonneschijn! Samen met het winterse panorama en de perfect geprepareerde pistes is skiplezier gegarandeerd. De veelzijdige, familievriendelijke skigebieden van Oberstdorf-Kleinwalsertal liggen er fantastisch bij!

Meer informatie over Oberstdorf-Kleinwalsertal

Reactie(s)

Laat een reactie achter

Marlene woont in München en heeft de Alpen dus als het ware in haar achtertuin liggen. Ze trekt dan ook zeer regelmatig met haar ski’s de bergen in, vooral van oktober tot mei, maar soms ook zelfs in als het hoogzomer is. Ze praat ons bij in haar blogs.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen