Skip to navigation Skip to main content

Vragen & antwoorden over de verzekering van (gehuurd) skimateriaal

7963 - Vragen & antwoorden over de verzekering van (gehuurd) skimateriaal (1)

Ski's en snowboards worden soms in Nederland gehuurd, maar meestal ter plaatse. Financieel loont het om in Nederland te huren, al is een probleem tijdens de vakantie dan niet snel verholpen. De verhuurshops in de skidorpen draaien op volle toeren tijdens de wisseldagen. Wanneer je vooraf online materiaal huurt, krijg je vaak een vroegboekkorting én het scheelt tijd wanneer je aankomt. Maar zorg dat goedkoop geen duurkoop wordt! Het is belangrijk om je materiaal goed te verzekeren, zodat je na diefstal of verlies niet met hoge kosten komt te zitten!

Krijg ik de kosten van mijn online gehuurde materiaal vergoed bij annulering?

In het geval van annuleren, zijn je reis- en verblijfkosten verzekerd maar de huur van materiaal niet.

Zijn gehuurde skispullen meeverzekerd?

Ja, deze zijn verzekerd wanneer je de bagagedekking in combinatie met wintersportdekking hebt afgesloten. Een extra verzekering bij het verhuurbedrijf is dan ook niet nodig.

Zijn geleende skispullen meeverzekerd?

Ja, deze zijn verzekerd wanneer je de bagagedekking in combinatie met wintersportdekking hebt afgesloten.

Hoe hoog is je eigen risico op je reisverzekering?

Met kleine lettertjes kom je er soms bekaaid vanaf. Bij de Europeesche geldt alleen een eigen risico voor bagageschade. De hoogte van het eigen risico is afhankelijk van de gekozen verzekering en varieert van € 0,- tot € 100,- per gebeurtenis.

Controleer of je verzekerd bent voor bagageschade

Nee? Ben je niet goed verzekerd voor bagageschade en wil je wel onbezorgd op wintersport? Stap dan over voor je vakantie begint;

1. Controleer de looptijd. In veel gevallen is sprake van een looptijd van 1 jaar bij afsluiten van een contract of abonnement. Daarna is meestal sprake van 1 maand opzegtermijn.

2. Bij veel verzekeraars kan je op hun site jouw verzekering opzeggen. Lukt dit bij jou niet, gebruik dan www.opzeggen.nl. Vul hier jouw gegevens in en download een kant en klare opzegbrief. Verstuur deze per post of e-mail.

3. Sluit op www.europeesche.nl een complete reisverzekering af. Laat deze ingaan wanneer je huidige verzekering afloopt of op de eerste reisdag van de eerstvolgende vakantie. Kies wat je nodig hebt en ga onbezorgd op reis.

Wanneer je goed verzekerd op wintersport gaat, hoef je je geen zorgen te maken over de kosten na verlies of diefstal van je (gehuurde) materiaal!

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.