Skip to navigation Skip to main content

Goed verzekerd off-piste skiën

Begint het bij een flinke laag verse poeder bij jou echt te kriebelen, ben je grote fan van off-piste skiën en begeef jij je graag buiten de geprepareerde pistes? Naast de nodige voorzorgsmaatregelen als lawinemateriaal- en kennis is ook je verzekering erg belangrijk. Ben je verzekerd tijdens off-piste skiën of snowboarden? Dit verschilt per verzekeraar. Natuurlijk word je altijd geholpen als er een ongeluk gebeurt, maar weet je ook of jouw rekening wordt betaald? Bij de Europeesche werken echte liefhebbers, en zij willen zich als ware wintersportliefhebbers ook wel eens buiten de piste wagen. Daarom is off-piste skiën bij hen wel meeverzekerd!

Zoek het gevaar niet op

Natuurlijk is off-piste skiën of snowboarden nooit zonder risico. Wel kun je proberen het risico zo klein mogelijk te laten zijn, om te voorkomen dat je een lawine veroorzaakt of erin terecht komt. De lokale autoriteiten en gidsen weten het best hoe de natuur in hun omgeving reageert. Daarom heeft Europeesche hun verzekering hierop aangepast. Off-piste skiën, top, maar niet in een gebied met lawinecode 3 of hoger of bij waarschuwingen of een verbod op en rond de piste. En dat is eigenlijk een prima regel, hiermee sluit je al veel risico's uit.

Ben jij verzekerd voor off-piste skiën?

Ben jij al doorlopend verzekerd? Controleer jouw verzekering of jij ook verzekerd bent voor off-piste skiën. Nee, en je wil wel in alle vrijheid skiën? Stap dan over voor je vakantie begint;

1. Controleer de looptijd. In veel gevallen is sprake van een looptijd van 1 jaar bij afsluiten van een contract of abonnement. Daarna is meestal sprake van 1 maand opzegtermijn.
2. Bij veel verzekeraars kan je op hun site jouw verzekering opzeggen. Lukt dit bij jou niet, gebruik dan www.opzeggen.nl. Vul hier jouw gegevens in en download een kant en klare opzegbrief. Verstuur deze per post of e-mail.
3. Sluit op www.europeesche.nl een complete reisverzekering af. Laat deze ingaan wanneer je huidige verzekering afloopt of op de eerste reisdag van de eerstvolgende vakantie. Kies wat je nodig hebt en ga onbezorgd op reis.

Van plan om off-piste te gaan skiën? Zorg vanzelfsprekend voor de lawine 3-eenheid, voldoende kennis, maar ook voor een goede verzekering!

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.