Skip to navigation Skip to main content

5x de mooiste skihandschoenen voor vrouwen

7957 - 5x de mooiste skihandschoenen voor vrouwen (1)

Als er iets belangrijk is tijdens het wintersporten, dan zijn het warme lichaamsdelen. De handen zeker! Handschoenen draag je overigens niet alleen voor de warmte, maar ook voor de bescherming. Ski’s en snowboards hebben een scherpe rand en ook een val op de harde sneeuw kan voor pijnlijke plekken zorgen. Omdat je altijd aan het slepen bent met ski’s, snowboards, stokken en de hele meute, is het belangrijk dat je handjes warm verpakt en beschermd zijn. Natuurlijk wil het oog ook wat en dat doe je met deze 5 leukerds.

#1. Roxy Crystal

Uit eigen ervaring kan ik je vertellen dat dit de fijnste handschoenen op aarde zijn. Helaas ben ik ze een keer verloren, maar deze handschoentjes staan hoog op mijn verlanglijstje om weer eens terug te kopen. De handschoenen zijn súperzacht en mégawarm van binnen. Omdat de buitenkant van Gore-Tex materiaal gemaakt is, zijn de handschoenen hartstikke wind- en waterdicht. Er zit een boordsluiting in die je met één hand kunt bedienen en de handschoenen beschikken over een handig duimvlak, zodat je snel je neus en bril kunt ontdoen van sneeuw. En mocht het je nog niet opgevallen zijn: ze zien er ook nog eens prachtig uit!

Roxy: €75,95

#2. Protest Didbrook

Als je echt geen zin hebt om met van die saaie zwarte handschoenen rond te lopen, dan zijn deze handschoenen van Protest een goede vangst. Het zijn niet de warmste handschoenen, want ze zijn gemaakt van softshell materiaal met een waterdichte coating. Softshell materiaal is iets meer geschikt voor de wat warmere dagen op de piste. Toch het vermelden waard, want tijdens de wintersport maak je ook vaak zonnige dagen mee. De handschoenen hebben een tof patroon langs de onderzijde en de klittenbandsluiting zorgt voor een goed aangesloten pasvorm. Bonus: ze zijn gevoerd met superzacht teddybont!

Protest: €44,99

#3. Columbia St. Anthony

Dit is een hele fijne, goede en betaalbare handschoen voor op de piste. De buitenstof van Omni-Tech is waterdicht en ademend. Eerlijk gezegd vind ik dat een skihandschoen wel aan die minimumeisen moet voldoen. De handschoen is getapet op de cruciale naden en voorzien van een fijn duimstuk waarmee je je neus kunt afvegen. Ook leuk: met deze handschoen kun je je smartphone bedienen. Dus als je even aan je skivrienden wilt vertellen waar je bent, hoef je geen kou meer te lijden. Handig!

St. Anthony: €49,95

#4. Barts Basic Ladies Ski Gloves Gold

Als je echt even lekker wil shinen op de piste, dan ga je natuurlijk voor deze handschoenen. Je haalt ze niet per se in huis voor de technische specificaties, dus als je een beginner bent (en je veel valt), zou ik toch een ander paar in huis halen. Wel zijn ze heerlijk warm, drogen snel en zit er een fijne pasvorm in. Om de prijs hoef je het in ieder geval niet te laten.

Barts: €26,99

#5. Roxy Jetty

De handschoenen van Roxy zien er altijd gezellig uit. De Jetty beschikt niet over het ‘Gore-Tex power’, maar is zeker een handschoen van goede kwaliteit. Omdat ze over verstelbare boorden beschikken zullen ze ongetwijfeld als gegoten zitten. En tja, de handschoenen zien er zo leuk uit, dat je ze gewoon moét hebben!

Roxy: €45,95

TIP: Mocht je het nou allemaal toch te fris vinden aan je handen, kies dan voor een thermohandschoen onder je normale handschoen. Zorgt voor nét wat meer warmte.

Wellicht vind je dit ook interessant:

178 - Winter - Janinke

Over Janinke

Vanaf het eerste moment dat Janinke op een besneeuwde piste stond, wist ze meteen: dit is liefde. De vers geprepareerde sneeuw, de frisse berglucht en de gezelligheid. Janinke kan nooit lang zonder wintersport.