20 december 2016 door Miranda in 'Live vanuit de sneeuw''

St. Johann in Tirol ligt centraal in de Kitzbüheler Alpen, een regio met 9 verschillende skigebieden. Vanuit het dorp bereik je de 850 km aan skipistes in de omgeving snel en gemakkelijk, maar ook de eigen huisberg met ruim 40 km aan pistes is de moeite waard. Vanuit het centrum vertrekt de gondel naar de Harschbichl op ruim 1600 meter hoogte. Dit lijkt misschien niet heel hoog, maar door de ligging hoef je je hier over de sneeuwcondities meestal geen zorgen te maken. Deze video is afgelopen zaterdag 17 december 2016 opgenomen in het skigebied van St. Johann in Tirol. Het geeft je een beeld van hoe de pistes er momenteel bij liggen (goed!) en de knusse berghutten.

Relaxed skigebied

De 44 km aan skipistes in St. Johann in Tirol bieden voor elk wat wils. Er zijn brede blauwe afdalingen voor beginners en minder geoefende wintersporters, maar ook fijne rode pistes en een pittige zwarte richting Oberndorf. Niet alleen de pistes, maar ook de berghutten zorgen ervoor dat dit een relaxed skigebied is. Er zijn veel kleine knusse hutten met bediening. Hier kun je tussendoor lekker genieten in het zonnetje op het terras of binnen bij de open haard. En aan het einde van je wintersportdag ski je zo weer het dorp in via de dalafdaling. Veel accommodaties liggen direct aan de piste. Vind je 44 km piste te weinig? Dan bereik je de andere skigebieden van de Kitzbüheler Alpen binnen een kwartiertje met de skibus of auto..

Lees meer over de skigebieden van de Kitzbüheler Alpen >

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.