26 november 2016 door Thijs in 'Opmerkelijk''

Stel: je hebt een ongelimiteerd budget om op wintersport te gaan. Waar zouden jij en drie vrienden dan naartoe gaan? Eindelijk eens naar Canada om te genieten van champagne powder of naar Lech am Arlberg om op een zelfde manier vakantie te vieren als onze koninklijke familie? Wij hebben in dit weblog het exclusieve Courchevel als uitgangspunt genomen. Geld speelt geen rol, dus reizen we per privévliegtuig, schaffen we een nieuwe outfit aan en gaan we drie dagen heli skiën. Zonder al te veel moeite geef je hier zo meer dan € 100.000 uit aan een weekje wintersport.

Reis: Privévliegtuig Courchevel, € 25.000

Naar Courchevel op wintersport gaan doen we in stijl! Voor € 25.000 huren we een privévliegtuig die ons naar de Franse Alpen zal brengen. Courchevel beschikt over een eigen vliegveld met een zeer korte landingsbaan van 525 meter. De hellingsgraad van 18,5% maakt landen er ook niet makkelijker op.

Accommodatie: Les Suites de la Potinière, € 28.150

Overnachten doen we in 5-sterrenhotel ‘Les Suites de la Potinière’. Hier huren we voor 7 nachten een Elegance suite en een Paradise suite voor het luttele bedrag van € 22.900. Wie denkt dat voor dit bedrag halfpension inbegrepen is, komt bedrogen uit. Voor het diner en ontbijt kunnen we zo nog eens € 750 per dag extra rekenen waarmee het totaalbedrag voor de accommodatie uitkomt op € 28.150.

Ski outfit: Shoppen bij Bogner, € 13.856

Op de pistes in Courchevel willen we er wel bij horen, en dat vraagt om een outfit van Bogner. Voor viermaal de Bogner Ski Suit Speedy moet maar liefst € 8.916 betaal worden. We nemen er ook nog vier leather helmets (€ 769 x 4 = € 3.184) en vier Couchevel boots (€ 439 x 4 = € 1.756) bij wat de rekening op een bedrag van € 13.856 brengt.

Materiaal: Ski’s en skischoenen, € 47.552

Onlangs kon je op Skiinformatie.nl lezen over de duurste ski’s ter wereld. De Oro-Nero van Foil Skis, de ‘Rolls Royce onder de ski’s’, lijken mij daarom wel wat. Per paar moet een bedrag van $12.000 betaald worden. De K2 Spyne 130 SV (€ 500 per paar) skischoen past perfect bij deze ski’s en schaffen we ook aan. Aan ons materiaal kan het niet liggen op de pistes van Les Trois Vallées!

Oro-Nero, Foil Skis

Skipas: 6-dagen Les Trois Vallées, € 1.176

Om in het gehele skigebied van Les Trois Vallées te kunnen skiën schaffen we een 6-daagse skipas à € 294 per stuk aan. Hiermee hebben we toegang tot een waar wintersportparadijs met 600 kilometer aan pistes.

Heliskiën: 3 dagen, € 14.000

Alleen maar op de piste skiën gaat ook zo vervelen. Laten we, nu we de kans hebben, ons ook maar wagen aan een 3-daagse heli ski tripje inclusief gids. € 3.499 per persoon is een hoop geld, maar dan beleef je wel iets onvergetelijks!

Heliskiën

Wellness & diner: Le Chabichou****, € 2.000

Na al dat skiën hebben de spieren wel een middagje rust verdiend. Dé plek hiervoor is hotel Le Chabichou****. Met een wellneslandschap van 1100 m² kunnen we hier prima tot rust komen. Inclusief toegang en een aantal behandelingen rekenen we € 1.000 af. Aangezien er in het hotel ook een restaurant is gevestigd met 2 Michelinsterren dineren we hier een avondje. € 100 voor een hoofdgerecht is hier heel normaal, waardoor de rekening oploopt naar € 1.000.

Après-ski: La Folie Douce, € 5.000

Wie in Frankrijk après-ski zegt, zegt La Folie Douce. Ook in Courchevel is zo’n outdoorpartyclub aanwezig en dit willen we met eigen ogen meemaken. Na gefeest te hebben aan onze eigen VIP-tafel met de nodige flessen champagne wordt ons een bonnetje van € 5.000 gepresenteerd.

La Folie Douce

Andere activiteiten: € 3.200

Wintersport is meer dan alleen skiën. We willen de winterwereld van Courchevel ook van boven aanschouwen en maken daarom een tochtje in een ballonvaart (€ 1.400). Ook pistebully rijden (€ 1.400) en een sneeuwscooter tour (€ 600) staan op het programma.

Eindbalans: € 139.934

De eindbalans voor een weekje skiën in Courchevel komt op deze manier op maar liefst € 139.934. Een bizar bedrag waar je met gemak meer dan tien keer op wintersport voor kunt met de hele familie. Dan maar geen privévliegtuig, Bogner kleding en 5-sterrenhotel.

Hoe zou jouw wintersport eruit zien met een ongelimiteerd budget?

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen