2 december 2016 door Gastredacteur in 'Aankondigingen''

Een aantal weken geleden is er voor Belgisch freeride talent Rembert Notten een jongensdroom in vervulling gegaan. Samen met zijn Nederlandse freeride buddy Paul de Groot en twee andere vrienden is hij gestart met een groot winters avontuur. De vier mannen gaan een roadtrip door Europa maken om zo zoveel mogelijk wintersportgebieden te kunnen ontdekken. Filmer Scott Cheap en fotograaf Tim Vanhouttegem zullen de heren de komende vijf maanden begeleiden om alles vast te leggen en dat zal resulteren in prachtige beelden.

Hoe het allemaal begon…

Het idee voor de roadtrip ontstond een jaar geleden tijdens de opnames van een film in La Plagne. Het rijden van de dikke lijnen in combinatie met plezier maken bleek de ideale combinatie te zijn voor Rembert. “Wat zou het toch mooi zijn om dit te kunnen combineren met het ontdekken van nieuwe wintersportgebieden!” In eerste instantie zouden de mannen de gebieden rondtrekken met een camper, maar ten eerste komt een camper niet overal omhoog en ten tweede doet eigenlijk iedereen dat al. Zo ontstond het idee om met een Land Rover en caravan rond te trekken. Op die manier kom je overal boven én je kunt het huis op wielen soms ook even achterlaten als je echt de backcountry in wilt gaan.

mutsen mannen brillen sneeuw roadtrippers

Op stap met een luxe auto en caravan

Met dit idee zijn ze aan de slag gegaan. Het is het duo gelukt om een auto te ‘lenen’ die van alle gemakken is voorzien. De caravan komt bij een caravancentrum vandaan en ook daar is niks mis mee. Ruime matrassen, een gaskacheltje, twee dakramen en genoeg ruimte om alles in op te bergen. Ideaal om de komende vijf maanden met vier personen comfortabel in te verblijven.

auto en caravan in de sneeuw

Vijf maanden lang in de sneeuw

De komende vijf maanden zullen de mannen samen met locals zoveel mogelijk afdalingen in verschillende skigebieden maken. Op die manier kunnen ze snel veel gebieden ontdekken. Ze zijn met name in Oostenrijk te vinden, maar ook in andere wintersportlanden. Naast de vele afdalingen zullen ze ook trainen voor de Freeride World Tour Qualifiers, wordt er een slalomtraining bijgewoond van Maarten Meinders en hebben ze meetings met bekenden uit binnen- en buitenland.

roadtrip in de sneeuw freeriders klimmen

Hoe blijf je op de hoogte?

Wil jij op de hoogte blijven van deze roadtrip? Houd dan de komende maanden het Facebook- en Instagramaccount van Snowplaza in de gaten. Regelmatig wordt hier verslag uitgebracht over de avonturen tijdens de trip. Kom je ze zelf tegen in een van de wintersportgebieden? Vergeet dan vooral geen foto te maken en die te plaatsen met de tags: #PBroadtrip en #Snowplaza. Klik hier voor meer informatie over deze roadtrip >.

mannen mutsen brillen

foto uitzicht sneeuw

auto wintersport

logeren in de caravan

Gastredacteur worden voor Snowplaza? Stuur jouw wintersportverhaal naar [email protected] en wie weet staan hier binnenkort ook jouw wintersportavonturen.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen