3 december 2016 door Miranda in 'Reisverslagen''

Lermoos: een fijne plek voor een rustige (familie)wintersport

Lermoos is een plek waar veel wintersporters zich thuis voelen. Het is een rustig en knus dorpje met een fijn skigebied dat onderdeel uitmaakt van de Tiroler Zugspitz Arena. Het skigebied is niet groot, maar biedt wel veel afwisseling en waanzinnig mooie uitzichten. Ook voor families met kinderen is dit Oostenrijkse dorpje een top plek: een kinderland in het dal en genoeg pistes voor de hele familie. Snowplaza bezocht Lermoos een aantal dagen en verkende zowel het dorp als de pistes. Onze conclusie? Lermoos is gewoon leuk!

Lermoos: gemakkelijk en snel bereikbaar

Een groot voordeel van Lermoos is de reisafstand. Het ligt eigenlijk net over de Duitse grens, voor de Fernpass en je kunt het bereiken zonder Autobahnvignet. Houd op zaterdag wel rekening met de drukte richting de pas. Eenmaal in het dorp merk je gelukkig niks meer van al het verkeer. Lermoos is zo’n typisch Oostenrijks plaatsje: een doorgaande weg met chaletachtige bebouwing, een kerk en een aantal winkeltjes. Het is er over het algemeen rustig, van het woord massatoerisme hebben ze hier nog niet gehoord. Ben je dol op levendigheid, dan vind je het hier misschien een beetje saai. Wij vonden het vooral heerlijk.

Klein, maar uitdagend skigebied

Het skigebied van Lermoos ligt op de Grubigstein en is met 25 km aan pistes alles behalve groot. Maar dat wil niet zeggen dat het skigebied weinig te bieden heeft, integendeel. Het is zonder meer het meest uitdagende en afwisselende skigebied van de Tiroler Zugspitz Arena. Wij waren onder de indruk van de mooie afdalingen – die gedeeltelijk door het bos lopen - van dit knusse gebiedje. Vanaf de top van de Grubigstein leiden meerdere lange afdalingen terug naar het dal en je kunt kiezen op welke kleur je het liefst afdaalt: blauw, rood of zwart. De langste afdaling (Kanonen) is 5 km lang en overbrugt zo’n 1000 hoogtemeters. Het uitzicht op de hoogste berg van Duitsland, de Zugspitze, maakt het skiën hier extra leuk. Vind je 25 km te weinig, dan kun je voor de afwisseling ook naar één van de andere 5 skigebieden in de Tiroler Zugspitz Arena, die samen 135 km pistes tellen.

Skigebied Lermoos met uitzicht op de Zugspitze

Gezellige berghutten

Het skigebied van Lermoos telt 5 berghutten, waardoor je nooit lang hoeft te zoeken naar een plekje om iets te eten of te drinken. Wij vonden de Grubighütte op de top van de berg de leukste hut met het mooiste uitzicht. Centraal in het skigebied, waar meerdere liften samenkomen, ligt de Brettlalm. Een super handige plek om af te spreken, maar qua sfeer iets minder. Neem je een lift verder naar boven, dan zit je weer net even knusser in de hut vlakbij het dalstation van de Gamsjet.

Berghutten in Lermoos

Lermoos is super leuk voor de kids

In Lermoos hebben ze goed begrepen wat families met kinderen fijn vinden. Er ligt een mooi kinderland in het dal, waar de ouders of opa en oma even stiekem een kijkje kunnen nemen. En wat ook super is; de Familyjet. Dit is met 370 meter lengte de kortste gondel van Oostenrijk, maar erg handig. De gondel ontsluit een heerlijk brede oefenhelling. Geen gedoe met een sleep- of stoeltjeslift, maar de kids stappen veilig en comfortabel in de gondel. Ook de blauwe pistes in het skigebied zijn goed te doen voor families en beginners. Een ander voordeel van een overzichtelijk skigebied is, dat je de kids nog wel eens tegenkomt tijdens de skiles.

Kinderland Lermoos

Après-ski in Lermoos: niet uitbundig, wel gezellig

Net als het dorp en het skigebied, is ook de

Al met al vonden wij Lermoos een erg leuke bestemming. Klein, knus en gezellig, zonder poespas. Een prima plek voor families en wintersporters die niet per se een enorm groot skigebied wensen.

Bekijk hier de aanbiedingen in de Tiroler Zugspitz Arena vanaf € 239,- >

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen