7 januari 2017 door Peter in 'Skigebieden onder de loep''

Voor de après-ski hoef je doorgaans niet in Frankrijk te zijn. Een grote uitzondering op deze regel is het welbekende Val Thorens. Op een hoogte van 2300 meter is het één groot feest. De après ski begint voor iedereen op de piste bij de La Folie Douce of bij de 360 bar. Bij de Folie Douce is het publiek internationaal georiënteerd en bij de 360 bar komen vooral Nederlanders. Als de zon onder gaat dan gaat het feest verder in één van de vele kroegen in het dorp. Er zijn legio mogelijkheden maar de meeste feestgangers zul je vinden in deze 5 vijf kroegen.

#1. 360 bar

In Val Thorens begint het feest doorgaans op de piste. Niet alleen bij La Folie Douce is het één groot feest, ook bij de 360 bar is dat het geval. Geen bekende meezingers, maar stampen met je ski- en snowboardschoenen op (deep)house en techno. Veel Nederlanders, maar ook internationale wintersporters kom je hier tegen. Een lege maag? Neem dan een snelle snack, zoals pizza of patat.

#2 Snowcafé

Het Snowcafé is eigenlijk de eerste kroeg aan je rechterhand als je naar het centrale plein (Place du Peclet) loopt. Het is een typisch après-ski café met een uitbundige sfeer. De jongeren weten er elke avond een feestje van te maken. Regelmatig treden er bekende DJ’s en artiesten op. Deze combineren vaak een optreden met de 360 bar en Le Monde. Sinds kort hebben ze ook een fantastische cocktailbar.

#3 Snesko

De Deense feestkroeg Snesko is een echte aanrader als je niet van de hossende menigtes houdt. Het voelt hier heel gemoedelijk en de muziek is internationaler georiënteerd. Regelmatig zijn er live-optredens en deze zijn standaard van zeer hoge kwaliteit. Het personeel is veelal Scandinavisch maar je vindt er ook verdwaalde Nederlanders. In mijn ogen één van de meest onderschatte kroegen van Val Thorens.

#4 Malaysia

De enige echte discotheek van Val Thorens is Malaysia. In tegenstelling tot de andere kroegen ligt Malaysia niet aan de Place du Peclet en is best lastig te vinden als je hier nog nooit bent geweest. Er staat slechts een klein chaletje midden op de oefenpiste bij Place du Caron. In dit houten huisje daal je af naar de grootste nachtclub van de Alpen. Malaysia ligt volledig onder de grond en van geluidsoverlast is dus geen sprake. Als je éénmaal binnen bent dan sta je versteld van de omvang. Meestal zijn er aan het begin van de avond live-optredens. Diep in de nacht verandert Malaysia in een club-setting. Eigenlijk begint het pas na 00.00 uur echt gezellig te worden.

#5 Le Monde

Iets boven het Snowcafé ligt Le Monde. Dit is de thuisbasis voor veel wintersporters. De grote reisorganisaties geven hier hun welkomstborrels. Je wordt als Nederlandse wintersporter dus bijna gedwongen om hier te komen en dat is totaal geen straf. Op het terras begint het feest al voor zonsondergang en tegen de avond verzamelt iedereen zich op de krappe dansvloer. Er heerst een echte feeststemming en de muziek is een mix tussen Nederlandstalig en top 40 hits en andere toppers.

Wat is jouw favoriete kroeg in Val Thorens? Of mis je er nog één in deze lijst? Laat het ons weten in een reactie!

Na lang zeuren namen Peter zijn ouders hem eindelijk mee op wintersport. Hij was toen 10 jaar. Op zijn 16e leerde hij snowboarden. Daarna reisde hij de hele wereld rond om op de meest bijzondere plekken om zijn board onder te binden, maar hij is ook regelmatig in Frankrijk te vinden.