27 november 2016 door Gastredacteur in 'Skigebieden onder de loep''

SnowWorld Zoetermeer is een van de bekendste en meest bezochte skihallen in Nederland. Hier kun je 365 dagen per jaar wintersporten in de winterse kou en op echte sneeuw. Onlangs heeft SnowWorld Zoetermeer haar derde piste uitgebreid van 210 naar 300 meter. Dat maakt het de steilste indoorpiste van Europa. Voor Snowplaza dus een goede reden om een bezoek te brengen. In deze video geven we je een beeld van SnowWorld Zoetermeer en delen onze mening over deze skihal.

Direct het winterse gevoel

Het wintersportgevoel begon voor ons al na ‘de heuvel’, met de aanblik van het SnowWorld gebouw en piste 3 die er trots bovenuit steekt. Met winterse zin betraden we de hal en voelden we direct de warme sfeer die er hangt, mede door details als veel houtwerk, dennenboomdecoratie en de niet te ontbreken Tiroler muziek. Je kunt zo doorlopen naar de materiaalhuur. Hier bevinden zich twee aparte kleedkamers voor mannen en vrouwen en een algemene omkleedruimte. De kleedkamers vonden we erg klein, maar de algemene ruimte voldeed prima.

Kleedruimte SnowWorld

De algemene kleedruimte in SnowWorld

Piste 1: ideaal voor beginners

Op naar de pistes, waarvan SnowWorld Zoetermeer er 3 heeft. Piste 1 is 160 meter lang, vrij vlak en daardoor ideaal voor de beginnende wintersporter. Je kunt hier naar boven met lopende band, touwlift en pannenkoekenlift. Tegenover deze piste bevindt zich het Kinderland, een mini piste waar de kids klaargestoomd kunnen worden voor wintersport. Vanuit het zelfbedieningsrestaurant is er, door een groot raam, zicht op zowel het Kinderland als piste 1. Dat betekent familie en vrienden aanmoedigen onder het genot van een kop warme choco.

Piste 1: ideaal voor beginners

SnowWorld piste 1

Piste 2: afdaling met funpark

Piste 2 heeft dezelfde lengte en hellingshoek als piste 1, maar heeft aanvullend een funpark. De beginnende freestyler kan hier uit de voeten met onder andere een flat box, down rail en small kicker. Vandaag bleek het funpark echter dicht, dus check dit van tevoren via de website om teleurstelling te voorkomen. Je kunt op deze piste (deels) naar boven met een lopende band en helemaal naar boven met twee pannenkoekenliften. In het spoor van de pannenkoekenlift van piste 1 en 2 vonden we het nogal ijzig, maar gelukkig loopt er een medewerker van SnowWorld rond om te helpen als het even niet lukt.

Piste 3: SnowWorld heeft de steilste indoorpiste van Europa

En dan de piste waar we voor kwamen: piste 3. Je kunt naar boven met twee pannenkoekenliften en eenmaal boven aangekomen is er een mooi panoramisch uitzicht over het Groene Hart van de Randstad. Ook heel gaaf: er wordt gewerkt aan een skybar. Het gevoel van op de piste even wat drinken maakt daardoor straks het winterse geheel compleet. Ondanks dat we op de afdaling ijzige plekken tegenkwamen, is het sinds de verlenging voor de gevorderde wintersporter een stuk lekkerder om het gevoel weer te pakken te krijgen, en de techniek aan te scherpen.

Piste 3: SnowWorld  heeft de steilste indoorpiste van Europa

De verlengde piste 3 van 300 meter lengte

Drie restaurants in SnowWorld Zoetermeer

Tijd voor pauze? Je resterende piste uren worden gepauzeerd na het verlaten van de piste. Heel prettig, want dat geeft rust om vervolgens even te genieten in één van de drie restaurants van SnowWorld Zoetermeer. Er zijn twee zelfbedieningsrestaurants met beide zicht op een piste en er is een a la carte restaurant die ook fondue arrangementen aanbiedt. We hebben in het zelfbedieningsrestaurant aan piste 1 gegeten. Hoewel het eten wat aan de prijs was, smaakte het erg goed en voelde het restaurant net zo sfeervol als een berghut. Voor kinderen is er een kleine speelhoek aanwezig. Nog niet vermoeid? Duik dan de bierstube nog even in, waar ze regelmatig après-ski avonden houden.

Drie restaurants in SnowWorld Zoetermeer

Een van de sfeervolle restaurants van SnowWorld Zoetermeer

Voor & nadelen SnowWorld Zoetermeer

Het echte wintersportgevoel in Nederland Soms ijzige plekken, vooral onder de sleepliften
Perfect voor beginners Kleine kleedruimtes
Super leuk voor de kids Horeca best prijzig
Sfeervolle aankleding Soms erg druk
Prima sneeuw en goed geprepareerde pistes
Piste 3: perfecte trainingspiste voor gevorderden

Kortom: voor een dag wintersport op eigen bodem is SnowWorld Zoetermeer een prima adres, waar de beginnende, en zeker na de verlenging van piste 3, ook de gevorderde wintersporter uitdaging vindt. Een volle dag sneeuwpret en een sfeervol, winters gevoel is hier zeker te vinden.

Deze video is gemaakt door Kasper & Milou. Zij zullen deze winter vaker op pad gaan voor Snowplaza.

Gastredacteur worden voor Snowplaza? Stuur jouw wintersportverhaal naar [email protected] en wie weet staan hier binnenkort ook jouw wintersportavonturen.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen