5 december 2016 door Thijs in 'Nieuws''

7 skihotels die dit skiseizoen nieuw zijn

Met de start van het skiseizoen voor de deur zijn ze in de skigebieden druk bezig om de laatste puntjes op de i te zetten. Ook in tal van nieuwe skihotels is dit het geval. Men moet binnenkort immers klaar zijn om de eerste gasten te ontvangen. Het personeel wordt ingewerkt, de bedden opgemaakt en de keukens bevoorraad. In dit weblog een overzicht van 7 nieuwe skihotels in de Alpen. Van luxe 5-sterren accommodatie tot een eenvoudiger familiehotel direct aan de piste.

#1. Taj-I Mah*****, Les Arcs

Les Arcs beschikt met de komst van Taj-I Mah voor het eerst over een 5-sterrenhotel. Dat de standaard direct hoog is bewijst het restaurant dat onder leiding staat van de door Michelin onderscheiden chefkok Eric Samson. Het hotel ligt direct aan de pistes van Arc 2000 en biedt een spa van 400 m².

Taj-I Mah*****, Les Arcs

#2. RockyPop, Chamonix

Vernieuwend, verfrissend en alternatief, zo kun je RockyPop in Les Houches het beste omschrijven. Het is een uitstekend alternatief voor het dure Chamonix, dat op zo’n 6km afstand ligt. De inrichting met drukke kleuren en videogame aspecten hebben we nog niet eerder gezien in de Alpen. Met onder meer een ski shop, cocktail bar, restaurant en gamehal is alles voor een veelzijdige wintersport hier aanwezig.

RockyPop, Chamonix

#3. Severin*s Alpine Retreat, Lech am Arlberg

Exclusiviteit ten top bij het nieuwe Severin*s Alpine Retreat in Lech am Arlberg. Het interieur van het uit hout en steen opgetrokken hotel bestaat uit een mix van traditioneel en modern. Hoogwaardige materialen, prachtig meubilair en de nieuwste technieken komen hier samen. Zo bedien je de verwarming en de gordijnen in het hotel bijvoorbeeld met een iPad. Severin*s Alpine Retreat beschikt in totaal over 9 zeer luxe suites.

Severin*s Alpine Retreat, Lech am Arlberg

#4. Ristis Mountain Lodge, Engelberg

Ristis Mountain Lodge ligt middenin het Brunni skigebied vlakbij het bergstation op de Ristis (1600 m). Dit familievriendelijke hotel past uitstekend bij dit compacte en kindvriendelijke skigebied. Bij het bergrestaurant is een lodge met in totaal 7 kamers gebouwd. Iedere kamer is anders en te boeken voor 4 tot 11 personen. First tracks zijn in dit hotel met prachtig uitzicht gegarandeerd!

Ristis Mountain Lodge, Engelberg

#5. Les Neiges*****, Courchevel 1850

En nog een luxe hotel erbij in Courchevel. Les Neiges ligt direct aan de voet van de Bellecôte piste, vlakbij het centrum van het dorp. Het hotel is hoogwaardig ingericht, maar kinderen zijn hier ook van harte welkom. Paradepaardje is de spa. Met een oppervlakte van 1000 m² is dit de grootste wellnessomgeving van Courchevel.

Les Neiges*****, Courchevel 1850

#6. Fahrenheit Seven****, Val Thorens

De afgelopen jaren is er in Val Thorens een omslag geweest. Er werden geen grote appartementencomplexen meer gebouwd, maar luxe hotels. Ook de nieuwste aanwinst Fahrenheit Seven past in dit plaatje. Het hotel ligt vanzelfsprekend direct aan de piste en heeft een interieur dat is geïnspireerd op de jaren ’70. Er is niet voor niks voor deze periode gekozen, dit is het decennium waarin Val Thorens is geboren. Voor de naam Fahrenheit 7 (-13ºC) is gekozen, omdat dit de ideale temperatuur is het voor het ontstaan van de perfecte sneeuwvlok.

Fahrenheit Seven****, Val Thorens

#7. Huus, Gstaad

Natuurlijke materialen uit de omgeving als steen, donker hout en leer sieren Hotel Huus in Gstaad. Ontspanning vind je zeker op deze plek. Er is een lounge met meer dan 500 boeken en een open haard en een spa van 2000 m² verdeeld over drie verdiepingen. Toch staat ook het sportieve aspect centraal bij Huus. Er zijn persoonlijke skigidsen, een hotelshuttle naar de lift, een eigen skischool en testmateriaal.

Huus, Gstaad

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.