15 december 2016 door Miranda in 'Skigebieden onder de loep''

Engelberg: winterse afwisseling

Engelberg is de grootste wintersportplaats nabij het Zwitserse Luzern met haar prachtige meer. Letterlijk en figuurlijk hoogtepunt van het skigebied van Engelberg is de 3239 meter hoge Titlis. De plaats zelf is van oorsprong een kloosterdorp en hoewel dit klooster nog steeds bewoond wordt, heeft de plaats zich ontwikkeld tot een modern skidorp met internationale allure. Engelberg ligt in het kanton Obwalden, maar daar heeft de gemiddelde inwoner van Engelberg niet zoveel mee. Hij is vooral een Engelberger en trots op zijn dorp.

Skigebied Engelberg

Ruim 80 km aan pistes liggen verspreid over de 2 skigebieden van Engelberg. Het skigebied onder de Titlis zal vooral ervaren wintersporters aanspreken. De moderne en snelle liften zorgen ervoor dat je snel weer bovenop de berg staat en er nauwelijks wachttijden zijn. Vergeet zeker de ronddraaiende gondel naar de Titlis niet te nemen. De langste afdaling van het skigebied is 12 kilometer lang en leidt over zwarte en rode pistes. Een andere aanrader is de Rotegg afdaling. Families met kinderen en minder geoefende skiërs zullen vooral het zonnige skigebied Brunni waarderen.

Skigebied Engelberg

The Big five: freeriden in Engelberg

Freeriders kunnen in Engelberg hun hart ophalen. Het is een waar Eldorado voor wintersporters die graag hun sporen trekken buiten de geprepareerde pistes. Ben je onervaren of onbekend in het terrein ga dan op pad met de directeur van het VVV of één van de lokale beggidsen. Een tip en reden waarom freeriders uit de hele wereld naar Engelberg komen, is de zogenaamde Big five. Tijdens deze tocht daal je 5 verschillende varianten afdalingen af en overbrug je ruim 10.000 hoogtemeters. Heb je ze allemaal bedwongen dan is het tijd voor een bijzondere après-ski in de wijnkelder van freeride pionier Geny Hess. Hier kun je bijzondere Zwitserse wijnen en specilaiteiten proeven.

The Big five: freeriden in Engelberg

Nieuw sneeuwschoenwandeling Trübsee

Rondom de Trübsee, met op de achtergrond de imposante Titlis, kun je je sporen achterlaten in de verse sneeuw met sneeuwschoenen. Er is een nieuwe route uitgezet die vlak langs het wildreservaat leidt. Uit respect voor de dieren is het wel de bedoeling dat je op de gemarkeerde route blijft natuurlijk. Hoogtepunt van de tocht is Bitzistock, vanaf hier heb je een super uitzicht op het dal van Engelberg. In totaal is de tocht 3 km lang en deze duurt zo’n 1,5 uur. Het startpunt ligt bij de des Älplerseils Untertrübsee – Obertrübsee.

Nieuw sneeuwschoenwandeling Trübsee

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen