16 december 2016 door Thijs in 'Evenementen''

Rise & Fall 2016

Alleen maar skiën? Saai! Het evenement Rise & Fall 2016 in Mayrhofen verlangt van de deelnemers veel meer dan alleen skiën. Naast deze discipline staan ook toerskiën, paragliden en mountainbiken op het programma. In een team zitten vier personen die ieder één van de sporten voor zijn of haar rekening neemt. Wanneer het startschot voor deze estafettewedstrijd door de Zillertaler bergen klinkt telt nog maar één motto: 4 mensen, 1 team, geen genade! In dit weblog lees je alles over het spectaculaire openingsevenement Rise & Fall in het skigebied van Mayrhofen.

Loodzware estafettewedstrijd

Vier disciplines maken onderdeel uit van de Rise & Fall wedstrijd in Mayrhofen. Voor de ‘Rise’ staan toerskiën en mountainbiken op het programma, voor de ‘Fall’ moet men paragliden en skiën/snowboarden. Een team bestaat uit vier atleten die ieder een onderdeel van de wedstrijd op zich nemen. Welk team met skiën/snowboarden als eerste over de finish komt schrijft Rise & Fall 2016 op hun naam. Het event vindt plaatst op 17 december om 13.00 uur. De start- en aankomstzone bevindt zich bij het dalstation van de Ahornbahn in Mayrhofen. Ongeveer 60 teams nemen deel aan Rise & Fall.

Der Countdown läuft! Nur noch 4 Tage bis zum RISE&FALL - See you there #somuessenbergesein #lovemayrhofen #zillertal #nomercy #RF2016 Only 4 days left till RISE&FALL - Check out this video from last year!

Posted by So müssen Berge sein on Dienstag, 13. Dezember 2016

Verloop van de wedstrijd

De toerskiërs starten met klimmen over de dalafdaling van de Ahorn naar Gasthof Wiesenhof. Eenmaal boven wordt het stokje overgedragen aan de paraglider, die vervolgens zo snel mogelijk naar de landingszone vliegt. Wanneer er weer vaste bodem onder de voeten is, fietst de mountainbiker terug naar de Wiesenhof. Hier wordt het stokje voor de laatste maal overgeven aan de skiër of snowboarder. Hij of zij stort zich op ski’s of snowboard van de Ahornabfahrt naar de finish!

Afstanden tijdens Rise & Fall

Hoe uitdagend het parcours is van het Rise & Fall evenement in Mayrhofen is laten de feiten goed zien. De toerskiërs moeten over een afstand van 1,7 kilometer met daarin 430 hoogtemeters overwinnen. De afstand voor de paragliders bedraagt 3,2 kilometer. Voor de mountainbikers ligt er een beklimming van 4,1 kilometer te wachten met daarin wederom 430 hoogtemeters. Tot slot mogen de skiërs en snowboarders Rise & Fall afsluiten met een 1,7 kilometer lange afdaling terug naar Mayrhofen.

Afstanden tijdens Rise & Fall

Programma Rise & Fall 2016

Vrijdag 16.12.2016
17.00 uur: startnummeruitgave
20.15 uur: GLORYFY filmavond

Zaterdag 17.12.2016
12.00 uur: toegang tot de finish- en startzone
13.00 uur: start Rise & Fall 2016
14.45 uur: prijsuitreiking
18.00 uur: Rise & Fall afterparty

Programma Rise & Fall 2016

Prijzengeld Rise & Fall

Het prijzengeld tijdens het teamevent in Mayrhofen bedraagt 10.000 euro en wordt verdeeld onder de eerste tien plaatsen. Het eerste team wint 4000 euro, het tweede team 2000 euro en het derde team 1100 euro. De volgende plaatsen ontvangen steeds 100 euro minder. Zo sleept het team dat als tiende over de streep komt toch nog honderd euro in de wacht. Bij Rise & Fall is er één uitslag, er wordt geen onderscheid gemaakt tussen mannen en vrouwen.

Informatie over het skigebied van Mayrhofen

Rise & Fall is het officiële openingsevenement van het skiseizoen in Mayrhofen. De pistes zijn echter al een paar weken geopend. Mayhofen is een van de meest levendige en bruisende wintersportdorpen in het Zillertal. Wie houdt van après-ski, internationale evenementen en veelzijdige pistes zit hier helemaal goed! Het skigebied op de Ahorn en de Penken is behoorlijk sneeuwzeker en anders kun je vanuit Mayrhofen altijd nog uitwijken naar de Hintertuxer Gletscher. In totaal liggen er meer dan 200 kilometer aan pistes in de omgeving van Mayrhofen.

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.